Hodnotenie TRENDU

Boccaccio Ristorante

26
Boccaccio
ročník hodnotenia: 2019
Farská 36, Nitra
0903 444 964
po-sob: 11.00 – 24.00, ne zatvorené
talianska
3cenová úroveň

Jedna z najdlhšie existujúcich autentických talianskych reštaurácií u nás je v Nitre. Po vstupe do nenápadnej budovy prekvapí návštevníka, ktorý sem príde prvý krát pôsobivý interiér a rozmanitá výzdoba. Pravidelne usporiadané stoly boli úhľadne pripravené spolu s príbormi a pohármi na stolovanie, čakalo sa už len na hostí. Čašník nás okamžite usadil a po chvíľke priniesol menu, z ktorého bolo problém vybrať si len jedno jedlo.

Talianska reštaurácia ponúka široký výber cestovín a pízz, v jedálnom lístku nechýbajú tiež mäsové voľby ako steak či grilované kuracie prsia, ryby, dva druhy rizota, šaláty a niekoľko sladkých bodiek v podobe tiramisu či krému z mascarpone.

Večeru sme začali predjedlom – misou miešaných talianskych syrov (7,50 eura), ktorá sa skladala z kúskov parmezánu, gorgonzoly a mozzarely. Obsluha nám k mise ponúkla mäkký pizzový chlieb pečený na dreve a potretý jemnou vrstvou cesnaku a zmesou korenín. Nepiť k tomu kvalitné víno by bolo hriechom, no ak ste prišli autom, zvoliť si môžete napríklad poctivú citronádu.

Neskôr sme pizzový chlieb využili aj ako vynikajúci doplnok k silnej a hustej paradajkovej polievke (2,5 eura), ktorá to však sama o sebe nepotrebovala. Vyskúšali sme aj zeleninovú polievku (2,3 eura), veľmi jemne pikantnú, ľahkú a dobre ochutenú.

Ocenili sme pozornú obsluhu, ktorá sa pravidelne zaujímala, či nám niečo nechýba alebo či je všetko v poriadku. Po predjedle sme nechtiac spolu s prázdnymi taniermi odovzdali aj vidličku, automaticky a bez upozornenia nám priniesli novú. Čašník tiež bez problémov dočasne zaujal pozíciu fotografa, keď ich o jeden záber požiadal pár pri vedľajšom stole.

Kvalitu talianskych reštaurácií otestujete na cestovinách, pokračovali sme tak týmto smerom – Spaghetti alla Carbonara (7,50 eura) a Tagliatelle con funghi porcini (7,90 eura). Korenené špagety s vajíčkom a kúskami slaninami boli al dente.

Mali však tú „smolu“, že nasledovali po rezancoch na dubákoch, ktoré boli vyslovene perfektné, za čo môžu zrejme vďačiť výraznej hríbovej omáčke s nemalým množstvom kúskov dubákov a cestovinách vlastnej výroby. Obe hlavné jedlá sme si podľa ľubovôle mohli vylepšiť nastrúhaným parmezánom.

Ako dezert sme si zvolili klasiku, Panna cottu (2,95 eura), ľahkú vanilkovú tortičku preliatu buď karamelom, čokoládou, alebo lesným ovocím. Zmes malín, čučoriedok a ríbezlí nám osobne po viacerých chodoch prišla ako najlepšia voľba.

Boccacio nie je reštaurácia, v ktorej hrá hudba zbytočne nahlas, ako býva zvykom v mnohých podnikoch. To z nej robí príjemné miesto na dlhšie konverzácie aj po jedle.

Reštauráciu sme navštívili v sobotu podvečer, ľudia postupne prichádzali, stoly sa zapĺňali a aj podľa počtu hostí možno súdiť, že dobré jedlo jej zabezpečilo dobré meno. My sme odchádzali spokojní.

Zhrnutie:

Plus: Autentická talianska kuchyňa, pozorná obsluha.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

 

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel