Hodnotenie TRENDU

Hotel Galanta – Taky´s

178
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2017
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Orechová 2626/1, Galanta
0904 555 105
denne: 10.00-22-00
regionálna
3cenová úroveň

Reštaurácia Hotela Galanta, Taky ´s v pokojnej tichej oblasti si niekoľko rokov udržiava svoju vysokú úroveň. Napriek tomu, že z mesta je to pešo ďaleko, počas našej návštevy bola reštaurácia takmer plná a to nielen hotelovými hosťami.

Kuchyňa je tu medzinárodná, nájdete tu morské plody aj kvalitné steaky, či dezerty. Reštaurácia zaujme prehľadným a rozmanitým jedálnym lístkom, úctivou a ochotnou obsluhou a výborným pomerom kvalita – cena. Má elegantne zariadenú vnútornú časť a presklenú zimnú záhradu. Ak majú v hlavnej časti nejakú akciu, sedí sa – rovnako príjemne aj v tam. Stolovanie je čisté, bez nijakých zbytočností.

 Obsluha znalá menu á la carte vám ochotne poradí. Chválime radenie vín k jednotlivým jedlám v menu. A že sú to naozaj dobré vína sme sa presvedčili, keď sme vyskúšali cabernet savignon od Mrva&Stanko (125ml. 3,50). Lahodné, s príjemnou kyselinkou. Málinko zapracovať by sa ale oplatilo na pestrosti predjedál.

Vysúšali sme teda taliansku klasiku – Mozzarella Caprese (6,29 eur), ktorá bola podávaná s čerstvou bagetkou. Bazalkové pesto v spojení so syrom mozzarella bolo chutné, jedlo bolo príjemným štartom v našej večeri. Z polievok nás zaujal Kohútí vývar (2,89), ktorý je dnes už skôr raritou v našich reštauráciách. Vývar bol kvalitne silný, zelenina krehká, rovnako tak kohútie mäso. Príjemným chuťovým prekvapením pre nás bolo Hríbové cappuccino (3,89), ktoré bolo jedno z najlepších aké sme jedli. Našľahaná mliečna pena s ideálnou – jemnou, nie príliš hustou konzistenciou a výraznou hubovou chuťou, doplnená slaninkovým chipsom je pre nás jednoznačným favoritom.

V podobnom „chutnom“ duchu sa niesli aj hlavné jedlá. Kačacie prsia (13,19), ktoré boli doplnené brusnicovou omáčkou s červeným vínom a paštrnákovým pyré. Jedlu nemáme čo vytknúť, bolo vynikajúce. Teľacie medailóniky (18,59) so zemiakovým pyré,  cukinou, prosciuttom, šalviou a demi glacé môžeme opäť iba odporučiť.

Na dezerty sme sa tešili, z ponuky sme si vybrali klasiku,– Créme bruleé (4,19). Tu ho rozhodne vedia urobiť Jemný lahodný krém s vanilkovou stopou, krehká cukrová krusta a výrazné lesné ragú dodali dezertu kvalitu, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani pred francúzskymi šéfkuchármi.

Trocha sme sa báli, že Tvarohové knedle s nugátom a vanilkovou omáčkou (3.99) budú ťažké a sýte, tak ako ich poznáme z iných reštaurácií. Opak bol pravdou. Boli jemné, ľahučké, nadýchané a úžasné.

Musíme povedať, že reštaurácia hotela Galanta – Taky ´s nás opäť potešila nielen špičkovým jedlom, ale aj obsluhou a vysokou úrovňou za pomerne priaznivú cenu. Dúfame, že aj naďalej ostanú svojej „povesti“ verní.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding