Hodnotenie TRENDU

Hotel Astrum Laus – reštaurácia

267
Foto: Astrum Laus
ročník hodnotenia: 2017
Hviezdoslavova 24/A, Levice
0917 623 839
po-ne: 7.00 – 23.00
medzinárodná
Ladislav Zajac
3cenová úroveň

Nájsť dnes v regiónoch mimo Bratislavy dobrú reštauračnú kuchyňu nie je už problém. Čo problémom stále je? Ochotný a profesionálny personál. V našich gastro zariadeniach (aj v tých najlepších) je ochoty a vľúdnosti stále poskromne, hoci to je najlacnejší a najúčinnejší marketing ako pritiahnuť návštevníka.

Pre reštauráciu levického hotela Astrum laus to ale neplatí. Okrem chutného jedla na tanieri vás tu poteší naozajstný záujem o hosťa a úcta personálu. Nielenže vás čašník pri príchode na večeru pozdraví a usadí k stolu, ale po každom jedle sa aj zaujíma o to, ako vám chutilo.

Reštaurácia Astrum Laus je priestranná, zariadená moderným, jednoduchým nábytkom. Má kapacitu 70 osôb a teda máte možnosť bez problémov si vybrať svoj stôl. Výhodou je, že je posuvnými stenami prepojená s dvomi kongresovými sálami a preskleným salónikom a tak celková kapacita môže narásť až na 300 miest.

Kuchyňa varí aj zaujímavé (a za dobrú cenu) denné menu. My sme si vyberali jedlá z a lá carte. Jedálny lístok v Astrum Laus to je moderná gastronómia, ktorá sleduje kulinárske trendy. Nájdete v ňom tri ponuky studených a teplých predjedál a polievok. Z rýb môžete ochutnať sivoňa amerického na grile, steak z lososa zapečeného s krustou z mascarpone, parmezánu a mandlí a grilovaný filet z ostrieža. Kto má rád hydinu, v ponuke sú kačacie prsia s gaštanovou omáčkou alebo pošírovaný morčací závitok s brusnicami. Nájdete tu široký výber steakov.

V ponuke je aj klasický viedenský teľací rezeň, teľací hrebienok s omáčkou z hrubozrnnej horčice alebo plátky z hovädzej sviečkovice s cesnakovou omáčkou.

Ešte než nám priniesli hlavné jedlo, bol pozornosťou podniku losos servírovaný ako mini predjedlo, či inak povedané pozdrav z kuchyne. Dobrá pozvánka k tomu hlavnému.

V ponuke má reštaurácia aj dve jedlá z diviny – varené lýtko z muflóna s jačmenným krupotom a chrbát z diviaka (16,80). Obsluha nám odporučila skúsiť diviaka. Poradili nám dobre, chuť mäsa zvýraznila chutná omáčka z červeného vína, brusníc a šípiek. Netradičnou prílohou bol chutný zemiakový závin v štrúdľovom ceste (16,80).

Dobrým výberom bolo aj druhé jedlo – pečené pníky z bravčovej panenky marinovanej v bylinkách (10,80). Mäso bolo podávané s jemne pikantnou omáčkou z kozieho syra a chrenu. Varené fialové zemiaky boli zaujímavým spestrením a chuť mäsa vhodne dopĺňali.

Obsluha nám odporučila k jedlu pohár slovenského rizlingu vlašského (Pavelka) a bol to dobrý výber. Na záver sme si dali Mascarpone penu s pomarančovým likérom, mandľovou mrveničkou a ovocím (3,50), nie veľmi sladký dezert ako vydarené zakončenie príjemného obeda v centre Tekova.

 

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding