Hodnotenie TRENDU

Al Trivio Golf

334
ročník hodnotenia: 2020
Šajdíkové Humence 443, Senica
0902 727 070
Po-Ne: 8.00-22.00
medzinárodná, regionálna
Tomáš Taborský
3cenová úroveň

Reštaurácie pri golfových ihriskách sú väčšinou stravovacou a oddychovou bázou pre vyznávačov tohto športu, prípadne ich sprievod.

Reštaurácia Al Trivio, ktorá patrí do gastroskupiny Bencik Culinary Group, v golfovom areáli Penati Golf Resort pri Senici je ale iná. Iná v tom, že je častým cieľom návštev aj pre negolfistov. Tí ju vyhľadávajú pre chutnú kuchyňu a krásne prostredie v ktorom sa nachádza. Najmä ak počasie dovolí posedenie na priestrannej terase, z ktorej je výhľad priamo na golfové ihrisko a borovicové lesy.

Hneď po usadení nám pozorná obsluha priniesla jedálne lístky – „kmeňový“ a špeciálnu sezónnu ponuku. Jedálny lístok je zostavený pestro – keďže koncept Al Trivio je v rámci gastroskupiny zameraný na stredomorskú gastronómiu, tak v ňom nájdeme šaláty, pizzu, cestoviny a rizotá.

Je však obohatený aj o jedlá na rýchle najedenie – napríklad snacky v podobe bagiet, i (keďže ihrisko navštevuje aj početná zahraničná klientela), o typické slovenské jedlá, ako napríklad bryndzové pirohy, makové šúľance a sezónne slivkové gule.

Okrem toho sú v ňom klasické hlavné jedlá aj špeciality z grilu. Tiež výber surovín je pestrý – to svoje si nájdu  priaznivci racionálnej kuchyne aj tí, ktorým na zdravom jedle až tak nezáleží.

Medzi predjedlami sú napríklad Cuketovo-zelerové placky z pohánkovej múky so zeleninovo-quinoovým šalátom (6,90), aj Pečené bravčové mäso v masti s domácimi oškvarkami, nakladanými uhorkami a cibuľovým chlebom (6,90).

Vyskúšali sme jedno aj druhé. Placky boli výborne ochutené, pečené mäso bolo servírované efektne v sklenenom pohári, nakrájané na malé kúsky a zaliate masťou, posypané oškvarkami a pažítkou. Nakladané uhorky k nim bol výborný nápad, vyvažovali „mastnotu“ jedla.

Ako hlavné jedlo sme vyskúšali Thajské červené kari s kuracími prsiami (10,90) s kokosovým mliekom, koriandrom a jazmínovou ryžou. Porcia bola aj pre väčšieho jedáka, ani sme ju celú nevládali zjesť, mäso bolo mäkké, šťavnaté, výborne dochutené, jemne pikantné, chuť kokosového mlieka aj koriandru v ňom bolo cítiť.

Ako druhé hlavné jedlo sme si dali Flat Bread, čo je niečo ako posúch z nekvaseného cesta – v ponuke majú tri druhy, my sme sa rozhodli pre ten s údeným syrom (8,90). Bol obložený bohato všetkými prísadami, ktoré boli spomenuté v menu – paradajkovou salsou, pestom, čiernymi olivami, ovčím údeným syrom a sušenými paradajkami. Jednoduché jedlo, ale veľmi chutné.

V Al Triviu majú aj peknú ponuku dezertov. Keďže po dvoch chodoch sme ale boli dosť najedení, dali sme si z tých ľahších – Malinový cheescake (4,20), ktorý bol servírovaný netradične, v pohári. Malinový bol nielen podľa názvu, ale aj výrazne po malinách chutil, Ako druhý dezert sme si dali Sorbet (3,90), mali limetkový a bol naozaj výborný – svieži, bola to tá pravá bodka za obedom.

Pochváliť musíme servis aj kuchyňu – napriek tomu, že reštaurácia bola v počas našej návštevy takmer plná, všetky jedlá sme dostali na stôl expresne, slečna z obsluhy bola pozorná, zaujímalo ju, ako nám chutí, tiež nám predpisovo ponúkla po jedle kávu aj dezert.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo v krásnom prostredí golfového ihriska, o ktorom znalci tvrdia, že je najkrajšie u nás

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel