Hodnotenie TRENDU

Hotel Solisko - Al Lago

313
Al Lago
ročník hodnotenia: 2020
špeciálne ocenenia: Reštaurácia Pána šéfkuchára
Pri jazere 4046/1, Štrba-Štrbské Pleso
052 / 4262800
denne 12.00-22.00
mediteránska, regionálna
3cenová úroveň

Jedna z najnavštevovanejších reštaurácii na Štrbskom plese patrí, paradoxne, k štvorhviezdičkovému hotelu. Paradoxne preto, lebo hotelové reštaurácie na Slovensku slúžia väčšinou na podávanie polpenzií hotelovým hosťom, Al Lago je výnimkou. V podstate funguje ako samostatná jednotka. Nikoho veľmi nenapadne, že je súčasťou hotela. Môže za to jej poloha na brehu Štrbského plesa, ale najmä to, že má vchod z vonku od plesa a navyše priestrannú terasu. Z tej je v pekných dňoch naozaj pekný výhľad na pleso a na tatranské štíty nad ním.

Ako napovedá názov Al Lago (v taliančine je to jazero), kuchyňa je šmrncnutá Talianskom, hoci za roky pôsobenia sa pridali aj regionálne jedlá a v lete tiež ponuka z grilu. V reštaurácii sme boli v jeden pekný letný deň. Tatry boli plné, aj keď bol pracovný týždeň, takže na terase sme obsadili posledný voľný stôl.

Jedlá sme si nakombinovali z talianskej a slovenskej kuchyne. Ako predjedlo sme si dali vynikajúcu Burratu servírovanú na šaláte rukola so cherry paradajkami a domácim chlebíkom (8,20 €). V tomto prípade ide o kvalitu suroviny, kuchyňa na tom nemá čo pokaziť alebo opraviť. Ale pochutili sme si.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre špagety Aglio, olio, peperoncino s pikantnou omáčkou z olivového oleja, čili papričiek a cesnaku (6,80 €) a Bryndzové pirohy s mliekom alebo kyslým mliekom a Domáce pirohy plnené bryndzou, preliate smotanou a škvarkami s čerstvou pažítkou s kyslým mliekom (8,60 €). Pirohy boli chuťovo výborné a aj výdatné, keďže porcia bola dosť veľká. Do špagiet nám z neznámeho dôvodu nedali čili papričky, takže im chýbala pikantnosť.

Dezerty majú vo forme palaciniek, sorbetu zmrzlinových pohárov a koláčov vo vitríne. Rozhodli sme sa pre palacinky so slaným karamelom, vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou (4,70 €). Keďže palacinky boli dve s bohatou  plnkou, išlo o naozaj výdatnú bodku za obedom, ani večerať sme už nemuseli. Kto má chuť na sladký obed, pokojne si ich môže dať po polievke alebo predjedle aj ako hlavné jedlo. Obed sme zakončili predpisovým espressom, talianskemu názvu neurobilo hanbu.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo v lete aj s výhľadom na Vysoké Tatry.

Mínus: Nič podstatné, len nám zabudli do špagiet pridať čili papričky.

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel