Hodnotenie TRENDU

Hotel Grand Jasná – reštaurácia

20
TMR
ročník hodnotenia: 2017
Demänovská Dolina 71, Demänovská Dolina
044/5591 441-4
po-pia: 12.00 - 22.00
regionálna, medzinárodná
3cenová úroveň

Reštaurácia, ktorá ponúka už niekoľko rokov gastronómiu na vyššej ako štandardnej úrovni a tú dokáže udržať aj pri plnej obsadenosti hotela. Väčšina hostí má objednanú polpenziu, ktorá sa podáva formou bufetových stolov, ale návštevník si môže vybrať aj z jedálneho lístka.

Prestieranie je jednoduché, stoly krášlia živé kvety v malých vázičkách. Výborná kuchyňa sa hlási k moderným trendom medzinárodného kulinárstva s prihliadnutím na domáce chute v modernom poňatí. Ako spestrenie a rozšírenie ponuky stáleho jedálneho lístka pripravujú spolu s reštauráciami hotelov, ktoré patria pod TMR zaujímavé sezónne ponuky vybraných pokrmov. V ponuke je aj detské menu, ktoré obsahuje okrem vyprážaného syra a rezňa, napríklad aj domáce slivkové knedle so strúhankou, alebo palacinky.

Kulinárskym zážitkom je tu každé jedlo, najlepšie z výborného sa vyberá ťažko. V letných mesiacoch bol ako predjedlo ideálny Karfiolový kuskus (6,00 EUR), ale aj vychladená španielska polievka z paradajok a zeleniny – gazpacho (4,00). Bola osviežujúca, skvelo dochutená, hustá, s prirodzenou chuťou zeleniny.

Do hotelovej reštaurácie sa oplatí zájsť aj na steaky. Ma sme si objednali 200-gramový steak zo spodnej časti hovädzieho brucha, čiže Flank steak (18,00). Toto mäso má svoju špecifickú chuť, ktorú dokonale podtrhla len trocha oleja, soľ a korenie. Ako príloha úplne postačí ľahko grilovaná sezónna zelenina (2,50). Nesklamali nás ani Linguine s mladým hráškom, paradajkami a rukolou (8,00). Ku ktorým si môžete doobjednať aj kúsky kuracieho mäsa za dve eurá.

Na porciách šéfkuchár Ján Staroň nešetrí. Oplatí sa nechať si miesto aj na záverečný pôžitok, ktorým sú tunajšie dezerty. Či už sa rozhodnete pre Čokoládovú penu s pravou chuťou horkej čokolády (5,00), alebo pre Malinovú dreň v tmavej čokoláde s omáčkou z mäty a bielej čokolády (4,50),  nebudete ľutovať. Gurmánsky zážitok dopĺňa výber kvalitných domácich a zahraničných vín, takže vás čaká len dobrá kvalita. V novej vínnej karte nájdete aj bio vína, ktoré už nie sú len záležitosťou niekoľkých bio nadšencov.

Personál je mladý a počas sezóny mu vypomáhajú študenti - brigádnici. Všetci boli pozorní, odoberali nepotrebný riad, zaujímali sa o to, či nám chutilo a neustále sa usmievali. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding