Hodnotenie TRENDU

Camelot

82
Camelot
ročník hodnotenia: 2017
Kováčska ul. 19, Košice
055/6854 039
po-pia: 11.00 – 24.00, so-ne: 12.00 – 24.00
lokálna, medzinárodná
Maroš Jendrál
3cenová úroveň

Reštaurácia s tradičnou a poctivou kuchyňou, ktorá funguje v pôsobivých klenbových priestoroch historického domu v centre Košíc už vyše desať rokov a kuchyňa si stále si udržiava stabilne (vysokú) kvalitu. O tom, že je to reštaurácia, ktorú sa oplatí navštíviť, sme sa presvedčili už pri ceste vlakom do Košíc. Zhovorčivá spolucestujúca, ktorá sem išla na návštevu z Londýna ,nám hneď odporučila, kam máme ísť jesť - a jedným z dvoch tipov bol práve Camelot...

Keď idete do Camelotu prvý krát, máte niekoľko možností – buď si môžete sadnúť do pivárne alebo kaviarne na prízemí, ale najväčší šmrnc má samozrejme reštaurácia v podzemí. Je zariadená v štýle stredovekých hradov, keďže aj názov odkazuje na hrad slávneho rytiera Artuša a odkazy na túto dobu nájdete aj v jedálnom lístku v podobe názvov hlavných jedál. Ten dizajnovo tiež pekne ladí s interiérom, rovnako ako oblečenie personálu. Okrem klasickej ponuky je tu aj sezónna, ale keďže k  stredoveku patrila k stolovaniu väčšinou väčšia spoločnosť, tak aj tu sú v menu jedlá pre viac ľudí a dokonca aj divinové hody, ktoré sa objednávajú vopred.

Z ponuky sme si tento krát vybrali vynikajúci Dvojitý vývar (2,50) plný mäsa, zeleniny a tiež cestovinovej „vložky“ fliačkov v ňom bolo dosť. Z nostalgie Cesnačku ako sa patrí (4,50), podávanú v bochníku. Jedlo, ktoré bolo svojho času veľmi populárne medzičasom z reštaurácií vymizlo, v Camelote sa ale stále drží – a môže poslúžiť aj ako hlavné jedlo na zahnanie menšieho hladu. Polievka je krémová, smotanová, sýta, bochník v ktorom bola podávaná bol vynikajúci, chrumkavý, až nám ho bolo ľúto nechať. Pochutili sme si aj na ďalšom jedle, ktoré sa vyskytuje v reštauráciách zriedkavo – na varenom hovädzom mäse, dostali sme plátky chutného, mäkkého a šťavnatého mäska.

No a naozajstnou lahôdkou pre ľudí, ktorý majú toto jedlo radi je Tatarák z teľacej sviečkovice dochutený dijonskou horčicou, kaparami a kalvadosom (11,90). Podávajú ho ako 150 g porciu, čo je podľa našej skúsenosti spolu s hriankami pre jedného priemerného jedáka dosť veľká porcia, ale tento bol taký jemný a výborne ochutený, že sme s jeho zjedením nemali nijaký problém.

Aj napriek plným žalúdkom, sme neodolali jednému z dezertov – Karamelizovaným gaštanom (5,90). Tých bolo síce na tanieri len zopár, gro dezertu tvorilo gaštanové pyré a výborný krém na báze šľahačky a mascarpone, ale celkovo hodnotíme dezert ako vydarený.

Rovnako musíme tento rok pochváliť aj obsluhu –mladý čašník, ktorý mal na starosti náš stôl, bol veľmi ochotný, priebežne sledoval či nám niečo nechýba, bol profesionálny ale zároveň bezprostredný a nechýbal mu šarm.

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding