Hodnotenie TRENDU

Fish House, Jas-Fish

498
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Jesenského 52, Štúrovo
0915 973 325
Po-Štv a Ne: 11.00-21.00, Pia-sob: 11.00-22.00
lokálna, ryby
2cenová úroveň

Pri hľadaní možností, kde sa na Slovensku dobre najesť aj mimo väčšie mestá, sme sa dostali aj do Štúrova. Mestečko, ktorí možno niektorí považujú za jeden z mnohých „koncov sveta“, na druhej strane, je tu však jeden z najnavštevovanejších slovenských akvaparkov. Podobná atrakcia v zahraničí generuje aj ďalšie služby, ubytovacie a stravovacie nevynímajúc.

Keď sme ale na Tripadvisore pozerali zoznam odporúčaných reštaurácií, posielal nás tvrdošijne do neďalekého Ostrihomu, ktorý je na druhej strane Dunaja, stačí prejsť cez most. Ako prvý zo štúrovských podnikov bola uvádzaná rybacia reštaurácia Fish House Jas - Fish s upozornením, že sa netreba nechať odradiť interiérom, že varia naozaj dobre. Pogumované obrusy, ktoré sa v jednej z recenzií spomínali nás síce odraďovali, ale nakoniec sme sa teda do Fish House vybrali. V rámci hesla, že kniha sa nemá súdiť podľa obalu.

Reštaurácia sa nachádza mimo pekne upravené centrum mesta v zástavbe rodinných domov a pri vchode je veľký vývesný štít, takže podľa adresy sme ju po menšom blúdení našli. Parkovisko pred ňou bolo prakticky plné, čo je zväčša dobré znamenie. Keďže bolo príjemné teplo, sadli sme si na malú terasu (a spomínané „igelitové“ obrusy vnútri nakoniec nepôsobili až tak zle).

Obsluha bola hneď pri nás aj s jedálnymi lístkami. Keďže ide o rybársku reštauráciu, gro ponuky tvoria naozaj jedlá z rýb, rozdelené podľa  jednotlivých druhov. Receptúry sú tradičné, nijaké vymýšľance. My sme si na úvod dali Halászlé, ktoré tu robia v troch variáciách – zo sumca, kapra, alebo obidvoch. My sme sa rozhodli pre kaprovo-sumčie (4,20), priniesli nám ho v peknom kotlíku a keďže sa podáva ako 600 ml porcia, je to jedlo, ktoré bohato stačí aj dvom, teda ak si chcete ešte niečo dať. Bolo výborné, chuťovo výrazné s veľkými kusmi mäsa. K nemu sme dostali košík mäkkého bieleho chleba a tiež misku s niekoľkými druhmi ochucovadiel na báze papriky.

Z rýb sme sa rozhodli pre sumca – Chrumkavé sumčie filety (5,80) ku ktorým sme si doobjednali citrónovú omáčku a čalamádu. Trojobal bol naozaj chrumkavý, mäso šťavnaté, omáčka na báze majonézy a čalamáda nám k nemu „zapasovali“ akurát. Druhé jedlo sme si vybrali z Kuchárových špecialít – Zapečený sumec na spôsob Fish House (8,50), priniesli nám veľkú porciu rybieho mäsa s bryndzou, syrom a slaninou, porcia to bola naozaj sýta, ale keďže aj toto jedlo bolo veľmi chutné, „posnažili“ sme sa a nechali sme prázdny tanier. Teda lepšie povedané drevený podnos, jedlá tu servírujú na drevených táckach a niektoré majú tvar rýb.

Z dezertov boli na výber palacinky, pudingový pohár alebo gaštanové pyré, ale na tie sme si už nechali zájsť chuť. Ale - ak sa vyskytnete v Štúrove, alebo okolí a máte radi sladkovodné ryby, v tejto reštaurácii sme si na nich naozaj pochutili.

Zhrnutie:

Plus: výborné jedlá zo sladkovodných rýb, nízke ceny

Mínus: reštaurácia je v utajení, na webovej stránke sa píše, že je v rekonštrukcii a na FB dávajú len denné menu

 

 

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel