V Bratislave bude variť Mirek Kalina

Jeden z najlepších kuchárov z ČR sa predstaví v reštaurácii Albrecht

391006
13.3.2013 / jh
Foto:etrend

Na začiatku roka Jaroslav Žídek hovoril o zámere, predstavovať v svojej reštaurácii zaujímavé vinárstva a šéfkuchárov.  Minulý mesiac sa tu prezentovalo vinárstvo Strekov 1075, zajtra, 14. marca, ho vystrieda jeden z najlepších kuchárov za riekou Moravou, Mirek Kalina. „Zaspomínal som si na staré časy, keď som ešte pracoval v Prahe s mojim kamarátom a priateľom Mirkom Kalinom. Spája nás nielen niekoľkoročné priateľstvo, ale aj skutočnosť, že sme si v rovnakom čase otvorili vlastné reštaurácie. Ja v Bratislave reštauráciu Albrecht a Mirek v Prahe Kalina cousine & vins“ hovorí Jaroslav Žídek.

Na začiatku roka mi zazvonil telefón, aby ma môj starý priateľ pozval variť do jeho reštaurácie v Bratislave. Keďže sa dlho poznáme, vyznávame rovnakú filozofiu v kuchyni a máme aj rovnaké tempo, neváhal som ani chvíľu. Do Bratislavy vám prinesiem niečo zo svojej „novej pražskej kuchyne“ vysvetľuje zase Mirek Kalina.

Podávať bude sedemchodové menu, ktoré začne  Slaným cibuľovým koláčom so syrom Gruyere, za ním bude nasledovať Ľahko zaúdená pena z kačacích foie gras a tartar z tuniaka. Potom bude M. Kalina servírovať Doverský jazyk pečený s maslom z morských ježkov a pažítkovými zemiakmi, ďalšími chodmi bude Vyprážaná teľacia nožička a pečený teľací brzlík podávaný so zelerovým pyré a teplým šošovicovým šalátom a Pečené holubie prsia v lístkovom cestíčku podávané s višňovou omáčkou.

Ako dezerty sa M. Kalina rozhodol pre Hrušky s perníkom a mandľami zapečenými vo vínnej pene a Espresso čokoládové hľuzovky.

© 2013 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel