Hodnotenie TRENDU

Central Restaurant Starý Šmakovec

515
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2020
Starý Smokovec 24, Vysoké Tatry
052/456 65 55
Pon - Ne 7:30 - 22:00
regionálna, medzinárodná
2cenová úroveň

Vyše dvesto hodnotení na Tripadvisore a počet bodov päť, teda úplne najvyšší, aký môže byť, nijaké desatinky dolu. To robí z tejto reštaurácie v centre Starého Smokovca hosťami najlepšie hodnotený podnik nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v Prešovskom kraji.

A možno nielen tam, lebo podnikov s takýmto hodnotením veruže veľa nenájdete. Takže pri našej návšteve Vysokých Tatier sme túto reštauráciu, samozrejme, nemohli vynechať.

A po obede nám aj boli zrejmé dôvody vysokej spokojnosti hostí. Fine dinning, alebo sofistikované kreácie a malé umelecké dielka na tanieroch, ani obsluhu v rukavičkách tu nenájdete. Zato poctivé a chutné jedlo v prijemnom prostredí, s milou obsluhou a – čo je určite jeden z veľmi dôležitých faktorov pri získavaní srdca hosťa – za príjemné a primerané ceny.

V prípade „Šmakovca“ to znamená, že väčšina jedál je v cenách do desať, respektíve okolo 10 eur. Pritom nejde o minútkovú kuchyňu, ale vidno že nad konceptom a receptúrami si niekto dal námahu rozmýšľať.

Prostredie reštaurácie pôsobí moderne, ale útulne – sme v horách, takže dominuje drevo – v sedení, ako obloženie stien aj ako podlaha. Keďže reštaurácia sídli na najfrekventovanejšom mieste v Starom Smokovci, v lete je hosťami hojne využívaná aj veľká terasa zdobená muškátmi. 

Jedálny lístok je zostavený z jedál, ktoré majú hostia radi, sú tu tradičné jedlá, čo sú najmä halušky, špeciality kuchyne, burgery a steaky, kde sa dozviete, že sú zo slovenského bio mäsa aj s názvom farmy. Rovnako je v menu označená aj farma, odkiaľ berú mliečne výrobky.

My sme tu ochutnali najprv Poctivý slepačí vývar s mäsom, zeleninou a domácimi rezancami (3,20 €), a bol naozaj poctivý. Mal výraznú chuť, bolo v ňom dosť mäsa aj zeleniny a rezance neboli síce niťovky, ale ako domáce vyzerali aj chutili.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli, keďže sme nemali až vlčí hlad, pre Kuracie BBQ krídelka pečené v peci,„Mibrasa“ s Coleslaw šalátom (7,50 €). 

Boli pekne moderne servírované, šesť kusov bolo akurát. Mäso bolo šťavnaté, ku krídelkám sme dosali ešte aj marinádu, ak by nám bolo málo, ale nebolo treba. Chuťovo bola ok, jemne pikantná, ale pre nás trochu prislaná, čo je samozrejme otázka individuálnej chuti.

Ako pre druhé hlavné jedlo sme sa nevedeli rozhodnúť medzi Pečeným stehnom z králika na zelenine podávaným s parmezánovým rizotom (13,50 €) a Restovanou červenou repou s baby špenátom, ovčou bryndzou (ekofarma Važec), mandľami, rukolou a bagetkou (7,50 €).

Nakoniec vyhrala repa a celé jedlo bolo vynikajúce, vyvážená kombinácia chutí. Šťavnaná repa, chuťovo dotvorená výraznou bryndzou, chrumkavé mandle zase tvorili protiklad k mäkkej textúre repy a bryndze. Všetko korunovala bagetka s výborným bylinkovým maslom. Naozaj sme si pochutili.

Tentoraz sme si nedali vyslovene „mäsožravý“ obed, ale na svoje si tu prídu aj milovníci mäsa – v ponuke je šesť druhov steakov. Napríklad 300-gramový Rib-eye tu stojí 16,90 eura.

Dezerty majú v ponuke tri, všetky vyzerali zaujímavo (čokoládové soufflé v bezlepkovej verzii, makový cheescake a grilovaný ananás). Nakoniec to u nás vyhral Grilovaný ananás s karamelom a mascarpone jogurt (3,90 €). Svieža sladkokyslá bodka za vydareným obedom – opäť výborná kombinácia chutí, ktoré spolu dokonale ladili.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo v príjemnom prostredí, výborný pomer cena-kvalita

Mínus: Počas našej návštev nijaké

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel