Hodnotenie TRENDU

Al Faro

237
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2020
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Pribinova 1/B, Bratislava
0917 344 444
denne: 11.00-24.00
mediteránska
4cenová úroveň

Je desať rokov je v živote slovenskej reštaurácie či hotela veľa? Na Slovensku určite dosť, keďže miestne reštaurácie väčšinou nenavštevujú hordy turistov ktorí sem prídu raz v živote a miestnym, ktorí tvoria väčšinu klientely sa podnik za tých desať rokov „okuká“. Možno že podobne rozmýšľali v reštaurácii Al Faro, ktorá je už desať rokov majákom kvalitnej gastronómie v Eurovee. Práve preto sa rozhodli na dva mesiace zatvoriť a reštaurácia prejde kompletným „faceliftom“. Jej skalní sa jej ale úplne ani počas týchto dvoch mesiacov úplne vzdať nemusia, zostručnenú ponuku majú k dispozícii v sesterskom bistre Le Bar, ktoré je vzdialené pár metrom, krížom cez námestie.

My sme stihli ešte pôvodné Al Faro – a ako vždy, odchádzali sme spokojní s jedlom aj servisom a najedení naozaj do sýta. Hodovanie sa začalo ešte pred tým ako sme dostali na stôl prvé jedlá. Priniesli nám košík v ktorom bolo niekoľko druhov domáceho a bol naozaj vynikajúci. Dokonca sme si ho dali aj k jednému z predjedál ku Créme brulée foie gras (7,49), aj keď nám k nemu servírovali opekané toasty. Bolo naozaj vynikajúce a porcia bolo spolu s chlebom dosť veľká, ale bolo nám ho ľúto nezjesť všetko, aj keď sme mali objednané aj hlavné jedlo. Tak isto ľahšia forma predjedla, grilované papriky, boli vynikajúce, rovnako ako olivy, ktoré sme si objednali navyše.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre jedno mäsité a jedny cestoviny - Linguine s olivovým olejom, cesnakom a krevetami (12,99). Cestoviny boli výborne pripravené, predpisovo al dente, porcia bola dosť veľká, dobre dochutená, krevety sme nemuseli na tanieri hľadať. Pozorná obsluha sa nás spýtala, či si k jedlu želáme aj chilli papričky, zaobišli sme sa ale aj bez nich.

Z mäsitých jedál sme si vybrali Stroganov z troch druhov sviečkovice (18,99) – mäso bolo pripravené naozaj ukážkovo, mäkkučké, šťavnaté, smotanová omáčka k nemu výborne dochutená, jemne pikantná.

Napriek plným žalúdkom sme neodolali aj dezertu, aj keď sme si dali z ponuky len jeden. Rozhodli sme sa pre ľahší variant, Mangovú panna cottu. Išlo vlastne o klasickú  panna cottu ale jej vrchná časť bola z mangového pyré a bola ním aj preliaťa. Kombinácia sladkého vanilkového krému a sviežeho kyslastého ovocného pyré je zásah do čierneho, len konzistencia nám úplne nevyhovovala, na nás vkus bola panna cotta trochu tuhšia, ako by mala byť.

K mediteránskej, resp. talianskej reštaurácii patrí aj prvotriedna káva, teda mala by patriť – a takú nám v Al Faro ako digestív na záver naservírovali.

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo, pozorná obsluha

Mínus: Panna cotta bola na náš vkus trochu tuhšia

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel