Hodnotenie TRENDU

Au Cafe

40
ročník hodnotenia: 2020
Tyršovo nábrežie, Bratislava
02/6252 0355
po-stv, ne: 10.00 – 1.00, pia-so: 10.00 – 2.00
mediteránska
Mario Žužič
4cenová úroveň

Au Café je kulinársky zážitok. Reštauráciu sme navštívili práve v deň, kedy dávali do ponuky nové sezónne - jesenné menu. Ďalšou novinkou, ktorú sme zaznamenali od našej poslednej návštevy spred roka je nový Dry Ager (chladiaci box na suché zrenie mäsa), ktorý si všimnete hneď pri vstupe do reštaurácie.

Steaky z neho ponúkajú špičkové reštaurácie vo svete. Väčšinou im dovážajú takto pripravené mäso dodávatelia, tu si ho pripravujú sami. Nechávajú ho dozrieť minimálne 28 dní a kúpiť si ho môžete aj v surovom stave.

Posledné teplé dni sme si užili na terase pri západe slnka, s výhľadom na Dunaj a Bratislavský hrad. Stálica na pravom brehu rieky ale poskytuje hosťom príjemnú atmosféru vo všetkých svojich častiach, mimo ruchu centra mesta.

Napriek tomu, že má reštaurácia čisto slovenské korene, talianske chute tu pôsobia autenticky. Všetko je totiž čerstvé, pripravené s dôrazom na kvalitné suroviny. Vyhľadávajú ju skutoční milovníci a znalci talianskych jedál.

Za tú dobu, odkedy sú v prevádzke (od roku 2003), darí sa im pozoruhodne udržať úroveň jedla i servisu. Tunajší čašníci majú bez výnimky ten neobvyklý dar byť vždy nablízku keď sú potrební. Ak môžete, určite si nechajte k jedlu poradiť od nich aj kvalitné víno. Neobmedzujú sa len na bohatý výber talianskych vín, ale k dispozícii je aj reprezentatívna kolekcia svetových vín a kvalitou nezaostáva ani výber tých slovenských.

Pri vstupe zaujme vkusný a nápaditý interiér, obsluha sa nás okamžite ujala a usadila k stolu. Hneď nám doniesla na stôl košík s pizza štangľami a celozrnnými krajíčekmi chleba a domácu nátierku.

Pizza je tu výborná, cestoviny si robia sami a klasické kúsky z Apeninského polostrova ako zuppa di pomodoro, či tiramisu tu majú vyladené do posledného detailu. Začali sme práve tou paradajkovou polievkou z lúpaných paradajok a bazalkou (5,90 eur), ktorá reprezentuje svoju krajinu skutočne dôstojne. Skvelé boli i hlavné chody, či už tunajšie cestoviny – Papardelle, pečené hríby, créme fraiche, kôra z citróna a kôpor (14,90 eur) alebo Filet zo zubáča, uhorka parfumovaná bielou hľuzovkou a domáce špagety (19,90 eur). Milovníci ľahšej kuchyne nájdu okrem cestovín v menu aj bohatý sortiment šalátov, pričom väčšina je aj s mäsom. Vedia tu veľmi dobre robiť aj steaky.

Ku kvalitnému espressu (2,90 eur) odporúčame aj niektorý z tunajších vynikajúcich dezertov. My sme ochutnali taliansku klasiku Tiramisu (5,90 eur) – pripravte na riadnu porciu, nepestujú tu minimalizmus. Aj pri dezertoch pracujú so sezónnymi surovinami. Chutili nám Pečené slivky, čokoládový sorbet, mouse z bielej čokolády a škorice (5,90 eur). Dezerty okrem toho, že chutia vynikajúco, sú na tanieroch aj efektne naservírované.  

Každú nedeľu od 11:30 do 15:00 tu organizujú brunch pre rodiny s deťmi za 21,90 eura. Deti do 6 rokov majú jedlo zdarma. V cene je pohár šumivého vína. Bezproblémové parkovanie zaručia hosťom parkovacie miesta v areáli reštaurácie.

Internetová stránka je dobre zostavená. Rezervovať si možno miesta priamo tam alebo telefonicky. Reštaurácia aktívne buduje marketing aj na sociálnych sieťach, kde má aj pomerne slušnú komunitu priaznivcov. Aj vo večerných hodinách sme videli manažéra na „placi“, ktorý dozeral na bezproblémový chod podniku.

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo, nádherný výhľad na Dunaj. Prostredie ako stvorené (aj) pre biznis obedy.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel