Hodnotenie TRENDU

Hotel Park - reštaurácia

512
Zuzana Kollárová
ročník hodnotenia: 2019
Radlinského 21, Dolný Kubín
043 581 11 11
denne 11.00-22.00
medzinárodná, lokálna
Vladimír Vavák
3cenová úroveň

Reštaurácia hotel Park zaujme návštevníka najprv obrovskými oknami s pekným výhľadom do parku. Moderné priestory dopĺňa zaujímavé osvetlenie. Reštaurácia je vybavená pohodlnými a na pohľad peknými kresielkami. Na stoloch sú živé kvety. Prvý dojem bol veľmi dobrý.

Vybrali sme sa sem na večeru, ale v čase našej návštevy bola možná len formou bufetových stolov. Návštevníci si mohli vybrať z dvoch polievok, štyroch hlavných jedál, zelených šalátov a dvoch dezertov. Na pulte boli bryndzové halušky, bravčový rezeň, losos so zeleninou dusenou na masle, pečené kurča. Ako prílohu ste si mohli zvoliť ryžu, zemiakovú kašu či hranolky.

Ochutnali sme obe polievky – vývaru z kuriatka s rezancami a zeleninou a tiež kapustovej s paradajkovým pretlakom sa nič nedalo vytknúť. Bravčový rezeň bol chrumkavý a pečené kura zase šťavnaté. Skúsili sme aj lososa so zeleninou – nemal chybu. Zeleninové šaláty ste si mohli dochutiť bazalkovým alebo chrenovým dressingom.

Na záver sme si dali jablkovú a tvarohovú štrúdľu. Napriek tomu, že v reštaurácii bolo veľa hostí, personál stíhal dopĺňať jedlá tak, aby na pulte nič nechýbalo.

V reštaurácii hotela Park varia aj zaujímavé denné menu za 5,90 eura – jednu polievku a dve hlavné jedlá a business ponuku za 7,90 eura.

Fakt, že sme si nemohli počas našej návštevy objednať z jedálneho lístka nás mrzel po pohľade doň ešte viac. Našli sme v ňom totiž zaujímavé kombinácie surovín a chutí. Napríklad jahňacie kolienko s omáčkou z čierneho piva, konfitované hovädzie líčka, chrbát z jeleňa so šípkovou omáčkou s perníkom a zemiakovými plackami, kuracie prsia supreme so zemiakmi z popola s creme fraiche a omáčkou zo sliviek.

Dezerty sú typické slovenské – šúľance so slivkami, makom a šľahačkou s badyánom a pirohy obalené v orechoch, plnené belgickou čokoládou s malinovým chutney. Pre milovníkov chutných steakov zase pripravili nové steak menu.

Milovníci gastronómie si tiež môžu vychutnať zážitkové menu, ktoré pripravuje šéfkuchár (45 eur). Treba sa naň objednať. V ponuke v čase našej návštevy bolo mochito espuma, citrónové perly, orechové crumbles, hrebenatka v panko strúhanke, ryžové rezance, rybací fond s kokosovým mliekom, zaúdený losos, poľská fazuľa s chorizom a karotkou, tiahnuté kačacie prsia, julienne mango, ostrokyslá omáčka, bravčový chrbát v morčacej fáši, hľuzovka, karfiol, bryndza a panna cotta z bielej čokolády a rozmarínu, slivkový kompót.

Ak sem ešte niekedy zavítame, prvou voľbou bude práve zážitkové menu.

Zhrnutie:

Plus: Dizajnovo zaujímavé priestory reštaurácie, prívetivý personál.

Mínus: Mali sme smolu, že počas nášho pobytu sa nedalo objednávať a la carte.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel