Hodnotenie TRENDU

Hotel Lesná - reštaurácia

441
Lesná
ročník hodnotenia: 2020
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Stará Lesná 157, Stará Lesná
052 4761 000, 0910 998 827, 052 4761 014
lokálna, medzinárodná
Štefan Girga, executive chef Peter Ďurčo
3cenová úroveň

Príjemná hotelová reštaurácia súži v prvom rade ubytovaným hosťom. Neznamená to, že o ostatných hostí nemajú záujem, ale tí sa musia prispôsobiť obmedzenej otváracej dobe. Otvorená je počas obeda a večer od 18-tej hodiny. Ak je hotel plne obsadený, v čase večere sa sem náhodným návštevníkom určite nepodarí dostať. Reštaurácia je vyhlásená výbornou kuchyňou, mladým, profesionálnym personálom a hlavne príjemnou atmosférou.

Priestor je ladený do príjemných farieb, stoly sú pekne prestreté, farebne korešpondujú so zariadením interiéru. Ponuka je pestrá, skladba jedálneho lístka primeraná. Okrem štandardného jedálneho lístka majú v ponuke aj špeciálnu ponuku. Šéfkuchár Štefan Girga a executive chef Peter Ďurčo kladú dôraz na kvalitu surovín a preferujú výrobky od regionálnych farmárov a výrobcov. Obsluhujúci personál, ktorému nechýbal úsmev oblečením i profesionalitou dáva najavo, že ste sa ocitli v kvalitnej reštaurácii.

Zážitok sa začal už pri predjedlách. Kačacia pečeň konfitovaná v masti, kapustové pyré, hrianka (5,8 eur) bola servírovaná na kamennom podnose z bridlice. Vynikajúci bol aj silný kačací vývar, mikrozeleninky a pečeňové halušky (3,9 eur). Obsluha sa nás prišla opýtať, či môžu predjedlo servírovať naraz s polievkou, keďže jeden z hodnotiteľov si objednal to a druhý to, alebo majú čakať.

Hlavné jedlá sme si vybrali zo špeciálneho menu. Konfitované jelenie mäso, pečený topinambur, špongia z borovice, gél z rakytníka (14,20 eur). Chuťovo zladené dokonale, ale aj farebne na tanieri. Odporúčame ochutnať aj pre stále populárnejší a plný zdravia – topinambur. Krásne zladená na tanieri bola aj ryba dňa z grilu, ragú z červenej šošovice, brokolica, limetkové perly (15,60 eur).

Ak nakoniec korunujete celú hostinu s jedným zo zaručene domácich dezertov miestneho šéfkuchára, budete odchádzať nadmieru spokojní. My sme si vybrali dezert podľa dennej ponuky, ktorým bola fantastická pena z lesného ovocia (6,90 eur).

Vo vínnej karte nájdete reprezentatívnu kolekciu slovenských, ale aj svetových vín. A ak si chcete dať len pohárik, váš výber nebude obmedzený len na jeden druh rozlievaného vína. Hotelový somelier vám prípadne poradí s výberom. Jedálny lístok si môžete podrobne preskúmať na internetovej prezentácii hotela. Nechýba ani bohatá vínna karta a nápojový lístok.

Väčšina ubytovaných hostí sa stravuje formou polpenzie, ktorá pozostáva zo štvorchodového menu a stojí 20 eur na osobu.

Zhrnutie:

Plus: Vynikajúce jedlo aj obsluha, príjemná atmosféra

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel