Hodnotenie TRENDU

Hotel Astrum Laus – reštaurácia

267
Foto: Astrum Laus
ročník hodnotenia: 2018
Hviezdoslavova 24/A, Levice
0917 623 839
po-ne: 7.00 – 23.00
Ladislav Zajac
3cenová úroveň

Príjemné miesto na posedenie a výborné jedlo, ak ste v Tekove. To je reštaurácia hotela Astrum Laus v Leviciach. Svetlý priestor, presklený, jednotlivé stoly sú oddelené paravanmi, takže majú hostia pocit súkromia. Navštívili sme ju v čase, keď ešte nemali veľa hostí a obsluha bola naozaj rýchla.

Milá a ochotná čašníčka sa ospravedlnila sa za menšiu neinformovanosť, pracovala tam ešte krátko, ale ochotne zisťovala v kuchyni odpovede na naše početné otázky. Na úvod sme ochutnali Jemné carpaccio z hovädzej sviečkovice s malým rukolovým šalátikom preliate citrónovým olejom a posypané hoblinami parmezánu (10,50 €) - malo lahodnú chuť, bol to výborný štart.

K jedlu sme nemali nijaké pripomienky, všetko čo sme si objednali bolo na vynikajúcej úrovni. Objednali sme si Chrbát z diviaka sous vide s omáčkou z čierneho piva, ružičkovým kelom a slaninkou (16,40). Namiesto zemiakových krokiet nám na našu požiadavku pripravili ochotne varené zemiaky.

Ďalej sme ochutnali Rib eye steak (17,50), ku ktorému sme si objednali niekoľko príloh - grilované šampiňóny na masle a cesnaku (2,50), gurmánske varené zemiaky (1,80) a omáčku s kúskami Foie gras (2,80). Steak bol pripravený presne podľa nášho želania, prílohy ho vhodne doplnili. Pochutili sme si, jedlo spĺňalo vysoké kritériá.

Ochutnali sme aj Rizling rýnsky od miestneho vinára, rozlievané víno tu servírujú v jedenapoldecových džbánikoch. Neodolali sme ani zákusku, Slivky marinované v portskom víne  s bourbon vanilkovou zmrzlinou (3,80) boli výbornou bodkou za večerou.

Reštaurácia má kapacitu 70 miest a je vhodná na konanie pracovných aj spoločenských podujatí. V čase obeda ponúkajú obedové menu

TIPY:

© 2017 News and Media Holding