Hodnotenie TRENDU

Bistro Chef

393
Bistro Chef
ročník hodnotenia: 2019
Nám. SNP 27, Zvolen
045/535 31 51
po-ut: 10.00-17.00, st-pia: 10.00-21.00, so-ne: rezervácie
regionálna
Erik Volko
3cenová úroveň

Do kuchyne vstup prikázaný! Pred svojimi hosťami neskrývame žiadne tajnosti, môžu sa nám pozerať pod prsty. Vidieť suroviny, z ktorých sa pripravuje ich tanier. Sledovať proces, akým sa čerstvé poctivé mäso, ryby, zelenina, ovocie, strukoviny a ďalšie ingrediencie premieňajú na uvarené a naaranžované jedlo... Asi takto by sa dal zhrnúť leitmotív konceptu zvolenského Bistro Chef s tzv. front cooking-om, teda otvorenou kuchyňou. Ako už napovedá aj názov, patrí medzi „reštaurácie pána šéfkuchára“, ktorý je aj majiteľom a manažérom.

Životaschopnosť konceptu vidno po piatej sezóne nielen zo stále sa rozširujúcej klientely hostí, ktorá si „vynútila“ dlhšie otváracie hodiny i širšiu ponuku, ale aj z rozvetvenejšieho tímu.

Tak svoj pôvodný koncept, keď si hosť vyberal obed z neveľkej tabule – aktuálnej a denne sa meniacej – obohatil o večerný jedálny lístok. Aby hostia vedeli, na aký kulinársky zážitok sa nasledujúce dva mesiace môžu tešiť.

Platí už o piatej popoludní, takže sa sem dá zájsť aj na neskorší olovrant alebo skorú večeru. Že sa myšlienka stretla s pozitívnym ohlasom, dokazovala reštaurácia aj počas našej návštevy – niekoľko stolov bolo obsadených a ich osadenstvo sa relatívne rýchlo menilo. Keďže je v Bistro Chef nanajvýš príjemné prostredie, nikto sa neponáhľal preč. Ale vďaka šikovnosti obsluhy aj kuchyne tu stolovanie malo spád.

Z predjedál večerného lístka sme si vybrali bravčovú huspeninu s domácou nakladanou zeleninou (5.- €) a kompozíciu Avokádo, ovčí syr, hliva kráľovská, vajce, cuketa (5,80 €). Zaujal nás nápad, že jednotlivé suroviny sú vždy inak spracované, niekedy ako pyré, inokedy v podobe grilovaných kúskov.

Voľba potom padla na chrbát z jeleňa s ružičkovým kelom, zelerom, klobásou a orechmi (17,90 €) a kačacie prsičká s cviklovými pirohmi, cviklovým pyré, hubou shitake a omáčkou z foie gras (13,80).

Vďaka metóde varenia sous-vide (vo vákuu pri nízkej teplote) boli kačacie prsia mimoriadne jemné. Tento spôsob sa v Bistro Chef využíva dosť často, a tak všetky druhy mäsa získavajú na jemnosti a šťavnatosti. K jedlu už len toľko, že bolo po každej stránke dokonale vyvážené – chuťou i atraktívnym vzhľadom.

O dezerte sa vraví ako o sladkej bodke za stolovaním. Niekedy je to však skôr bombastický výkričník, ktorý „zabije“ predošlé chute. V tomto prípade však naozaj išlo o akurátnu, presne vymeranú bodku -  čo do vhodnosti pre konkrétne ročné obdobie , ale aj sladkosti.

Horúce, čerstvo upečené čučoriedkové soufflé s čučoriedkovým mascarpone krémom (4,50 €), aj  čokoládové pavé so zmrzlinou a s pyré z červeného pomaranča (4,90 €) nepôsobili napriek názvu i očakávaniu ťažko. Ako bodka za bodkou nás potešilo aj dobré espresso (1,70 €) s peknou „cremou“ navrchu. A ešte mimoriadny bonus –po tejto kompletnej hostine sa naše tráviace sústavy vôbec necítili ťažko a nepríjemne.

Vraví sa, že jedlo robí telu dobre, keď je zjedené s chuťou a radosťou. V prípade Bistro Chef radostnému pocitu veľmi  napomáhala obsluha. Dala každému návštevníkovi pocítiť, že je VIP klient - ten najdôležitejší. S hosťom sa rozprávala, poradila, zasmiala, vypočula... a vďaka dobre zvládnutému systému a logistike dokázala plynule zvládať aj dosť obsadenú reštauráciu.

Zlá obsluha vie pokaziť aj to najlepšie jedlo a navyše sa takýto chýr v menšom meste rýchlo roznesie. Tu sa naopak rozniesla klebeta, že každý z troch čašníkov je príjemný a šikovný. Aj vďaka tomu sa nedávno tím reštaurácie rozhodol otvárať dvere už aj v sobotu.

Zvolenčania si tak môžu užívať luxus  „nedele“ už počas prvého dňa víkendu.  Netreba stáť doma za sporákom. Jedlo zo sobotného menu, koncipovaného na štvrťrok, pristane pred nimi na stole ako ten povestný pečený holub...

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo a obsluha, príjemná atmosféra

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel