Hodnotenie TRENDU

Cristallo Restaurant

465
Cristallo
ročník hodnotenia: 2017
Súhradka, Lednické Rovne
0904 610 820
Po-Pia: 9.30-22.00, so-ne: 12.30-22.00
medzinárodná, regionálna
Ján Vlček, Pavel Kubík
3cenová úroveň

Na reštauráciu Cristallo v Lednických Rovniach sme dostali tip ako na podnik s výbornou kuchyňou a vzorným servisom, tak sme sa tam raz cez týždeň po ceste z Vysokých Tatier zastavili na obed. Rýchlo sme pochopili, že podnik je naozaj vyhlásený, lebo reštaurácia bola úplne plná a pre nával hostí síce mali peknú obedovú ponuku, ale z a la carte sa nedalo objednať.

Za cenu 4,20 € (jedno z jedál je drahšie) sú v obedovej ponuke vždy dve polievky a štyri jedlá, plus minerálka a chlieb. Tak sme sa dobre naobedovali, ale povedali sme si, že sa sem musíme vybrať ešte aj niekedy večer, aby sme uspeli aj s a la carte menu.

Chutné jedlo si (asi) treba zaslúžiť, napríklad hľadaním reštaurácie. Aspoň teda pri ceste do Cristalla sme mali tento pocit. Lebo pre človeka, ktorý sem ide prvý krát, nájsť tento podnik nebolo jednoduché. Navigačné tabule síce nejaké boli, ale aj tak sme sem na prvý krát netrafili, lebo s polohou si neporadila ani navigácia –  to isté sa stalo dvom „posádkam“ hodnotiteľov.

Prvú sem nakoniec nasmerovala pani na ulici, druhá, potme v zimný večer si musela poradiť sama a po menšom blúdení podnik našla. V sobotu podvečer tu bolo najprv hostí poskromne, postupne sa ale reštaurácia zaplnila.

Najskôr sme si dali Najemno krájanú parmskú šunku s olivami, hoblinkami parmezánu a tekvicovým olejom (6,20 €). Bola vynikajúca a pekne servírovaná, len sme mali problém porciu dojesť. Lebo skúste na posedenie zjesť 50 gramov parmskej šunky.

Vzhľadom na pokročilý čas sme vynechali polievku a pred hlavným jedlom sme dali prednosť Filetke tresky tmavej v krevetovo-mätovej kruste a vývaru z kôrovcov (12,40 ). Jedlu naozaj nebolo čo vyčítať a začalo nám byť jasné, že reštaurácia sa v rebríčkoch obľúbenosti návštevníkov vyskytuje na „medailových“ priečkach zaslúžene. O kulinársky zážitok z jedál sa stará šéfkuchár a majiteľ v jednej osobe Ján Vlček  s tímom pod vedením Pavla Kubíka.a príjemné prostredie dotvára jeho manželka s kolektívom.

Výborný bol aj šalát z grilovaného zubáča, syra peccorino a bazalkového pesta (11,50 €). Dezert nám odporučila čašníčka zo sezónneho menu.  Čokoládová tortička bola skvelá. Napriek prvotným rozpakom po hľadaní podniku sme pri odchode konštatovali, že je neuveriteľné, že aj reštaurácia na sídlisku v malom mestečku dokáže ponúknuť gastronómiu na takej vysokej úrovni. Len by bolo dobré zapracovať na viditeľnom označení, pretože Cristallo sa naozaj nemá za čo hanbiť

TIPY:

© 2017 News and Media Holding