Hodnotenie TRENDU

Golden Royal Boutigue Hotel & Spa – reštaurácia

24
Golden Royal
ročník hodnotenia: 2017
Vodná 8, Košice
055/7201 011
denne: 12.00-23.00
medzinárodná
Jozef Rákay
3cenová úroveň

Reštaurácia hotela Golden Royal je v Košiciach za roky fungovania už niečo ako inštitúcia. A to aj napriek tomu, že človek, ktorý o nej nevie, si z ulice vôbec nevšimne, že okolo nejakej reštaurácie prešiel. Keď sa sem chcete dostať, tak treba zazvoniť pri vchodových dverách do hotela a vyjsť medziposchodie do zimnej záhrady, kde sa nachádza.

Ale aj pri týchto všetkých „proti“ sme si tu cez obed ledva našli miesto, resp. voľný bol posledný stôl.  Cez obed tu veľa ľudí chodí na menu (5,50) ale živo tu býva aj po večeroch. Podnik má množstvo stálych hostí a človeka, ktorý sem príde prvý krát, určite zaujme priestor. Tým, že ide o zimnú záhradu svetlo dopadá zhora a je tu „jasno“, aj keď je vonku zamračené. Slovo záhrada má tiež svoje opodstatnenie, reštauráciu dekorujú veľké tropické rastliny v črepníkoch.  Stoly sú vždy vzorne nestreté, vizuálne honosne pôsobí aj jedálny lístok.

Ten je zostavený tak, aby si každý vedel vybrať, jedál je v ňom tak akurát. Páčilo sa nám široké cenové rozpätie – medzi hlavnými jedlami nájdete jedlá od 8,00 do 26,50 eur.

My sme začali polievkou - Ujházy- výdatná slepačia polievka s kuracím mäsom a „csiga“ cestovinami (2,20 eur) bola naozaj výdatná s výraznou chuťou, dostatkom mäsa aj cestovín. Veľmi nám chutila aj druhá polievka - Halászlé ,rybacia polievka podľa starej maďarskej receptúry (2,50). Správne, ale nevtieravo pikantná s veľkým kusom rybacieho mäsa.

Z hlavných jedál sme si vybrali Filé z bravčovej panenky na mätovo-hráškovom pyré s prelivom z portského vína na lámaných zemiakoch s kačacími škvarkami  (10,50 ) a bol to dobrý výber. Hoci z popisu menu by sa mohlo zdať, že tých surovín je na tanieri akosi veľa, nebolo to tak, všetko bolo chuťovo zharmonizované a  jedlo môžeme len odporúčať.

Výborne pripravená bola aj Biela husacia pečeň na lesných kuriatkach s jablkovým pyré a grilovanými zemiakovými kolieskam (21,80). Kombinácia foie gras s kuriatkami chuťovo zaujímavá, mám by sa k nej viac hodila iná príloha ako zemiaky, ale to je samozrejme vec individuálnej chuti.

V Golden Royal majú aj zaujímavé dezerty, až sa nám ťažko vyberalo, nakoniec sme si nechali poradiť a dali sme si Bazový parfait s malinovou dreňou        (3,00 ), ktorý je vhodným ľahkým sladkým zakončením obeda alebo večere a Tvarohovú torta z lesného ovocia s ríbezľovým chutney (2,50). Tá je dobrým tipom pre priaznivcov tradičných koláčov, ktorí neradi experimentujú.

Okrem chutného jedla sme tu zažili aj profesionálnu obsluhu, ktorá vedela poradiť s výberom jedla aj vína a tiež vínnu kartu nám priniesli hneď s jedálnym a nápojovým lístkom. 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding