Hodnotenie TRENDU

Hotel Sitno - reštaurácia

425
Sitno
ročník hodnotenia: 2017
Vyhne č. 103, Vyhne
045 677 21 87
medzinárodná, regionálna
Miloš Szalay
3cenová úroveň

V hoteli Sitno sú hneď dve veľké reštaurácie. Promenade v prízemí využívajú hostia predovšetkým na stravovanie formou bufetových stolov na obedy aj večere a a´ la carte biznis reštaurácia na poschodí. Obsluhujúci personál vysoko prevyšuje nielen nad štandardom širokého okolia, ale patril by k nadpriemeru i kdekoľvek inde na Slovensku.

Stoly boli dôkladne prestreté, nechýbali decentné živé kvety, ani látkové obrúsky. Útulnosť zabezpečuje drevo a hnedo-bordovo-béžová farebnosť použitá na obkladoch, nábytku a podlahe. Steny zdobia fotografie, ktoré pripomínajú krásy kedysi veľmi známych a navštevovaných kúpeľov vo Vyhniach. Jedálny lístok je jednoducho rafinovaný, inšpirovaný medzinárodnou kuchyňou. Dopĺňa sa podľa sezóny. Dostatočne sú v ňom zastúpené rôzne druhy mäsa, ale je v ňom aj pestrý výber bezmäsitých jedál a šalátov. V kuchyni vládne šéfkuchár Miloš Szalay s podporou hlavného šéfkuchára siete Trinity Hotels & Resorts Luboša Rychvalského. Kuchyňa je postavená na poctivej ručnej práci a hlavne kvalitných a čerstvých surovinách od regionálnych farmárov a výrobcov. Hodovanie sa tu začína domácim chlebom, ktorý každý deň pečie tunajší personál a stojí to naozaj za to.

Začali sme Divinovou paštétou s bylinkovou krustou, dochutenou na tanieri omáčkou z brusníc (5,5 eur) a silným hovädzím consommé (4,80). Chrumkavú zeleninu a carpaccio z hovädzieho mäsa nám zaliali pri stole horúcim vývarom, ktorý mäso „dovaril“. Rovnako nás potešili dve hlavné jedlá. Prepečené, chrumkavé ale v žiadnom prípade nie vysušené bolo aj Kačacie stehno s vínovou omáčkou a výborne dochuteným cícerovým pyré s červenou šošovicou (14,30). Šafránovému rizotu s rukolou výdatne posypanom parmezánom (10,8 eur) nebolo čo vytknúť. Kto má čas a veľký hlad, môže ochutnať perfektne vyskladané a pripravené šesťchodové degustačné menu (27,50 eur). Na záver sme ešte neodolali tunajším sladkým pokušeniam. Výber je dostatočný, okrem dezertov, ktoré pečú priamo v tunajšej kuchyni, dovážajú aj od miestnej cukrárky.

Obsluha bola pozorná, odoberala nepotrebný riad, zaujímala sa o to, či nám chutilo a neustále sa usmievala. Jedálny lístok aj s fotografiami môžete podrobne preskúmať na internetovej prezentácii hotela, rovnako ako bohatú vínnu kartu. Vína dopĺňajú priebežne o nové ročníky ale aj o staršie archívne kúsky. Okrem skutočne pozoruhodného výberu slovenských a moravských vín, je vo vínnej karte aj slušný prierez vinárskeho sveta.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding