Hodnotenie TRENDU

Elite Restaurant

507
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
SNP 874/97, Nová Dubnica
042/446 64 45, 0911 327 644
Po:Pia: 11:00 – 14:30 h, 18:00 – 23:00 h, so: 8.00-23.00, Ne: 8.00-15.00
medzinárodná, lokálna
Daniel Marek
3cenová úroveň

Priznajme si – z Bratislavy sa zdá Nová Dubnica takmer na konci sveta a ísť tam do reštaurácie, ako čin, na ktorý majú za riekou Moravou priliehavý názov – „pošetilosť.“ Ale realita niekedy vyzerá úplne inak, ako sa zdá a to je aj tento prípad. Nová Dubnica totiž nie je taká nedostupná, je totiž len 5 kilometrov od diaľnice z Bratislavy do Žiliny a cestu sem sme zvládli aj v zlom počasí za hodinu a štvrť.

Ale samozrejme ani toto nie je dostatočný dôvod, prečo sa sem vybrať. Pre milovníkov kvalitného jedla ním ale môže byť novootvorená reštaurácia Elite Restaurant. Svoje kuchárske majstrovstvo tu ukazuje jeden z najlepších slovenských šéfkuchárov Daniel Marek, ktorý predtým pôsobil v bratislavskej reštaurácii Albrecht . Najprv ako souchef po boku Jaroslava Žídeka a po jeho odchode ako šéfkuchár.

Jeho nové pôsobisko sa nachádza na prízemí rovnomenného hotela, navigácia nás sem spoľahlivo doviedla, ale orientovať sa dá aj podľa informačných tabúl pri ceste. Miesto sme si rezervovali, ako sa v podnikov tohto typu patrí, boli sme tu v nedeľu na obed a okrem nás tu boli ešte dve skupinky ľudí. Jedálny lístok je pekne koncipovaný, okrem neho je na tabuli ešte denná ponuka. Potrpia si tu na kvalitné suroviny, technologické postupy aj úpravu jedla na tanieri. Zaujme ale aj interiér v príjemných prírodných tónoch s dizajnovým sedením.

Svoj obed sme začali predjedlami –  prvým bola Chobotnica - grilovaná, podávaná so zeleninou, fava fazuľkou a ,,minestrone,, omáčkou (11,90€) a druhým Foie Gras - Terina z bielej kačacej pečene podávaná s hruškou, mandľami a brioškou (9,50) a ešte predtým sme dostali na spríjemnenie čakania na predjedlo malý kuvert.

Chobotnica bola mäkučká, kombinácia so zeleninou spestrila jemnú chuť mäsa. Terina z prerastenej kačacej pečene je pochúťka a na jedálne lístky kvalitných reštaurácií patrí, tu z nej urobili na tanieri malé umelecké dielko, zážitok nielen pre chuťové, ale aj zrakové bunky.

Hlavné jedlá sme si dali dve úplne rozdielne – Jačmenné krúpy podávané s hubami, hráškom, fazuľkami, šalotkou a parmezánom (10,90€) a Steak z dennej ponuky (26,00). Krúpy boli jedlom našich predkov, tu ich pripravili v modernej modifikácii a vytvorili z nich naozaj chutnú kombináciu. A ešte to aj pekne na tanieri vyzeralo. Steak bol mäkký, šťavnatý, dal by sa krájať aj vidličkou a zemiakový koláčik k nemu menej tradičná, ale chutná príloha.

Z dezertov sme si vybrali klasiku pod názvom Vanilka - klasické crème brûlée, podávané s hruškovým pyré, malibu krémom a vanilkovou zmrzlinou (5,20). Podávali ho tak ako má byť so studeným krémom a ešte teplou karamelovou krustou na ňom, ovocné pyré k nemu bolo príjemným chuťovým kontrastom.

Vysokému štandardu kuchyne zdatne počas našej návštevy sekundovala aj obsluha. Profesionálna, ale nie škrobená, naopak príjemná a šarmantná. Takže -ak cestujete týmto smerom a máte radi chutné jedlo, za (alebo pred, podľa toho z ktorej strany) Trenčínom sa z diaľnice určite zísť oplatí.

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo, príjemná obsluha, poloha kúsok od diaľnice Bratislava-Žilina

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel