Hodnotenie TRENDU

Carnevalle

308
Carnevalle
ročník hodnotenia: 2020
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava
02/2086 36 37
Po-So: 11.00 - 24.00 Ne: 11.00-23.00
lokálna, steaky
Oliver Vozárik
1cenová úroveň

Od svojho otvorenia pred niekoľkými rokmi bola táto reštaurácia na Hviezdoslavovom námestí zameraná najmä na kvalitné mäso a jedlá z neho. Koniec- koncov, slovo carne má aj v názve.

Nedávno sa rozhodla s novým mladým šéfkuchárom, ktorý ale pre skupinu Bencik Culinary Group varí už dlhšie, pre obmenu, resp. rozšírenie konceptu. Ten priniesol svoju víziu, mäso zostalo, ale pribudlo k nemu viac pokrmov zo zeleniny, priamo v reštaurácii majú aj vlastnú pekáreň, kde pečú kváskový chlieb a pečivo.

Okrem klasického stáleho jedálneho lístka má reštaurácia vždy aj dennú a sezónnu ponuku, ktorá je napísaná na[ tabuli, rozhodne sa oplatí si ju všimnúť.

Väčšinu surovín sa snažia získavať od slovenských producentov, hoci mäso stále dovážajú aj zo zahraničia, lebo ako hovoria, na Slovensku nie sú také skúsenosti s jeho vyzrievaním mäsa, ktoré je pre kvalitné steaky a co. potrebné. Šetrnosť k okolitému prostrediu ale hrala  v zostavovaní nového menu významnú úlohu. Varí sa tu sezónne, zeleninu budú dodávať lokálni producenti podľa toho, čo bude dozrievať. Takže teraz v zime nie sú v jedálnom lístku napríklad jedlá z paradajok, zato je v ňom kapusta, huby, a podobne.

V menu nájdeme okrem hovädzieho tataráku aj mrkvový, tiež pečenú marinovanú repu, či zeler. Rovnako veci, ktoré sa v kuchyni často vyhadzovali, čo je škoda, lebo sú využiteľné a ešte aj chutné. Medzi prílohami zase pečenú tekvicu, či žltý hrach.

My sme si našom výbere kombinovali, niečo sme si dali z tradičných jedál reštaurácie, niečo z noviniek. Ale ešte než nám priniesli prvé jedlo, sme dostali na stôl košík domáceho kváskového chleba s maslom. Potom sme si už pochutili na  Wagyu plátkoch, enoki, a hľuzovkovom vinaigrette (14.90 €), čo bolo prvé predjedlo a treba povedať že vynikajúce – jemné mramorované šťavnaté hovädzie nakrájané na tenulinké plátky, podčiarknuté a osviežené chuťou hľuzovky s krehkých hríbikov.

Keďže sme mali chuť na ich domáci chlieb a nevedeli sme, že ho dostaneme ako kuvert, tak druhé jedlo sme si dali práve ten -

Kváskový chlieb, strúhané špikové maslo, kaviár (5.90 €), ale vôbec nám to nevadilo, keďže je naozaj chutný. Zaujímavý nápad nepodávať k nemu niečo tradičné, ale špikové maslo a ozvláštniť ho kaviárom. Strela do čierneho.

Z hlavných jedál sme predsa len zostali pri mäse – dali sme si štyri kúsky jahňacích kotliet (4,90 ks), bol tu správny výber, naozaj lahodné mäso, dobre dochutené, krehké, výborne išlo od kosti, mäkké. Pri steakoch sme si nechali poradiť. Treba povedať, že slečna zo servisu, ktorá sa starala o náš stôl, poradiť vedela. Vysvetlila rozdiely medzi jednotlivými druhmi mäsa a odporučila to, ktoré vyhovovalo našim preferenciám. Doniesli nám ho presne tak prepečené, ako sme si želali a boli to naozaj mäsové hody.

Z dezertov sme sa nechali nalákať na naozaj netradičnú kombináciu čo bola Corn flakes panacotta, slaná čokoláda, slanina (6.90 €), pričom výsledná chuť rozhodne nebola taká bláznivá, ako vyzerá na papieri, práve naopak, všetky chute do seba vhodne zapadli, môžeme odporúčať. Druhý dezert sme si dali z dennej ponuky, bolo to netradičné „volské oko“, kokosový krém s marhuľovým gélom naozaj vyzerala ako volské oko. Bol to ľahký, osviežujúci, nie veľmi sladký dezert a príjemná bodka za večerou.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo, veľká pozornosť využitiu zeleniny z miestnych zdrojov

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.


TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel