Malíkovo „tour“ začína v trnavskom Holiday Inn

Spojenie vína so slovenskými surovinami v modernej gastronomickej úprave

376148
Foto - SITA

Enológa Prof. Fedora Malíka poznajú nielen ľudia z chemicko-technologickej brandže, ale aj bežní fanúšikovia dobrého vína a jedla. Má za sebou nielen porotcovanie v medzinárodných súťažiach vín, ale aj desiatky domácich degustácií. V piatok 29. júna sa dejiskom jeho ochutnávky prvý raz stane hotel Holiday Inn v Trnave. „Nebude to ale premiéra spájania jedla a vína, už sme tu totiž takto vítali talianske vinárstvo Massi“ hovorí F&B manažérka Jana Kolárová.

Šéfkuchár Daniel Hrivňák sa do vymýšľania jedálnička pustil o to radšej, že ide o slovenského producenta. Jeho vína spojil so slovenskými surovinami, ale v modernej gastronomickej úprave. Či sa mu to podarilo, ohodnotia hostia degustačného večera už tento piatok. „Pôjde o akýsi pilotný večer Live Shows, ktoré by sme chceli od septembra organizovať každý mesiac.“

Pomáhať mu budú aj Tibor Samaranský z Vinum Galeria Bozen v Pezinku a šéfkuchár Karol Sklenár z penziónu Energetik v Demänovskej Doline. Malíkovo tour potom pokračuje aj v týchto dvoch zariadeniach.

© 2012 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel
Víno roka