Hodnotenie TRENDU

Hotel Devín – Francúzska reštaurácia

7
Foto: Hotel Devín
ročník hodnotenia: 2017
Riečna 4, Bratislava
02/5998 5852
denne 11.30 - 15.00 a 18.00 - 23.00 h
regionálna, medzonárodná
4cenová úroveň

Starosvetsky a ako vítaní hostia – to je podľa nás najlepšie vyjadrenie, ako sme sa cítili vo Francúzskej reštaurácii hotela Devín. Elegantný interiér v štýle minulých desaťročí s originálmi vzácnych obrazov na stenách a bezchybne prestretými stolmi. Úctivá a pozorná obsluha, ktorá  hosťom venuje stopercentnú pozornosť od toho že im pomáha z (a do) kabáta, usádza a to aj s odsunutím stoličky, čo sa dnes už naozaj deje málokde, dolieva nápoje, vie poradiť s výberom jedla aj vína. Jednoducho, keď človek vstúpi do tejto reštaurácie, ocitne sa v mikrosvete, kde môže na chvíľu zabudnúť na ruch a zhon za jej dverami.

Reštaurácia síce má odjakživa v názve francúzska, receptúry v menu sú ale založené na regionálnej a medzinárodnej kuchyni, francúzsky je spôsob obsluhy. Okrem nich sú v menu aj tzv. „retro“ jedlá z čias najväčšej slávy hotela a tiež sezónna ponuku.  Svojho šéfkuchára pekne promuje na webovej stránke.

My sme tu boli cez obed, tak sme vyskúšali aj obedové menu, ktoré je tu trojchodové za 9,90. Okrem klasickej dennej ponuky možno polievku z nej nahradiť slepačou, alebo si dať fit menu, prípadne jedlo zo sezónnej ponuky, čo bol v tomto prípade Divinový guláš s viedenskou knedľou a brusnicami.

Z polievok sme tu vyskúšali Bažantí vývar s mäsom a restovanými šampiňónmi (5,90 EUR), chuťovo výborný, hustý s dostatkom mäsa, len by sme privítali, keby nám ho priniesli trošku teplejší. Druhá polievka - Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami mala správnu teplotu a chuťovo spĺňala všetky kritériá, kladené na toto jedlo. Z teplých predjedál sme si dali  Gratinované ratatouille s liptovským kozím syrom (5,90). Pekne naservírované vo forme minitortičky, chuťovo tiež dobre skombinované, svieža zelenina sa dobre dopĺňala so slaným syrom. 

Jedli sme tu aj chutný paprikáš – raz ako súčasť obedového menu ako Paprikáš z afrického sumčeka so špenátovými haluškami a raz ako hlavné jedlo - Paprikáš zo sumca (harcsapaprikás) s rezancami s tvarohom, slaninou a kôprom (16,80). Dva hodné kúsky šťavnatej ryby, chutná omáčka, ktorú nám priniesli aj v omáčniku ak by sme si chceli pridať a veruže sme ju zjedli a famózna príloha. Výborné rezance s tvarohom, slaninou a kôprom nám naozaj k rybe a omáčke naozaj zapasovali. Ochutnali sme aj Divinový guláš s viedenskou knedľou a brusnicami zo sezónnej ponuky, mäso bolo mäkké, chuťovo nám vyhovoval, nemali sme voči nemu výhrady.

V reštaurácii venujú primeranú pozornosť aj dezertom, majú ich v menu sedem, od retro flambovaných palaciniek, cez klasickú štrúdľu, cez bezlepkový koláč až k po „fit“ dezert, čo je  ovocie so sorbetom. My sme vyskúšali ten, čo síce nie je klasický dezert ale ako ľahká sladká a svieža bodka vyhovel – na tenúčko narezané Plátky ananásu s medom, jahodami a citrónovo-mätovým sorbetom (6,90). V Devíne vedia urobiť aj kvalitné espresso a keď si objednáte espresso, vedia čo chcete a prinesú vám také, aké sa patrí, teda v espressovej šálke a s 0,4 dl vody. Reštaurácia má aj peknú vínnu kartu.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding