Hodnotenie TRENDU

Hotel Lesná - reštaurácia

441
Lesná
ročník hodnotenia: 2017
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Stará Lesná 157, Stará Lesná
052 4761 000, 0910 998 827, 052 4761 014
regionálna, medzinárodná
ex.chef Peter Ďurčo, Milan Šavel
3cenová úroveň

Výborná kuchyňa – aj tak môže vyzerať hotelové lákadlo. A výborná kuchyňa okrem jedinečného spa konceptu môže lákať do hotela Lesná v Starej Lesnej a to nielen hotelových hostí. Jeho reštaurácia sa nachádza na prízemí hotela, vedľa lobby baru a ide o  celkom veľký, ale dômyselne členený, moderne zariadený a svetlý priestor s elegantne prestretými stolmi. Podstatné je ale čo sa vám ocitne na nich.

Jedálny lístok reštaurácie robil známy slovenský šéfkuchár Peter Ďurčo a šikovne a bezchybne ho realizuje mladý šéfkuchár Anton Holomáň s tímom. Je tým, čomu sa hovorí gurmánske čítanie, v podstate by si človek dal podľa popisu ktorékoľvek jedlo. A odchádza s pocitom, že by sa sem mal vrátiť na tie, čo nestihol. Je moderne stručný, tradičné suroviny sú pripravované inovatívnymi spôsobmi a zaujímavé sú aj ich kombinácie. Z hovädzieho jazyka tu napríklad robia Tartar a podávajú ho so zmrzlinou z kapusty a sušenými zemiakmi, ovčí syr grilujú a podávajú s pohánkou a pečenou cviklou, šuľance zase s hubami, syrom a sous vide žĺtkom a tak by sme mohli pokračovať.

My sme si dali Veloute z bielej fazule s údeným tatranským pstruhom (4,80 eur), čo bola efektne servírovaná hustá fazuľová polievka, ktorú chuť údeného pstruha príjemne osviežila a Mrkvová polievka so zázvorom a cvikovými pusinkami (4,10) ktorá rovnako efektne vyzerala a v nevľúdnom tatranskom počasí príjemne zahriala.

Z hlavných jedál „vyhralo“ Tatranské ragú z diviny s brusnicami a opekanými bylinkovými šúľancami (13,50) zo špeciálnej ponuky a Prepelica, pyré zo sladkých zemiakov, stonkový zeler vo víne, hruškové pyré, ostružinový gél (14,90). Ragú bolo chuťovo výborné, mäso v ňom mäkké a kombinácia so šúľancami nám ulahodila. Prepelica je jedlo, s ktorým sa musíte trochu piplať, zato je to mäsko delikátne, ktoré človek neje každý deň, ani týždeň. Opäť nápaditá kombinácia chutí, všetko chuťovo zladené, najmä kombinácia sladkých zemiakov a stonkového zeleru nám „sekla“. Obed sme zakončili ukážkovým espressom a ľahkou a skvelou kokosovou panacottou.

V Lesnej sme zažili skvelú obsluhu v podobe šarmantného ale absolútne profesionálneho čašníka. Hoci časť hostí sedí v reštaurácii akoby „za rohom“, obsluha si nás hneď všimla a okamžite sme mali na stole jedálne lístky. Hoci sme kvôli neplánovanému zdržaniu na ceste prišli až pol hodiny pred záverečnou, nikto ani brvou nehol a v pokoji sme si ešte mohli užiť trojchodový obed. Takže – ak ste v Tatrách a chcete sa na obed, alebo večer naozaj chutne najesť, táto reštaurácia je dobrý tip. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding