Hodnotenie TRENDU

El Gaucho

102
El Gaucho
ročník hodnotenia: 2020
Ventúrska 1, Bratislava
+421 918 700 200
Denne od 12:00 do 24:00 hod
steaky, medzinárodná
5cenová úroveň

Táto reštaurácia je už roky „inštitúciou“ kvalitných steakov v Bratislave. Nachádza sa v priestoroch bývalej známej kaviarne na Ventúrskej ulici, oproti vchodu z ulice je barový pult a sadnúť sa dá do dvoch miestností po jeho ľavej, alebo pravej strane. Keď je miesto, odporúčame sadnúť si k oknu, Ventúrsku a Panskú ulicu má odtiaľ človek ako na dlani.

V jedálnom lístku hrajú prím steaky v rôznych gramážach aj z rôznych druhov hovädzieho mäsa, ktoré v kvalite USDA Platinum Prime, ale je v ňom aj slušný výber jedál z iných druhov mäsa a tiež šalátov pre tých, ktorí chcú niečo ľahšie.

Keďže výborne pripravené steaky sme tu už pár krát jedli, rozhodli sme sa tento krát vyskúšať niečo iné, aj keď mäso hralo vo všetkých jedlách prím. Z predjedál sme si vybrali Beef lemone (15€), čo boli grilované tenké plátky z USDA New York Striploin s citrónom a olivovým olejom – dva tenké plátky plátky mäsa na grile, šťavnaté, mäkkučké. Ale ešte predtým sme dostali kuvert – asi najbohatší, aký sa v slovenských reštauráciách podáva. Košík teplého domáceho chleba, hlavičku pečeného cesnaku, maslo a salsu. Výborné.

Ako druhé predjedlo sme si objednali - Foie gras (21€), čo bola prudko opečená husacia pečeň podávaná so zemiakovým pyré a karamelizovaným jablkom. Pravdupovediac, prvé predjedlo nám „zapasovalo“ viac. Pečienky veľa nebolo, viac bolo zemiakového pyré.

Z hlavných jedál sme si vybrali El Gaucho burger s husacou pečienkou (24 €), domáci hovädzí burger s hranolčekmi, listovým šalátom, BBQ omáčkou a husacou pečienkou. Bola to riadna porcia, burger bol šťavnatý, žemľa chrumkavá, husacia pečienka ho dobre oživila. Hranolky boli chutné, na povrchu chrumkavé, vnútri sypké, šalát svieži s jemne pomarančovou arómou. Celé jedlo pôsobilo vyvážene, na zasýtenie ideálne.

Ako druhé hlavné jedlo sme skúsili Grilované jahňacie kotlety (27€), kuchárovi sa naozaj vydarili, boli mäkké, šťavnaté, mäso išlo dobre od kosti, pochutili sme si. Prílohu sme si k nim nedali, stačili nám hranolčeky a šalát od burgera, keďže ich bolo bohato aj pre dvoch.

El Gaucho má aj celkom peknú ponuku dezertov, vybrali sme si jednu z klasík - Créme brulée (7). Bol predposový, karamelová krusta bola teplá a kontrastovala so studeným krémom. Dezert nebol ničím ozdobený a ani nebolo treba, stačilo, aby vynikla delikátna chuť vanilkového krému s jemnučkým pomarančovým podtónom. Naozaj pochúťka a porcia bola tiež dosť objemná, po dvoch chodoch sme si na ňom pochutili dvaja. Obed sme zakončili výborným espressom a ako pozornosť podniku sme od rovnako pozornej obsluhy dostali digestív.

Zhrnutie:

Plusy: Výborná „mäsová“ kuchyňa ale jedli sme tu aj skvelý dezert - créme brulée

Mínusy: Počas našej návštevy nijaké, len cena za predjedlo Foie gras sa nám zdala vysoká.

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel