Hodnotenie TRENDU

D Steakhouse

408
D Steakhouse
ročník hodnotenia: 2020
Hviezdoslavovo nám. 21, Bratislava
0911 75 41 92
Denne 12.00-24.00
steaky
Zoran Jovanovič
5cenová úroveň

Už niekoľko rokov existuje nad populárnou reštauráciou Kogo na Hviezdoslavovom námestí je „sestra“ podnik s jednoznačným a veľavravným názvom D Steakhouse. Hoci je možno menej nápadný, neznamená to, že je medzi znalcami kvalitnej (a nielen mäsovej) kuchyne menej známy. Aj keď sme sa sem vybrali v jeden piatok na obed, mali tu plno, preto rozhodne odporúčame rezerváciu. Preto, lebo sa patrí miesto vopred rezervovať aby reštaurácia o vás vedela a tiež vo vlastnom záujme, aby človek neodišiel s dlhým nosom...

Manželia Gergeľovci, ktorí obidva podniky vlastnia a vedú sú podľa nás najväčšími inovátormi v našskej gastronómii, v D Steakhouse začali napríklad prví s vyzrievaním mäsa – dry age. Kto sa chce o tomto procese a vôbec, o mäsa, ktoré v reštaurácii ponúkajú dozvedieť viac, obsiahle informácie nájde na peknej webovej stránke reštaurácie. Niektoré sú aj v invenčne poňatom jedálnom lístku.

Ten je na jednej strane A3 a nečíta sa klasicky zhora dole – v strede sú hlavné lákadlá podniku a po stranách ďalšie jedlá. My sme si dali z každého niečo – začali sme predjedlami Ceviche z divokého žltoplutvého tuniaka (15,00 EUR) a Domácimi pastrami, NY style (12,00). Ceviche je pôvodom peruánske jedlo z marinovanej ryby v limetkovej šťave tu ho servírujú s malou inováciou, s ingredienciami, ktoré mu dávajú jemne ázijský podtón. Nám táto zmena chutila. Pastrami ako predjedlo bolo tiež výborné, samozrejme nebola to veľkosťou americká klasika, keďže išlo o predjedlo, ale mäso chuťovo také, aké sme jedli aj v jeho Mekke, vo výbornom  kváskovom chlebe, osviežené pikantnou horčicou a zeleninou.

Z polievok sme odskúšali Hovädzí vývar s mäsovými guľôčkami a zeleninou (6,5), nemôžeme mu nič vytknúť, silný, dostatok zeleniny, chutné guľočky. Zo steakov sme si tento krát vybrali 7 týždňov vyzretý NY strip Simmental s foie gras (27+11), bola to naozaj veľká porcia mäsa, urobeného presne podľa nášho želania a plátok foie gras jedlo ešte obohatil, dodal mu šmrnc luxusu. 

Na opačnom póle ako riadny kus mäsa je v jedálnom lístku Dubákové quinotto („rizoto“ z bezlepkovej obilniny quinoa) (14,5), ale to tu vedia robiť rovnako výborne ako steaky. Krásne voňalo a rovnako chutilo.

Hoci sme boli v reštaurácii, ktorá sa špecializuje na steaky, rozhodli sme sa vyskúšať aj niečo z iného „rožka“ a síce Divo žijúceho lososa chyteného na háčik (37 EUR). Opäť veľká porcia, ktorá poteší aj väčšich jedákov a... vynikajúce mäso. Priznávame, že „normálneho“, teda farmovaného lososa, aké sa k nám dovážajú by sme si nedali – ale na tohto sme boli zvedaví. A bol to teda nebotyčný rozdiel, delikatesa. Mäso bolo jemné, lahodné, málo mastné a tak ani „rybacia chuť“ ktorej nositeľom je tuk, tu nebola cítiť. Naozaj delikatesa, hodná ceny, koľko táto pochúťka stojí.

Z ponuky dezertov, ktorá je tu aj v Kogo naozaj bohatá (najlepšia na Slovensku) je si ťažko vybrať, nakoniec sme sa rozhodli pre Mangové créme bruleé a lepšie sme ako milovníci manga snáď ani nemohli urobiť. Bolo to klasické Créme brulée, bolo obložené tropickým ovocím a – pod jemným krémom bolo na dne misky rozmixované mango, naozaj delikátne. Vynikajúci záver kulinárskych hodov.

Zhrnutie:

Plus: Vynikajúca kuchyňa a to nielen steaky, skvelé dezerty, milý servis

Mínus: Len drobnosť , v reštaurácii tejto úrovne sa zvykne medzi objednávkou a prvým jedlom na skrátenie čakania servírovať niečo malé.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel