Hodnotenie TRENDU

Carnevalle

308
Carnevalle
ročník hodnotenia: 2017
Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava
02/2086 36 37
Po-So: 11.00 - 24.00 Ne: 11.00-23.00
Michal Pažák
4cenová úroveň

Reštaurácia s ojedinelým konceptom keď si to, z čoho vám pripravujú jedlo, môžete kúpiť aj domov, už niekoľko rokov úspešne funguje na Hviezdoslavovom námestí. Hoci v názve má slovíčko carne (mäso) nie je to typický steakhouse, ponuka je tu oveľa komplexnejšia. Pri mäse pochopiteľne dominuje hovädzie, ale jeho výber je naozaj reprezentatívny – ugrilujú vám tu rôzne druhy a môžete si vybrať, či máte chuť na mäso z dobytka chovaného v USA, Novom Zélande, Brazílii, Uruguaji, či Rakúsku. Dáte si USDA prime, čo je najvyššia kvalita v USA alebo v bio kvalite? Stačí si vybrať. Ak sa neviete zorientovať alebo rozhodnúť, obsluha je ukážkovo zorientovaná a podľa preferencií hosťa dokáže poradiť. Nám takto odporučila uruguajský Beef Filet Grain Feed a vybrala nám správne. Pochutili sme si na šťavnatom, mäkkom, dobre dochutenom kúsku.

Carnevalle ale zďaleka nie sú len steaky z hovädzieho mäsa. V ponuke je aj jahňacina, kačacina, či mangalica. Ale aj dvojice, či skupinky, ktoré sa chuťovo nezhodnú a jeden chce niečo bezmäsité, tu nemajú s výberom problém. Majú tu peknú ponuku šalátov, cestovín, ale napríklad aj hummus a falafel. Keďže Carnevalle patrí do skupiny Pavla Benčíka, ktorá je známa reštauráciami s talianskou kuchyňou, tak tú nájdete v jedálnom lístku aj tu.

Treba povedať, že všetky jedlá, ktoré sme tu jedli, znesú najprísnejšie kritériá, čo sa chuti, vzhľadu aj servírovania týka. Terina z bielej kačacej pečene s marinovanou hruškou s brusnicami, k tomu hruškovo-škoricové pyré a domáca brioška s hrozienkami, ktorú sme si dali ako predjedlo, bola servírovaná na štýlovej keramike a bola malým umeleckým dielkom. Pekne vizuálne vyzerala aj taká „obyčajná“ vec ako už spomínaný steak.

Okrem neho sme ochutnali aj Carnevalle spicy burger, ktorý tvorilo hovädzie mäso, domáca grilovaná žemľa, „Spicy Thousand Island dressing“, syr čedar, ľadový šalát, volské oko, restovaná červená cibuľa, slaninové čipsy a k tomu všetkému sa podávali hranolčeky. Bola to skôr „burgerová veža“, ktorú sme si rozdelili na dve časti, aby sme ju vedeli ako tak kultivovanie zjesť. Ale bola výborná. Šťavnaté mäso, grilovaná žemľa s jemnúčko dymovým nádychom, chutné prílohy a bezchybné domáce hranolčeky.

V Carnevalle majú aj peknú ponuku dezertov, vyskúšali sme Mousse z mliečnej čokolády a lieskových orieškov, ktorá bola servírovaná s čokoládovou Baileys omáčkou. Pena bola v tvare guľky, preliata čokoládovou omáčkou, opäť efektne servírované a chuťovo delikátne. Tú ale už neochutnáte, krátko po našej návšteve zavádzala reštaurácia nové menu a v rámci neho obmenila aj dezerty, predpokladáme, že za rovnako chutné, ako predošlé.

Výbornej kuchyni zdatne sekundovala príjemná a profesionálna obsluha. S jedálnym lístkom a špeciálnym menu nám hneď doniesla aj nápojový a najmä peknú vínnu kartu. Vedela poradiť, zaujímala sa, či je všetko v poriadku a nič nám nechýba. Tak ako to má byť.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding