Hodnotenie TRENDU

Hotel Galileo – reštaurácia

266
Galileo
ročník hodnotenia: 2020
Donovaly 196, Donovaly
0904 057 547
po-ne: 7.00 – 22.00
lokálna, medzinárodná
Ján Zlúky
4cenová úroveň

Štýlová elegantná reštaurácia v hoteli Galileo rozhodne nemusí byť len pre hotelových hostí, je určite vhodnou možnosťou na najedenie sa na Donovaloch, pre tých, ktorí nechcú „kolibové“ alebo minútkové jedlo.

Spája totiž v sebe elegantný a noblesne pôsobiaci interiér, profesionálny a zároveň príjemný servis s naozaj chutným jedlom.

Reštaurácia má už roky toho istého šéfkuchára, jedálny lístok je zostavený zaujímavo a tak aby si každý v ňom našiel to svoje. Prehľadne, z každého druhu niekoľko jedál, ani veľa, ani málo. Výhodou reštaurácie je, že nemajú ako mnohé hotelové podniky otvorené v čase obeda a večere, dá sa sem ísť najesť aj poobede. Pravdupovediac radšej navštevujeme reštaurácie v klasických obedových a večerných časoch, ale keď je človek na ceste, si veľmi niekedy čas návštevy nevyberie. Preto sme boli radi, že sme sa tu mohli zastaviť na jedlo aj o pol piatej.

Pohľad do jedálneho lístka nás presvedčil že si nedáme veru len jeden chod... a tak sme začali predjedlami – Huspeninou (7,90) a Domácou kačacou paštétou (8,90), lepší začiatok sme si ani nemohli vybrať. Huspenina bola jemná s dostatkom mäsa a jemným rôsolom, ktorý bol použitý aj ako dekoračný prvok. Okrem jemne nakrájanej šalotky k nej boli servírované aj nakladané hríbiky, čo bol určite dobrý nápad.

Domáca paštéta bolo servírovaná v sklenenom pohári a vedľa bola ríbezľová marmeláda, jablkovo-hruškový tartar a gél z tokajského vína. Všetky tri ju výborne chuťovo dopĺňali. Servírovali k nej opečené toasty, ale uprednostnili sme chlieb, ktorý sme dostali k huspenine.

Vyskúšali sme aj dve polievky – Vývar z domácej sliepky (3,90) a Hubové capuccino (4,50). Vývar bol taký ako má byť, chuťovo dosť výrazný, bohatý na zeleninu a rezance, mäsa bolo trochu menej. Chuť capuccina bola zvýraznená slaninovým prachom a tekvicovým olejom. Rovnako ako pri huspenine s hríbikmi, aj toto bol vydarený ťah.

Z hlavných jedál sme si dali jednu klasiku, Hovädzie líčka a jeden šalát. Hovädzie líčka boli pripravené na víne, boli šťavnaté, mäso sa dalo krájať aj lyžičkou. Zelerové pyré a hubový nákyp, čo bolo vlastne niečo ako opečená plnka boli k nim zaujímavými prílohami.

Za druhé jedlo sme si zvolili šalát s hruškou a kačacím mäsom, teda o niečo ľahšiu verziu jedla ako hovädzie líčka. Išlo o zmes listových šalátov, kačacie mäso bolo nakrájané na jemné tenké prúžky, nebolo ho veľa, takže celé jedlo veľmi nenasýtilo a bolo po výdatnom predjedle a polievke vhodnou voľbou. Šalát bol dochutený výborným sviežim sladkokyslým dressingom.

Dezerty majú v jedálnom lístku tri a okrem nich si možno vybrať aj dezerty z vitríny. K tomu sme sa ale už nedopracovali, hoci napríklad krémeše vyzerali výborne, vystačili sme si s rovnako výborným espressom.

V hoteli venujú veľkú pozornosť aj vínu, robia tu rôzne súťaže a podujatia s ním spojené. Majú naozaj obsiahlu a edukatívnu vínnu kartu s popisom jednotlivých odrôd, desiatkami slovenských vín vrátane autentistov a tiež pekný výber zahraničných vín.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo a príjemný servis

Mínus: Počas našej návštevy nijaké, len jedálny lístok ktorý je na webe nie je totožný s lístkom v reštaurácii.

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel