Hodnotenie TRENDU

Fine restaurant

303
Fine Restaurant
ročník hodnotenia: 2017
Generála M. R. Štefánika 1429, Malacky
0917 917 916
po -štv: 7.30 – 22.00, pi 7.30 – 23.00, so 11.00 – 23.00, ne 11.00 – 22.00
medzinárodná
Ján Klempa
3cenová úroveň

Ak chcete v Malackách niekoho pozvať na obed alebo večeru, Fine restaurant je overeným riešením. Za jedlo zaplatíte síce o čosi viac ako v iných reštauráciách v tomto okresnom meste, ale napríklad v Bratislave by ste za jedlo tejto kvality zase zaplatili o dosť viac. Za vaše peniaze tu dostanete dobrú protihodnotu. Domáci o tom veľmi dobre vedia, chodia sem často.

Odporúčame preto rezerváciu stola, najmä cez obed. Reštaurácia totiž varí aj denné menu. Je natoľko zaujímavé a cenovo prístupné, že cez obed je tu plno. Za sumu 7, 90 eura môžete mať napríklad šošovicovú polievku, morčací steak na tagliatellach s hľuzovkovou omáčkou ako hlavné jedlo a tiež čokoládový perník ako dezert.

V čase obeda tu môžete mať problém s parkovaním. Pred reštauráciou a na jej boku je síce niekoľko parkovacích miest, ale stačiť nemusia. Prostredie reštaurácie zariadením neohúri, ale je príjemné. Pozitívom je, že môžete sedieť tiež v uzatvorenej terase. V lete zase môžete využiť otvorenú terasu. Myslia tu aj na detských návštevníkov. Majú pre nich pripravené hračky a stôl na kreslenie.

Reštaurácia má veľmi dobrý a moderný web, ktorý vás môže zlákať na návštevu. Rozsahom je moderne stručný, ale šéfkuchár sa stará o to, aby bol pestrý. Zaujme aj tým, že mäso kuchár dopĺňa netradičnými prílohami, napríklad polentou.

V lístku nájdete teplé predjedlá foie gras na karamelizovanom jabĺčku a grilované krevety. Z cestovín sú to tagliatelle s tigrími krevetami, ravioli plnené hubovou plnku a hráškové rizoto s krevetami. Kto má rád ryby, môže skúsiť grilovaného lososa s pomarančovou omáčkou alebo pečeného zubáča na hráškovo-špenátovom pyré.

V ponuke hlavných jedál sú napríklad hovädzí filet, steak či burger, konfitované teľacie líčka, klasika – teľací viedenský rezeň či medailónky. Kačacie prsia podávajú na ryžových rezancoch.

Z hlavných jedál sme si vybrali Rib eye steak z argentínskej roštenky (20,80). Jedlo nám doniesli na efektnom štvorcovom, bielom servise s grilovanou baby zeleninou a omáčkou podľa vlastného výberu. Osobitne boli naservírované hranolky. Druhým degustovaným jedlom Mäso bolo kvalitné, steak pripravený tak, ako sme si želali.

Druhým jedlom, ktoré sme ochutnali, boli teľacie medailóniky zabalené do prosciutta (14,20) podávané s hľuzovkovou omáčkou. Opečená polenta  na masle sa k mäsku výborne hodila.

Súčasťou lístka je pravidelná sezónna ponuka. V čase našej návštevy to bola azijská kuchyňa. Mohli ste ochutnať napríklad krevety v Panko strúhanke s limetkovo-chilli majonézou, jakisoba rezance so zeleninou a hovädzou sviečkovicou, sushi rolku, kačacie prsia na ryžových rezancoch, thajské zelené kuracie curry s jasmínovou ryžou či tuniaka žltoplutvého ,,sashimi“ s thajským šalátom zo zelenej papáje a citrusovou ponzu omáčkou.

Zo sezónnej ponuky sme si vybrali ostro-kyslú polievku (4,40). Bola výborná a ,chvalabohu, celkom iná než tá, ktorú poznáme za euro z azijských bistier. 

Z dezertov majú na lístku tri – v stálej ponuke palacinky a gaštanové parfait s karamelovo-pomarančovou omáčkou za 5,40 eur. Ak chcete spoznať iný dezert, aký zvyknete nájsť v ponuke slovenských reštaurácií, vyberte si zo sezónnej ponuky karamelizovaný ananás s kokosovou zmrzlinou (5,10). Tá bola domáca a bola vynikajúca. S ananásom a s omáčkou z karamelu vytvárala harmonický celok. Domáca kokosová zmrzlina sa výborne hodila aj k palacinkám, plneným mascarpone (5,40).

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding