Hodnotenie TRENDU

Hotel Solisko - Al Lago

313
Al Lago
ročník hodnotenia: 2017
Pri jazere 4046/1, Štrba-Štrbské Pleso
052 / 4262800
denne 12.00-22.00
talianska, regionálna
Martin Kurhajec
3cenová úroveň

Kuchyňa reštaurácie hotela Solisko – Al Lago má u návštevníkov Štrbského Plesa výbornú povesť. Varia tu z kvalitných surovín, pri zostavovaní jedálneho lístka myslia aj na vegetariánov, či celiatikov, nepoužíva sa tu napríklad múka na zahusťovanie. A myslia aj na deti. Majú vlastnú miestnosť kde sa môžu hrať, ak rodičia dlho stolujú, niektoré mamičky priamo tam kŕmia svoje deti, môžu pre ne vybrať jedlo z  detského menu.

Jedálny lístok ponúka domácu aj medzinárodnú kuchyňu, robia aj sezónne akcie.  Na výber je z troch polievok, piatich predjedál, z mäsitých jedál, rybích aj šalátov a pizze a cestovín (aj v bezlepkovej verzii) a z jedál slovenskej kuchyne.

Obsluha nám zapálila sviečku na stole a my sme začítali do jedálneho lístka. Zvolili sme polievku Minestrone (3,10€) a Dubákový krém (3,70), obe boli výborné. Ako hlavné jedlo sme si vybrali Hovädziu Taliatu (22,50), čo boli jemné plátky hovädzej sviečkovice na grile, servírované na šaláte rukola so syrom parmezán, k tomu zemiaky s rozmarínom (1,90) a miešaný šalát (6,20), ktorý stačil obom. Zaujímavá voľba, plátky mäsa boli mäkké a chutné, výborná aj kombinácia s rukolou a prílohou.  Druhé jedlo sme si vybrali zo sezónnej ponuky – Teľacie karé na grile, podávané s grilovanou kukuričkou a hlávkou cesnaku (15,50) k tomu varené zemiaky (1,90). Toto jedlo bolo mimoriadne vydarené, šťavnaté mäso výborne bolo skvelo ochutené. Jedlo nás zasýtilo, ale nezaťažilo príliš naše žalúdky, bolo ho akurát, tak, že sme sa cítili príjemne. Kto má po obede či večeri ešte chuť na dezert, odporúčame, majú bohatú ponuku, jeden lepší, ako druhý. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding