Hodnotenie TRENDU

Chateau GrandCastle – Magdaléna Zai

45
Zlatica Kramárová
ročník hodnotenia: 2020
Ulica Magdaleny Zai 1, Liptovský Hrádok
044 520 77 11, 0915 812 900
Máj-október denne: 11.00-22.00, November-Apríl: Po: zatvorené, Ut-Štv: 11:30 - 21:00, Pia-So: 11.00-22..00, Ne: 11.00-17.00
medzinárodná, lokálna
3cenová úroveň
Ak chcete na Liptove zažiť zaujímavý obed, či večeru, zastavte sa v kaštieli v Liptovskom Hrádku. Nielen kvôli interiéru a exteriéru, ale aj kvôli zaujímavej gastronómii. Dôstojne dopĺňa unikátne ubytovanie. Nie veľa reštaurácií vás svojím interiérom vytrhne z modernej klasiky dnešnej doby. Jej členitosť a starožitný nábytok, doplnený rôznymi jedinečnými prvkami prepožičal priestoru akúsi intimitu butikových priestorov a diskrétnosť. V podniku hrala upokojujúca hudba, ktorá podčiarkovala predvianočnú atmosféru.

Personál pod taktovkou šéfkuchára Martina Frankla, ktorý zbieral skúsenosti vo viacerých prevádzkach u nás aj v zahraničí, pracuje len s vybranými surovinami. Na kvalite a sezónnosti surovín si tu dávajú záležať. Vybrať sa dá z pestrej ponuky modernej zdravej gastronómie. V jedálnom lístku majú zastúpenie všetky druhy mäsa, nechýba v tomto regióne samozrejme divina a sladkovodné ryby. Myslia pritom aj na deti, majú špeciálne detské jedlá, ktoré majú aj svoj lístok.

Na večeru sme prišli trochu skôr, takže napriek tomu, že hotel bol plný, vystriedali sme sa všetci bez akéhokoľvek čakania. Sú flexibilní a radi vyhovejú hosťovým špeciálnym požiadavkám. Predjedlá sú servírované podľa aktuálnych trendov na odlišnom vhodnom tanieri. Z hlavných jedál sme vyskúšali Stehno z divého králika na poľovníckom ragú s koreňovou zeleninou a viaczrnným chlebom (13,90 eur). Králik v ponuke nie je až tak bežný, preto sme si ho tu vybrali. Bol pripravený výborne. Skvelým tipom na ľahké jedlo z domácich surovín je aj Filet zo zubáča a jablkovo-zelerovým pyré, citrusovou gremolatou a sladko-kyslým mrkvovým šalátom (15,90 eur) Aj v tomto prípade to bola súhra chutí veľmi vydarená. Vlastne čokoľvek z jedálneho lístka je kulinársky zážitok a za primerané ceny..

Skvelou bodkou na záver bol Čokoládový fondant - horúci lávový koláčik s kopčekom vanilkovej zmrzliny (5,90 eur), alebo Jogurtový mousse s mangom, puding z tonka fazúľ (5,40 eur). Dezert Magdaleny Zai má tvar hradu a je určite kráľom medzi ponúkanými sladkými dobrotami (5,40 eur).

Ak chcete mať komplexný prehľad ako sa tu varí, odporúčame štvorchodové degustačné menu aj s prípitkom (33 eur). Pred návštevou vám pomôže urobiť si chúťky z jedálneho lístka na hotelovej webovej stránke.

Vínna karta je spracovaná tak, aby v kombinácii s menu dotvárala perfektné spojenie. Dôstojnú pozíciu majú v nej aj vína z domácej produkcie, ale aj ostatných krajín. Výnimočný priestor na preskúmanie vínnej karty je tunajšia hradná vínna pivnica. Kamenná klenba je unikátna nielen na Slovensku. Kvalitu jedla si veľmi chválili aj hostia, ktorí tu boli na dlhšom pobyte.

 Škoda že dojem z inak skvelého gastronomického zážitku mám trochu pokazili nevyrovnané výkony obsluhy. V lete odporúčame stolovanie na terase

Zhrnutie:

Plus: Výborne jedlo v štýlovom prostredí

Mínus: Výkon obsluhy zaostával za výkonom kuchyne

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel