Hodnotenie TRENDU

Hotel Mousson – reštaurácia

299
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Ul. T. J. Moussona 1, Michalovce
0918 185 185
denne 11.00-23.00, raňajky: 6.30-10.00, cez víkendy od 7.30
medzinárodná
Martin Dzurinka
3cenová úroveň

Príjemný štvorhviezdičkový hotel v Michalovciach má aj peknú reštauráciu, ktorej kvalita určite prevyšuje regionálny štandard. Takže kto má na kvalitu jedla, obsluhy aj na prostredie vyššie nároky, v tejto oblasti Slovenska ju určite môžeme odporúčať.

Reštaurácia sa nachádza v podstate hneď pri vchode do hotela. Keďže sa v nej podávajú aj raňajky, je priestranná, stoly sú dosť ďaleko od seba, takže hostia tu majú dosť súkromia. Okrem hlavného priestoru je tu aj salónik.

Jedálny lístok je koncipovaný tak, aby vyhovel milovníkom mäsa, sú v ňom hojne zastúpené grilované jedlá ale vyhovie aj tým, ktorí uprednostňujú  ľahšie jedlá. Pre nich sú v ponuke raw šaláty a cestoviny. Kmeňový lístok dopĺňa sezónna ponuka.

Z nej sme si vybrali predjedlo – Na tenko krájané údené kačacie prsia podávané s brusnicovým želé a grilovanou bagetkou (4,79 eura), boli na tenúčko nakrájané, lahodné, akurát na náš vkus podchladené. Želé, ktoré sa k nim podávalo bolo výborné a jeho sladkokyslá chuť oživila slanú chuť mäsa. Bagetku sme ale dostali normálnu, nie grilovanú.

Z hlavných jedál sme si vybrali Grilovaný steak z tuniaka (medium), podávaný s cesnakovým vinaigrette, zemiakovo – cviklovým pyré a petržlenovo – feniklovým krémom (9,09). Objednať si steak z tuniaka je vždy tak trochu výzva, lebo mäso vnútri by malo byť ružové, aby nebolo suché a nie každá kuchyňa ho tak pripravuje.

Často v obave, že by ho hostia považovali za surové. Preto sme pre istotu vyslovili pri objednávke želanie, že chceme tuniaka medium rare a tak nám ho aj priniesli naservírovaného. Bol výborný, vignaigrette ho chuťovo ešte oživil, zemiakovo-cviklové pyré zase vyzeralo k nemu efektne na tanieri.

Z dezertov sme si vybrali tortičku Mousson (3,55), išlo o banánovo čokoládový dezert s chrumkavým korpusom, chutné zakončenie večere a vedia tu pripraviť aj chutné espresso.

Zhrnutie:

Plus:  Výborná kuchyňa v elegantnom prostredí.

Mínus:  Len maličkosť, že v menu bola uvedená pri kačacích prsiach opečená bagetka a dostali sme normálnu.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel