Hodnotenie TRENDU

Brasserie La Marine

209
La Marine
ročník hodnotenia: 2018
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Eurovea Galleria, Bratislava
0948 300 666
Ne-Po: 8.30-22.00, Ut-So: 8.30-23.00
mediteránska
Lukáš Lendvay
3cenová úroveň

Byť v centre mesta a pripadať si ako na dovolenke (navyše nie mestskej), tak sa človek môže cítiť, ak sedí v lete na terase niektorej z reštaurácií na dunajskom nábreží v Eurovee. Pohľad na plynúci Dunaj a jeho protiľahlý zelený breh nás vždy uprostred mestského ruchu poteší.

Keď ho ale chcete spojiť s kvalitným kulinárskym zážitkom, je to v tejto vychytenej lokalite trochu ťažšie. Väčšina reštaurácií na dunajskom nábreží varí tak, aby vyhovela masám, ktoré ich v peknom počasí navštevujú. Našťastie neplatí to pre všetky, svetlou výnimkou je už roky Brasserie la Marine. Podnik, ktorý je tu od otvorenia nákupného centra prešiel v minulých mesiacoch vydareným „refreshom“ interiéru aj krytej terasy a s názvom „la Marine“ korešponduje ešte viac, ako predtým.  Čo ho ale charakterizuje už od otvorenia je kvalitná gastronómia a príjemný neformálny servis. Vždy sme sa tu dobre najedli a inak to nebolo ani pri našej ostatnej návšteve.

Jedálny lístok má formu veľkého listu papiera, všetko je prehľadne napísané na jednej strane. Je koncipovaný tak, aby si z neho každý vybral – milovníci mäsa aj ľahších  jedál. Okrem toho základného, majú vždy sezónnu ponuku a trojchodové obedové menu za 9,90.

My sme si z predjedál vybrali Bruschettu DUO so zeleninou, zapečenú so sušenými paradajkami a syrom  (5, 90 €) a Grilované krevety so sweet chilli omáčkou, mungo klíčkami a koriandrom (9, 50).  Bruscetta bola krehká, chrumkavá, výborne dochutená. Okrem predjedla môže pokojne poslúžiť aj ako niečo chutné pod zub, keď si sem človek ide sadnúť doobeda alebo podvečer na nejaký drink. To isté platí aj o krevetách, veľmi chutná kombinácia, ich milovníkom ich môžeme len odporučiť a neriskujete, aj keď nie sme pri mori.

Keďže bol čas obeda, neodpustili sme si z hlavných jedál klasiku - Viedenský teľací rezeň s domácim zemiakovým šalátom (16,90). Aj keď je to v očiach mnohých „obyčajné“ jedlo, pochutili sme si – mäso bolo vnútri šťavnaté, trojobal chrumkavý, zemiakový šalát ako od mamy, či babičky, presne taký aký sa zvykol (a zvykne) robiť na západnom Slovensku k nedeľnému „rezňovému“ obedu.

Z ľahších jedál sme si vybrali Grilovaného zubáča s blanžírovanou brokolicou, pak choi, cherry paradajkami a bylinkovou omáčkou (16,90). Trochu sme mali obavu z kostí, ale obsluha nás ubezpečila že ide o filet a naozaj sme sa s pitvaním mäsa a vyberaním kostičiek nemuseli piplať. Po dvoch chodoch sme mali aj dosť, ale dezert je predsa len sladká bodka a nemohli sme si ho odpustiť. V minulosti sme tu jedli vynikajúci kokosový cheescake a brownies, tento krát sme mali chuť na niečo ovocné, tak sme si dali tunajšiu klasiku – veľkú tenkú palacinku, bohato naplnenú čerstvými jahodami, keďže bola práve jahodová sezóna (5,50), ozdobenú šľahačkou a jahodový sorbet (3,90). Jedno aj druhé ako nenáročný dezert po obede potešilo. Rovnako ako skvelá domáca limonáda , ktorú sme si objednali na zahnanie smädu.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding