Hodnotenie TRENDU

Folks Bistro

510
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2020
Hlavná 86/75, Košice
0919 299 909
Po-So: 8.00-22.00, Ne: zatvorené
regionálna,
Patrik Bareán,Tomáš Tejbus
2cenová úroveň

Malé Folks Bistro a v ňom výnimočné raňajky, obed alebo večera. Na Hlavnej ulici v Košiciach varia už vyše roka a zakaždým vás prekvapia novými, nečakanými kombináciami. Z tradičného jedla tu šikovný personál dokáže urobiť výnimočné jedlo a kulinársky zážitok.

Bistro prekvapí nečakaným kombináciami na tanieri. Na malom, priam minimalistickom priestore sa zmestí do 20 stravníkov.  „Na rychlovku“ sa môžete najesť za barovým pultom. Spolumajiteľovi Folksu, známemu šéfkuchárovi Tomášovi Tejbusovi, sa tu podarilo vytvoriť moderné, útulné prostredie.

Interiér je ladený v svetlých tónoch, stenu dekoruje obraz zo živých rastlín. V bistre si môžete tiež kúpiť obľúbené domáce produkty, sirupy, lekváre, kompóty, lečá, uhorky.

Príjemná, nie škrobená obsluha, nám ochotne poradila s výberom jedla. Menu si môžete prečítať na ulici pred bistrom alebo na tabuli vo vnútri. V sobotnej obedovej ponuke (v nedeľu nevaria) mali polievku, predjedlo, štyri hlavné jedlá a dezert.

Prvou voľbou bolo kačacie rillettes ako predjedlo (4,45). Dobre ochutené mäsko z kačky nakrájané na malé kúsky v kombinácii so sladkou hruškou a brusnicami nám naservírovali na chrumkavom opečenom krajci chlebíka.  Predjedlo bolo sýte ako hlavné jedlo.

Dobrou voľbou bolo aj šošovicové chilli podávané s  jasmínovou ryžou a francúzskou kyslou smotanou créme fraiché (6,95).

K ďalšiemu chodu, čo bol pstruh lososovitý, podávali chutnú karfiolovú kašu so špenátom a kôprom (12,95).

Na sociálnej sieti návštevníci nevedeli vynachváliť ako dezert makové šúľance. Tešili sme sa na ne, v ponuke ale bola lokša s lekvárom, makom, ovocím a vanikovým krémom (4,95). Ani tá však nemala chybu. Bola kulinárskou lahôdkou. Jedlo sme zapili osviežujúcou domácou limonádou. 

Nielen dobrý obed ale popoludní jedlá z a la carte a ráno raňajky si môžete vychutnať v centre starého mesta. Kuchár nám povedal, že raňajkové menu menili, keďže zistili, že Slováci majú radi vajíčkové jedlá. Dnes tu môžete raňajkovať štyri jedlá – okrem farmárskych párkov „Gazdovia“ s kváskovým chlebom sú súčasťou troch ostatných ponúk rôzne vajíčkové variácie – miešané vajcia, s holandskou omáčkou a šunkou či s grilovaným toastom.

Okrem toho už bistro začalo s donáškou jedla. Ak sa chcete dobre najesť, mať istotu, že jedlo je pripravené naozaj z kvalitných surovín a popri tom chcete vidieť aj krásu na tanieri, ste tu na správnom mieste.

Odporúčame všetkými desiatimi.

Zhrnutie:

Plus: Moderný interiér, kvalitné a čerstvé suroviny od slovenských farmárov a chutná kuchyňa.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

 

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel