Hodnotenie TRENDU

Bistro Chef

393
Bistro Chef
ročník hodnotenia: 2020
Nám. SNP 27, Zvolen
045/535 31 51
po-ut: 10.00-17.00, st-pia: 10.00-21.00, so-ne: rezervácie
lokálna, medzinárodná
Erik Volko
3cenová úroveň

Máte radi dobré jedlo a radi sa pozeráte na kuchára, ako vám ho pripravuje? Páči sa vám zanietenosť a láska ku kvalitným surovinám? Máte radi krásne priestory plné pohody a dobrých vôni? Navštívte Bistro chef vo Zvolene a splníte si hneď všetky sny naraz. My sme sa prišli nasýtiť atmosféry počas sobotného obeda a dostali sme naozaj všetko, čo si v dobrej reštaurácií môžete priať. Výborné jedlo, príjemnú obsluhu a zážitok z možnosti pozorovať kuchárov priamo pri práci.

Hneď po vstupe do reštaurácie nás zaujala otvorená kuchyňa, ktorá dominovala celému priestoru. A bola naozaj otvorená. Vo výhľade do hrncov a pod ruky kuchárov nám naozaj nič nebránilo. Rovnako ani kuchárom nebráni nič vo výhľade na svojich hostí a ich spokojné tváre. My sme sa usadili tak, aby sme mali počas celého nášho obeda možnosť vidieť, ako sa nám naše jedlá pripravujú. Podobný zážitok sme mali možnosť vyskúšať prvýkrát a dosýta sme si ho užili.

Bistro Chef nemá rozsiahly jedálniček plný rôznorodých jedál. Preto, lebo chcú svojim hosťom dopriať čerstvé a sezónne jedlá. Jedálny lístok je dokonca rozdelený na víkendové sobotné menu a na večerné menu. My sme si vyberali z víkendového menu a rozhodnúť sa o hlavnom jedle bol pre nás naozaj problém. Každé jedlo nás lákalo a to, že sme videli pár jedál pripravovať naše rozhodnutie nijak neuľahčovalo.

Pomerne ľahké rozhodovanie sme mali pri polievkach a predjedlách, nakoľko sa v jedálnom lístku nachádzajú len dva druhy z každého. Ako prvé predjedlo nám naservírovali Paštétu z hovädzieho jazyka servírovanú na kakaovej wafli (5,50 €). Výbornú chuť paštéty ešte zvýraznilo nakrájané jablko. Chute sladkého a slaného sa príjemne spojili.

Ako druhé predjedlo sme ochutnali Tartar z tuniaka s cviklou (6,50 €) osviežený jogurtovým dipom s jalapeño. Dip napriek papričkám nebol príliš pálivý a dodával celému jedlu osviežujúci nádych.

 Ako polievky sme si vybrali Zapekanú cibuľačku (3,00 €) a kukuricový krém (2,80 €). Cibuľačke dominoval toast a vrstva roztopeného cheddaru. Ako sme si všimli, kukuricový krém si vybralo viac hostí. Po jeho ochutnaní sme sa tomu ani nečudovali. Bol naozaj výborný.

Z hlavných jedál sme si nakoniec vybrali Vyprážanú tresku (9,50 €) a Kačacie stehno (14,00 €). Treska bola podávaná na zemiakovo-bylinkovom ragú spolu so sparenou kapustou pak choi. Ryba bola vo vnútri krehká a jej obal naozaj chrumkavý. Ak už máte chuť na niečo vyprážané, tak rozhodne siahnite po tejto rybe. Alebo ešte po vyprážanom syre, ktorý je v ponuke a nad ktorým sme tiež uvažovali.

Kačacie stehno bolo podávané s hubami, lokšou a mrkvou. Mäso bolo krehké, príjemne slané a v ústach sa priam rozpadávalo. Huby so smotanou boli príjemná zmena oproti klasickej kapuste. Dodali jedlu iný rozmer.

Ako sladkú bodku na záver sme si vybrali Jablkový tart (4,00 €) a Šúľance (4,40 €). Jablkový koláč bol podávaný s chantilly krémom, ktorý bol naozaj vynikajúci.

Cesto bolo chrumkavé, jablká sladučké a všetko spolu vytváralo chutnú kombináciu. Šúľance boli bohato zasypané makom a ozvláštnené slaným karamelom a ovocím. K dezertu sme si objednali výborné espresso, ktoré už len podčiarklo náš výborný dojem z celého obedu. Až sa nám z toho krásneho priestoru ani nechcelo odchádzať.

Zhrnutie:

Plusy: Krásne a netradičné prostredie, používanie čerstvých surovín, výborná obsluha

Mínusy: Počas našej návštevy žiadne

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel