Hodnotenie TRENDU

Donovalský pivovar

470
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2018
Donovaly - rekreačná oblasť 167, Donovaly
0918 666 016
Reštaurácia - Po-Štv: 11.00-23.00, Pia:Sob: 11.00-23.00, Ne: 11.30-22.00, Kaviareň: Po-Štv, Ne: 8.00 - 20.00, So-Ne: 8.00-22.00, Pekáreň: Denne 7.30 - 16.30
medzinárodná
2cenová úroveň

Dlhé roky bola najčastejšou zástavkou pre hladných pocestných, ktorí prechádzali cez Donovaly buď koliba pod nimi, alebo koliba hore pri parkovisku, pri hlavnej ceste. Minulý rok vo februári sa gastronomická ponuka pre návštevníkov Donovál aj tých, ktorí tadiaľto len prechádzajú, rozšírila o Donovalský pivovar.

Štýlová stavba ohúri. Donovalský pivovar, ktorý je spájaný s exministrom Jánom Počiatkom nie je len pivovarom, alebo pivovarskou reštauráciou, evidentne má vyššie ambície – byť centrom zábavy v tomto stredisku, pretože na hornom (otvorenom) podlaží je mixážny pult aj všetko, čo na zábavu s hudbou treba. A tiež kaviareň s terasou, pre tých, ktorým nevyhovuje frmol dolu v reštaurácii. Dokonca tu majú aj pekáreň otvorenú tiež sedem dní v týždni.

Hosťa, ktorý sem príde prvýkrát asi zaujme aj množstvo najrozličnejších artefaktov v interiéri – od plagátov a veľkorozmerných fotografií hudobníkov zarámovaných aj s nástrojmi v štýle Hard Rock Café, cez športové trofeje a suveníry, až po motorku a vypchatého ľadového medveďa a iné poľovnícke trofeje, zase v štýle podnikov v amerických národných parkoch.

Zastavili sme sa tu cestou do Tatier v sobotu na obed a keď sme videli to množstvo hostí, mali sme trochu obavu, či tu nestrávime čakaním na jedlo viac času, ako je človeku počas cesty milé. Našťastie naše obavy sa ukázali neopodstatnené. Čašník s jedálnym lístkom bol u nás v podstate hneď a aj celkovo sme jedlá dostali pomerne rýchlo - až na to, že predjedlo – nakladaný hermelín nám zabudli priniesť.

Tak sme z jedálneho lístku, ktorý je typicky pivovarský (kolená, rebrá, stehiena a krídelká, hamburger, ale aj halušky, keďže sme v ich kraji a k tomu steaky) ochutnali Pivársky guláš s opečenými šúľancami (7,90), naozaj chutný a netradičná kombinácia so šúľancami sa nám páčila.

Ako druhé jedlo sme si dali Filet z lososa s varenými zemiakmi a holandskou omáčkou (12,50), filet bol dobre pripravený, šťavnatý, akurát holandská omáčka sa podľa vzhľadu kuchárovi evidentne „zgrcla“, resp. nespojili sa jednotlivé ingrediencie. Z dezertov sme si vybrali Ovocný koláč s vanilkovým krémom (3,00) – bol štandardný, neurazil ani neohúril, ale obsluha nám ponúkla, že ak si chceme dať kávu s koláčikom, hore v kaviarni majú väčší výber.

No a keďže sme boli v remeselnom pivovare, nedalo sa ochutnať aspoň jednu zo značiek. Obsluha nám odporučila Donovaly Summer Ale a odporučila dobre, ku gulášu zapasovalo optimálne. 

© 2017 News and Media Holding