Hodnotenie TRENDU

Chateau Mignon - reštaurácia

120
Chateau Mignon
ročník hodnotenia: 2016
Pod kaštieľom 9, Dubnica nad Váhom
042/4326 935
po - so 9.00 - 23.00, ne 11.00 - 23.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Celoročne otvorená hotelová reštaurácia je dobre zabehnutá a našla si už svojich návštevníkov medzi domácimi aj biznis klientelou. Kvôli tunajšej kuchyni sa ale oplatí urobiť si prestávku a odbočiť aj z neďalekej diaľnice. Problém s parkovaním odpadá, pri hoteli je dostatočne veľké, monitorované parkovisko.

Reštaurácia pôsobí útulným dojmom, v interiéri je použitá kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Už po vstupe je jasné, prečo si tu zákazník môže naplno užívať status hosťa. Zohratý personál mu dáva absolútne a pritom nenútene pocítiť neustálu pozornosť. Ak si chce užiť zážitok z tradičného stolovania na vyššej úrovni, vyhovejú mu. Všetky chody nasledovali bez zbytočne dlhých páuz. Nechýbal úsmev, obsluha sa orientovala v jedálnom lístku, pomohla nám pri výbere jedla a aj aktívne ponúkala zaručene domáce dezerty, kávu.

Jedlá sú pripravované z kvalitných a čerstvých surovín s nápaditou úpravou na tanieri. Jedálny lístok sa mení sezónne, na rozšírenie pripravujú v pracovných dňoch denné menu. Ak ste z okolia a nechce sa vám v nedeľu variť, vhodnou alternatívou je víkendové menu. Každý týždeň je na výber niečo iné. Stály jedálny lístok dopĺňa aj tradičný výber slovenských špecialít, ako domáce bryndzové halušky so slaninkou (9,50 EUR), alebo kapustové strapačky (8,50).

Ponuka je pestrá, zostavená veľmi citlivo a vyvážene, okrem ťažších chodov v nej nechýbajú ani atraktívne ľahšie receptúry inšpirované medzinárodnou kuchyňou.

Skrátiť chvíľku čakania na prvý chod nám pomohla domáca oškvarková nátierka s bagetkou. Okrem toho mali na stole v čase Vianoc domáce, krásne zdobené perníky, ktorým sme nevedeli odolať.

Všetko, čo sme ochutnali v podstate splnilo naše očakávania. Spoľahlivo zahriala a nasýtila tekvicová  krémová polievka s kokosovým mliekom a chilli (3,30), aj keď tu viac prevládalo kokosové mlieko, kontrast sladkého a pikantného, čo sľubuje názov, nám trochu chýbal. Poctivé Dubákové cappucino s penou (3,70) vyvoláva spomienky na návštevy u starej mamy. Chrumkavá ale v žiadnom prípade nie vysušená bola Kačka s gaštanovo-šalotkovým chutney na pyré z hokaida (15,20). Skvostná bola kombinácia pstruha na bylinkovom kuskuse s cviklovým pyré (14,20).

Unikátna vínna karta je spracovaná tak, aby v kombinácii s menu dotvárala perfektné spojenie. Dôstojnú pozíciu majú v nej aj vína z domácej produkcie a pomerne dosť vín rozlievajú po poháriku.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding