Hodnotenie TRENDU

Hotel Jánošík - reštaurácia

471
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2018
Jánošíkovo nábrežie 1, Liptovský Mikuláš
044 55 22 721
denne 7:00 - 23:00 h
medzinárodná, regionálna
Martin Synak
3cenová úroveň

Bilboardy pri ceste s trojicou kuchárov s nestorom česko-slovenskej gastronómie Pavlom Pospíšilom v strede. Čo môže byť lepšou pozvánkou na návštevu reštaurácie, keď hľadáte miesto, kde sa naobedovať a nachádzate sa v blízkosti Liptovského Mikuláša. Takto, známym šéfkuchárom usmievajúcim sa na plagátoch, nás nalákala na obed reštaurácia mikulášskeho hotela Jánošík. Hotel je jednou z dominánt mesta, trafiť k nemu nie je problém, parkuje sa pohodlne na hotelovom parkovisku.

Pred vchodom do reštaurácie sa snaží hostí nalákať aj tabuľa s výberom z jedálneho lístka. U nás zabodoval čašník, ktorý na otázku, či sa môžeme naobedovať ak nechceme denné menu s úsmevom odpovedal, „Tento stôl už máme pripravený pre vás“. Inak – elegantný interiér reštaurácie je na obed opticky rozdelený – pre obedové menu sú stoly prestreté jednoduchšie. Jediné, čo nám sem nezapasovalo, boli umelé kvetinové aranžmány na stoloch, navyše s jarným, priam veľkonočným motívom. Živé kvety, čo i len jedna gerbera na každom stole by vyzerali lepšie.

Jedálny lístok je zostavený tak, aby vyhovel v podstate každému, je na jednej A4, takže je prehľadný a ľahko sa v ňom orientuje. Ešte pred predjedlom sme dostali kuvert. Rozhodli sme sa pre klasickú obedovú kombináciu – polievka a hlavné jedlo, z polievok sme si vybrali Slepačiu s rezancami (2,50 EUR) a Liptovskú kapustnicu (3,10). Obidve boli chutné, spĺňali štandard, ktorý sme od nich očakávali, nedá sa im nič vytknúť.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Zubáča v zemiakových špagetách s julliene zeleninou a hráškovým pyré (12,80) a klasiku Viedenský teľací rezeň so zemiakovou kašou (15,10). Kombinácia zubáča a zemiakového cesta bola zaujímavá, išlo vlastne o dva kúsky ryby umne obalené v zemiakovom ceste. Ryba bola šťavnatá, spolu so zeleninou a pyré išlo o zaujímavé chuťové „súznenie“. Viedenský rezeň bol na tenko vyklepaný ako má byť, mäkký, šťavnatý, trojobal  chrumkavý, akurát – keď me ho už takmer celý zjedli, našli sme v ňom vlas... čo je čierna mora hosťa aj kuchyne. Samozrejme stať sa môže, dôležitejšie je, ako sa reštaurácia zachová. Čašník zostal trochu zaskočený, ale hneď sa ospravedlnil a keď nám neskôr priniesol účet, tak aj s informáciou, že dezert, ktorý sme mali je na účet podniku, ako „odškodné“. Tým bol citrónový cheescake, ale skôr išlo o tvarohový koláč ako klasický cheesecake, ako ho poznáme z množstva kaviarní a cukrární.

Veľmi sa nám páčil nápad s degustačnými vínami v jedálnom lístku – nachádzajú sa druhej strane, hneď oproti jedlám, v ponuke ich majú osem a každé si možno dať k jedlu v troch mierkach – ako 0,03, 0,05 a 0,1 l v cenách od 0,75 EUR za 0,03 l. Chválime, doteraz sme sa v ani jednej reštaurácii u nás s niečím podobným nestretli a takto by práca s rozlievaným vínom mala vyzerať. Tu si naozaj môže hosť, ak nie je šofér, dať ku každému jedlu iné víno a nezaplatí za ne toľko, čo za jedlo, ako by to bolo v mnohých iných podnikoch. 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding