Hodnotenie TRENDU

Hotel Sv. Ľudmila-reštaurácia

121
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2020
Tehelňa 40, Skalica
0910 856 102
po-pia: 7:00-22.00, so: 8.00-22.00, ne: 8.00-20.00
medzinárodná, lokálna
3cenová úroveň

Momentálne sú sice hotely a reštaurácie zatvorené, ale keď korona kriza pominie a sa ocitnete vo vinohradníckom meste Skalica a po turistických atrakciách sa chcete dobre najesť, urobte si ešte jednu prechádzku a to do reštaurácie Garden hotela sv. Ludmily.

Reštauráciu nájdete v tichom prostredí mestského parku. Názov Garden je naozaj výstižný. V lete, keď rozkvitnú krásne udržiavané záhony ruží sa musí príjemne sedieť vonku na terase.

Koncept kuchyne pripravil známy kuchár Ľubomír Herko. Deklaruje, že varí z jednoduchých a čerstvých potravín a chce, aby jedlo bolo chuťovo vyvážené. Pre záujemcov organizuje aj škol uvarenia Herkovo Kulinárium.

Jedálny lístok je zostavený veľmi sympaticky a úsporne. Boli v ňom dve polievky a dve predjedlá (hovädzí údený jazyk s čerstvým chrenom a brusnicami a marinovaný losos s citrónovým krémom). Nájdete v ňom sedem hlavných chodov pod názvom domáca kuchyňa. Ponuku reprezentuje bravčová panenka, steak z krkovičky, teľací rezeň, moravská sviečková, kačacie stehno, bravčové rebrá a burger.

Šéfkuchár k nim pridal aj dve špeciality – zubáča s hráškom a holandskou omáčkou a steak z teľacieho stehna. V ponuke sú dva druhy šalátov a dva dezerty. V snack menu je mini burger s trhaným bravčovým plieckom, minirebierka, výber medzinárodných syrov s ovocím, kačacia paštéta, tatársky biftek

Okrem toho reštaurácia pripravuje pre hostí týždenné menu. Podľa prehľadu na webovej stránke býva aj to zostavené zo zaujímavých a cenovo prístupných jedál, kde najdrahšie je za 10 eur.

My sme našu gastronomickú ochutnávku začali hovädzím vývarom dochuteným skalickým rubínom. Podávali ho s netradičnou „závarkou“ – pečeným pirohom (3,90 €). Polievka nemala chybu.

Ešte viac nám chutil krém z lesných húb. Jeho chuť kuchár zvýraznil sušenými slivkami a kôprom (3,40 €).

Boli sme zvedaví, ako kuchyňa pripraví obľúbené česko-slovenské jedlo – Sviečkovú na smotane (14,70 €). Chuťovo a ani vizážou na tanieri nás nesklamala. Mäso bolo prešpikované, omáčka mala aj ideálnu hustotu a chybu sme nenašli ani na žemľovej knedľe.

Nesklamala ani ďalšia klasika – konfitované kačacie stehno s dusenou červenou kapustou (15,90 €). Chuť jedla vyzdvihli oškvarky. Na zemiakovej knedle sme tiež nenašli kuchársku chybu.
Na záver sme si dali krémeš sv. Ludmily so sorbetom (4,30 €). Nešlo ale o klasický krémeš, ktorý poznáme z cukrární. Napriek tomu (alebo možno práve preto) nám chutil. A treba povedať, že aj dobre vyzeral. 

Tradičným, ale chutným dezertom boli aj palacinky so slivkovou omáčkou (4,90 €), navyše sme sa dozvedeli, že slivky v omáčke dozreli v hotelovej záhrade.

Zhrnutie:

Plus: výborná kuchyňa, starostlivý personál.

Mínus: Počas našej prvej návštevy nijaké, keď sme tam boli inokedy, v nedeľu, tak sme na jedlo dosť dlho čakali, kuchyňa nestíhala

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel