Hodnotenie TRENDU

Boccaccio Ristorante

26
Boccaccio
ročník hodnotenia: 2020
Farská 36, Nitra
0903 444 964
po-sob: 11.00 – 24.00, ne zatvorené
talianska, pizza
3cenová úroveň

Majiteľ tejto nitrianskej  reštaurácie Oreste Calzolari pochádzajúci z Bologne si zakladá najmä na širokom výbere pizze pečenej v peci na drevo. Ak si ju aj práve neobjednáte, bude vám rozvoniavať rovno pod nosom. A ak sa vám pošťastí sadnúť si tak ako my, budete si ju vychutnávať aj očami od stola pri peci, sledovať kuchára pri jej príprave či pozerať sa na oheň a počúvať praskajúce drevo.

Vychýrená nitrianska reštaurácii v blízkosti centra mesta neostala svojmu chýru nič dlžná. Privítal nás ochotný personál a príjemný štýlový, útulný čistý interiér korešpondujúci s bohatou tradičnou talianskou ponukou na jedálnom lístku. V širokej cenovej škále nájdete aj prijateľné ceny. Stoly sú starostlivo prestreté s textilnými obrúskami, vázičkou a čerstvým kvetom.

Kto príde na pizzu, z 31 druhov v cene od 5,50 eur do 9,90 eur si určite vyberiete tú svoju.

Ako predjedlo sme zvolili miešané talianske syry (Formaggi misti 7,50), ku ktorým nám ponúkli slaný pečený pizzový chlieb, ktorý chutil výborne. Druhé predjedlo sme vyskúšali bohatú misu s morskými plodmi z ponuky šéfkuchára (Antipasto Bocaccio 13,50) - s krevetami, ustricou, slávkami, chobotnicou, kaviárom, plátkom údeného lososa s dipom). Bolo si na čom pochutnať.

Po predjedle dobre padla Zuppa di pomodoro s parmezánom ( 2,50) i zeleninová Zuppa di verdure s haluštičkami (2,30).

Z cestovín sme mali chuť na Spaghetti Bolognese, tie ale v ponuke nemajú. Čašníčka nám namiesto nich ponúkla mäsové Lasagne al forno (6,90). Boli dobre ochutené, ale chuť na špagety zostala. Po sýtej paradajkovej polievke sme sýte lasagne ani nevládali dojesť.

Ako druhé hlavné jedlo sme si vybrali  Orata alla griglia (14,90) Kráľovskú pražmu s pečenou zeleninou. Využili sme ponuku vykostenia. Ochotný čašník nám pečenú rybu šikovne vykostil pred nami. Samozrejmosťou bol príbor so špeciálnym nožom na ryby.

Pražma bola šťavnatá, s dochucovaním to neprehnali, takže vynikla chuť mäsa. Ako nápoj sme k rybe i k predjedlu zvolili ľahké suché talianske víno Soave.

Z dezertov sme zvládli už len čokoládový fondánt s lesnými plodmi a vanilkovou zmrzlinou (Tortino al cioccolato con cuore fondente 3,90). Pekne nastajlovaný dezert nám dal síce čo do sýtosti zabrať, ale bola by škoda nechať čo len kúsok. Chuť teplej tortičky s tekutou čokoládou vo vnútri, sa nádherne dopĺňala s jemnou vanilkovou chuťou zmrzliny, s ktorou kontrastovala pikantnosť ovocnej omáčky. K tomu silne voňavé talianske espresso.

Boccacio je o domáckej chuti a atmosfére. Celkovo to vyznie úprimne, neškrobene a pohodovo. O kvalite svedčí aj uznanie „Typická Talianska Reštaurácia” udelené talianskou obchodnou komorou.

Zhrnutie:

Plus: Široký výber pizze pečenej v špeciálnej peci na dreve, štýlový  interiér, príjemná obsluha

Mínusy: Počas našej návštevy nijaké

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel