Hodnotenie TRENDU

Hotel Mikado – Rouge

271
Mikado
ročník hodnotenia: 2020
Hollého 11, Nitra
037/3210 358
denne 6.30 – 22.00
medzinárodná, lokálna
Štefan Benďák
4cenová úroveň

Len málo hotelov si môže povedať, že hotelová reštaurácia je ich hlavným „ťahúňom“. V prípade nitrianskej reštaurácie Rouge tomu bolo tak. Privítajú vás priestranné priestory, moderný a luxusne pôsobiaci interiér či rozsiahla presklená vinotéka.

Prestieranie na stoloch oceňujeme a chválime, rovnako tak ponuku á la carte. Dominuje v nej pestrá a moderná gastronómia vhodná pre najnáročnejšieho zákazníka.

Z ponuky predjedál sme vyskúšali pomerne netradičné pokrmy, ktoré si obľúbia najmä vegetariáni. Langoš so strukovinovým ragú, sušeným žĺtkom a vyzretým syrom (3,40) a Krém z kozieho syra s cviklou pečenou v soli a lieskovcový čips (5,20). Obe predjedlá mali okrem bravúrneho foodstyligu aj výborne vyvážené chute. Malý osúch alebo langoš ako predjedlo prekvapil, strukovinové ragú bolo príjemným a chutným doplnkom. Rovnako chutný bol aj krém z kozieho syra, dopĺňala ho výborná pečená cvikla.

 Zaujala aj polievka, krém z Pečených zemiakov s pórom a vajíčkom (3,20). Pre upresnenie iba dodáme, že klasickú krémovú konzistenciu síce nemala, ale bola lahodná a sezónna.

Mäsoví nadšenci si prídu na svoje pokiaľ z ponuky Vyskúšajú teľacie líčka na červenom víne so zapekanou zemiakovou kašou a sedanom (13,70). Jemné mäsko so zaujímavou zemiakovou prílohou ktorú dopĺňala chuť sedanu, teda stopkového zeleru. Odporúčame.

Na odporúčanie veľmi ochotnej a profesionálnej obsluhy sme skúsili aj klasický steak z hovädzej sviečkovej s pečenou zimnou zeleninou a bylinkovým maslom (200g, 27,90). Poctivo pripravený filet z prémiového mäsa Black Angus s jemnou kôrkou na povrchu, vo vnútri lahodný a šťavnatý plný chute. Odporúčame zvoliť vo verzii medium rare. Čerstvá pečená zeleninka ako príloha bola ideálnou kombináciou.

Nebojte sa, pokiaľ si chcete pomaškrtiť, určite budete spokojní. Veľmi oceňujeme, že vo výbere dezertov (jedál celkovo) dominujú medzinárodné chute doplnené o jedinečný rukopis šéfkuchára Štefana Benďáka. Jedným z nich bola aj čokoládová piškóta s pralinkou zo slaného karamelu a rakytníkový krém (3,50). Výborne zladené chute doplnené o populárny slaný karamel.

Ak ste zástanca klasiky francúzskych dezertov skúste crème brûlée ochutené vaječným likérom s drobeničkou z tonka fazuliek a červený pomaranč (4,30). Na krém by bol pyšný aj francúzsky cukrár. Sviežo dopĺňal chute pomaranč a jemná drobenička z aromatických fazuliek tonka.

Výborné moderné chute, príjemný priestor, skvelá obsluha a naviac prijateľné ceny. To sú všetko atribúty modernej gastronómie, ktorú si môže dovoliť každý. A v reštaurácii hotela Mikado, Rouge presne takú ponúkajú.

Zhrnutie:

Plus: Špičková moderná gastronómia, foodstyling, obsluha, ceny

Mínus: Umelé ruže vo vázach na stoloch by sa hodilo nahradiť živými

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel