Hodnotenie TRENDU

Hotel Grand - reštaurácia

128
ročník hodnotenia: 2017
Palackého 3477, Trenčín
032/7434 353
denne 9.30 - 22.00 h
medzinárodná
2cenová úroveň

Reštaurácia hotela Grand ponúka medzinárodnú i slovenskú kuchyňu. Zariadená je jednoduchým a elegantným štýlom. Priestoru dominuje drevený barový pult s bohatým výberom značkových vín. 

Po príchode do reštaurácie sme sa usadili za vkusne prestretým stolom.  Kým sme sa stihli rozhliadnuť, vzorne upravený čašník už držal v rukách jedálne lístky. Ochotne vyhovel našej požiadavke a na občerstvenie nám priniesol veľké poháre vody s citrónom.  Na jedálnom lístku sme našli upozornenie, že príprava jedál trvá štandardne 35 – 45minút. Dlhšie sme však rozhodne nečakali.

Ako predjedlo sme ochutnali Parmezánovú rolku plnenú údeným lososom, listovým šalátom s domácim bylinkovým pestom (4,99 €) a Grilované krevety na ratatouille zelenine s bylinkovým pestom a pečivom ( 7,99 € ).  Obe chutili a boli príjemným začiatkom nášho degustačného večera.

Polievku sme mali na výber z troch druhov. Rozhodli sme pre Slepačí vývar zo sliepky,  čerstvej koreňovej zeleniny, podávaný s chutnými domácimi rezancami (1,99€) a Toskánsku paradajkovú polievku  zdobenú parmezánom a bazalkou (1,99€). Nebolo im čo vytknúť, práve naopak. Najmä paradajková polievka mala znamenitú chuť, šéfkuchár nešetril ani parmezánom.

S výberom hlavného jedla sme si dali načas. Váhali sme medzi viacerými, veľmi chutne vyzerajúcimi pokrmami. Nakoniec zvíťazili Grilované medailóniky z panenky v slanine s prírodnou omáčkou a pečenými baby zemiakmi s rozmarínom (10,50 €) a Steak z lososa podávaný na štuchaných zemiakoch a duseným baby špenátom  (11,99€). Medailóniky boli šťavnaté a losos lahodne pripravený. Pokrmy na tanieri pôsobili veľmi upravene a esteticky.

Z dezertov nás najviac zaujali Špaldové palacinky s ovocným mascarpone zdobené šľahačkou a preliate ovocnou omáčkou (5,20€). A hoci by nám oči jedli, rozhodli sme sa sladkosť vynechať a preštudovať si vínnu kartu.  Ak patríte k milovníkom „zlatého moku“, ponuka vín tu stojí za povšimnutie.  Nájdete v nej kvalitné slovenské i medzinárodné vína.

Počas pracovných dní majú zákazníci možnosť výberu jedál aj z obedového menu. Pozostáva z polievky a 6 hlavných pokrmov. Každý týždeň nájdete jeho aktuálnu ponuku i na webovej stránke hotela.

Reštauráciu by sme charakterizovali ako miesto, kde si môžete posedieť pri dobrom jedle v príjemnom prostredí. Celkový dojem počas našej návštevy hodnotíme kladne aj na základe prístupu a ochoty obsluhujúceho personálu.

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding