Hodnotenie TRENDU

Hotel Amade Château – reštaurácia

234
Amade
ročník hodnotenia: 2017
Vrakúň 333, Vrakúň
031/5903 800
Denne 12.00 – 22.00
regionálna
Imre Bindics
4cenová úroveň

Pôvabný hotel na žitnoostrovskom vidieku ponúka niekoľko možností, kde si posedieť, niečo si tu zajesť, vypiť. Je tu hlavná reštaurácia, pekná terasa s výhľadom do parku, salónik, miestnosť nazvaná cukráreň, kde si možno dať napr. Čaj o piatej, servírovaný v slávnom porceláne z Herendu. V podzemí je reštaurácia Kukkonia a vináreň, ktoré sú využívané na objednávky a inscenované, napríklad dobové stredoveké večere.

Gastronomickým srdcom hotela je ale hlavná reštaurácia Pompadour. Názov zodpovedá názvu (alebo naopak) , reštaurácie, je zariadená v štýle šľachtických sídiel z minulých storočí, stoluje sa na striebre a ušľachtilom porceláne. Príjemná obsluha sa ale stará o to, aby sa hostia necítili nejako škrobene a stiesnene.

Zloženie menu hneď tým znalejším prezradí, že sa tu je lokálne a sezónne, tí menej znalí si to môžu prečítať v úvode jedálneho lístka. Šéfkuchár Imre Bindics je priaznivcom slow food a podľa toho sa tu varí. Jedlá pripravuje prevažne zo surovín, ktoré hotelu dochová a dopestuje vlastná farma, priamo v hotelovom areáli je veľká bylinková záhrada.

Vybrať si možno zo stručného a prehľadného jedálneho lístka, kto sa nevie rozhodnúť a chcel by toho ochutnať viac, v ponuke je aj 5-chodové degustačné menu (so sorbetom na vytrávenie uprostred ako 6-tym chodom) za 45 EUR. To je v ponuke aj ako vínna večera, to znamená, že ku každému chodu je napárované aj víno, okrem toho, reštaurácia má aj veľmi peknú vínnu kartu. Deň vopred si možno objednať aj stredovekú večeru.

My sme tu jedli nezvyčajný a naozaj vynikajúci Tatarák z kápie s vajíčkom – vyzeral ako naozajstný, ale vo vegetariánskej verzii. Dochutenie je samozrejme tajomstvom šéfkuchára, rozhodne sa vydarilo a pri návšteve tejto reštaurácie ho radíme vyskúšať.  Aby sme toho vyskúšali viac, rozhodli sme sa pre degustačné menu – a treba povedať, že jeden chod bol lepší ako druhý.

Pochutili na Údenom jeseterovi s hráškovým krémom a pečenou cibuľou, ktorý sa podával ako predjedlo. Nasledovala Polievka z perličky a ako prvé hlavné jedlo Sumec s čerstvým kôprom, zemiakmi a baby špenátom. Ten dokonca veľmi chutil aj spolustolovníčke, ktorá ryby bežne nejedáva. Na odľahčenie a pretrávenie nasledoval jablčný sorbet a ako druhé hlavné jedlo sa podával Duet z líčok (hovädzie, z mangalice) s paštrnákovým pyré a cestovinami plnenými so zeleninou. Na záver sa servíroval dezert - efektná Guľa z horkej čokolády s čerstvými jahodami, jahodovým krémom a mousse z kyslej smotany.

Všetky jedlá boli chuťovo delikátne, kombinácie surovín optimálne zladené a ani úprave na tanieri nie je čo vytknúť. Nečudujeme sa, že šéfkuchárovi sa dostáva pochvál (ako sme sa neskôr dozvedeli) aj od takých prominentných hostí, ako sú majitelia reštaurácie ocenenej Michelinom z Budapešti.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding