Hodnotenie TRENDU

Bakchus – vináreň

261
Bakchus
ročník hodnotenia: 2012
Hlboká cesta 5, Bratislava
02/3218 6666
po 11.30 – 23.00, ut 11.30 – 23.00, st 11.30 – 23.00, št 11.30 – 23.00, pi 11.30 – 24.00, so 12.00 – 24.00, ne 12.00 – 22.00
indická, slovenská
Peter Šutta
3
30
170
16 + 50
3cenová úroveň

Veľmi zaujímavý koncept má bratislavská reštaurácia – Vináreň Bakchus. Voľakedy bola v týchto priestoroch len vináreň, ktorú neskôr vystriedala indická reštaurácia. V súčasnosti sa rozhodli majitelia v menu skombinovať slovenskú aj indickú kuchyňu. Nejde však o fusion, každú pripravuje iný kuchár a jedlá v menu sú indické alebo slovenské.

Zaujímavým nápadom je aj rozlíšiť denné a večerné menu. Zo slovenskej kuchyne sme vyskúšali ako predjedlo mäsiarov výber (7,80 €), niekoľko druhov údenín na lopári a škvarkovú nátierku, ktorú hosť dostane spolu s teplým pečivom aj ako kuvert. Obsluha nás upozornila, že porcie predjedál sú dosť veľké a je pravda, že mäsiarov výber by pokojne stačil dvom.

Z polievok sme ochutnali dennú Petrovu kotlíkovú polievku (2,70 €), čo je vlastne polievka z denného menu – a keďže v ten deň bola šošovicová, dostali sme ju v miske, nie v kotlíku, no chuťovo nejako zvlášť neupútala. Výborný však bol miešaný záhradný šalát s pečeným zubáčom a limetkovým dresingom (8,50 €). To isté platí o domácich lievancoch s brusnicami a javorovým sirupom (4,10 €).

Ako sme sa dozvedeli, populárnejšia ako slovenská je zatiaľ v Bakchusovi indická kuchyňa a kuchár ju zvláda naozaj majstrovsky. Výborné bolo predjedlo chicken tikka – kuracie kúsky s jemným indickým korením (4,50 €). Aby sme si urobili prehľad, tak sme si objednali maharadžov tanier (16,90 €), čo je porcia pre dvoch obsahujúca jahňací a kurací kebab, indický syr, dal.

Na odporúčanie obsluhy sme ochutnali aj murgh makhani – kura marinované v jogurte (9,50 €). Chuťovo bolo výborné, servírované efektne v kotlíku. Indický dezert gulab jamun (4,50 €) je pre tých, ktorí majú radi naozaj sladké.
Keďže Bakchus si ponechal v názve slovíčko vináreň, zaujímala nás, samozrejme, ponuka vín. Portfólio slovenských výrobcov je tu celkom široké, rovnako ako cenové rozpätie od 15 do 50 eur. Čo však možno vyčítať, je nedostatok údajov o vínach, uvedený je len výrobca a odroda.

Podľa odporúčaní Asociácie somelierov SR by malo byť pri každom víne uvedené to isté čo na etikete. Aj keď chcel byť jeho zostavovateľ stručný, v nijakom prípade by nemali vo vínnom lístku chýbať ročníky. Aj napriek tomu, že personál ich ku každému vínu hosťovi rád pokytne.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel