Hodnotenie TRENDU

Bistro Chef

393
Bistro Chef
ročník hodnotenia: 2017
Nám. SNP 27, Zvolen
045/535 31 51
po-ut: 10.00-17.00, st-pia: 10.00-21.00, so: 17.00-21-00, ne: zatvorené
regionálna, medzinárodná
Erik Volko
2cenová úroveň

Keď ste vo Zvolene alebo blízkom okolí a chcete sa naozaj chutne najesť , resp. mať z jedla malý gastro-zážitok, je výber reštaurácie pomerne jednoduchý a zmestí sa do dvoch slov – Bistro Chef.

Reštaurácia šéfkuchára Erika Volka na hlavnom zvolenskom námestí pracuje už tretí rok s na Slovensku ojedinelým konceptom – bez jedálneho lístka, vybrať si môžete vždy z toho, čo je napísané na tabuli. Takže máte v podstate 100 percentnú istotu, že tu nebudete jesť dva krát to isté jedlo. Týmto systémom pracuje cez týždeň, kedy sa stala obľúbeným miestom na obedy, večer si je dobré urobiť rezerváciu a len na rezervácie funguje aj počas sobôt. A evidentne sa sem ľudia naučili chodiť nielen na obedy, pretože ako sme sa dozvedeli, už v auguste mali „vybukovaný“ takmer celý september. Hoci v lete sú mestá do značnej miery vyľudnené a reštaurácie poloprázdne, v Bistro Chef bolo počas našej letnej návštevy živo.

Podnik sa nachádza v pasáži jedného z domov na zvolenskom námestí, keď vojdete dovnútra, ocitnete sa priamo oproti otvorenej kuchyni. Interiér je vkusne zariadený, zdobia ho všelijaké milé maličkosti, police s knihami, vo dvore je príjemná terasa.

Dennú ponuku tvorí vždy predjedlo, polievka, dve (letná verzia) alebo tri hlavné jedlá a dezert. Okrem toho burgery – kurací a hovädzí, ktoré (ako sme sa presvedčili) idú na „dračku“ a po tom ako sme jeden z nich ochutnali, sa ani nečudujeme.

Na obed alebo večeru chuťové poháriky príjemne naladí domáci chlieb s pomazánkou. My sme tu okrem naozaj skvelého Bio hovädzieho burgera ´v domácej žemli s BBQ omáčkou a chipsom (5,90 EUR) jedli chutný Vývar z kohúta, mrvenicou a zeleninou (1,70). Keďže sme prišli až na neskorý obed, z dvojice hlavných jedál jedno už nemali (totiž tu koľko sa navarí, toľko sa zje...), tak sme si dali druhé, čo bol v ten deň Listový šalát s maslovou rybou , uhorkami, cherry paradajkami a vajcom (6,00). Keďže bolo teplo, na ľahký letný obed bol ideálny. Ryba bola marinovaná, mala zaujímavú chuť a aj celkovo boli všetky ingrediencie v šaláte vrátane zálievky dobre chuťovo vyladené.

Mrkvový koláč, ktorý v ten deň ponúkali ako dezert, ako sladká (ale nie príliš) bodka tiež svoju funkciu splnil, pochutili sme si. Rovnako ako digestív – káva. Milovníci kvalitného espressa tu nevyjdú na krátko. V krátkosti povedané – Bistro Chef „môžeme“ kedykoľvek. Len škoda že je z Bratislavy do Zvolena 200 km...

TIPY:

© 2016 News and Media Holding