Hodnotenie TRENDU

Hotel Termál - reštaurácia

376
Termál
ročník hodnotenia: 2017
Vyhne 249, Vyhne
045/ 678 76 11
Denne: 11.00-22.00
medzinárodná, regionálna
Matej Homola
2cenová úroveň

V atraktívnom prostredí hotelovej reštaurácie nájdete všetko, čo k dobrej reštaurácii patrí – výbornú kuchyňu, dobré pitie a pozornú obsluhu. Pôsobí útulným dojmom, v interiéri je použitá kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Presklená časť steny zabezpečuje dostatok svetla a pekný výhľad na okolitú prírodu. Stoly sú prestreté jednoducho, nechýbali živé kvety. Na bezproblémový chod neustále dozerala pracovníčka manažmentu hotela. Pre podnik je charakteristický veľmi snaživý a rýchly personál. Ambíciou hotela je zaistiť kvalitné a najlepšie nadštandardné služby pre svojich hotelových hostí. Okrem bohatých raňajok tu ponúkajú aj polpenziu, prípadne plnú penziu s možnosťou výberu. Polpenzia je podávaná formou bufetových stolov. Reštaurácia je otvorená počas celého dňa, ale objednať jedlo aj vo večerných hodinách sa dá aj v susednej kaviarni.

My sme navštívili reštauráciu cez obed a vyberali jedlá a´la carte. V jedálnom lístku sme našli slušný sortiment špecialít slovenskej a medzinárodnej kuchyne. Okrem toho má Termál aj peknú sezónnu ponuku. Škoda len že jedálny lístok a vínna karta nie sú aj na inak peknej webovej stránke hotela. Na porciách tu teda nešetria. Nami vybranú Paradajkovú polievku s mozzarellou a chutnými bylinkovými toastami (3,50 eur) sme radšej ani nedojedli, napriek tomu, že bola výborná, aby sme zvládli bez problémov aj hlavný chod. Hustý slepačí vývar s rezancami (1,60 eur) bola tiež dobrá voľba.

Šéfkuchár Matej Homola je zástancom čerstvých surovín, vo veľkej miere sa snaží používať aj tie regionálne. Tým, že vo Vyhniach je aj známy pivovar, do menu zaradil niekoľko jedál, ktoré ako surovinu využívajú práve miestne pivo. Aj my sme neodolali aj vyskúšali miestnu špecialitu - Kačacie prsia na zázvorovom pive servírovanými s cestovinou pappardelle (11,80 eur). Šťavy bolo v tanieri požehnane a aj vďaka tomu boli prsia šťavnaté a jemné. Obrovská bola aj porcia grilovaného lososa s citrónovo-šafranovou omáčkou a zemiakmi (12,80 eur). Losos bol upravený presne ako má byť, čiže s jemne tmavším stredom.

Ako múčnik, samozrejme k dobrej talianskej káve odporúčame ochutnať domáce Tiramisu (2,50 eur). V chladiacich vitrínkach v susednej kaviarni je na výber hneď niekoľko ďalších sladkých pokušení. Skutočne skvelá je vínna karta. Nájdete tu bohatý výber hlavne slovenských vín, ale aj slušný prierez vinárskeho sveta, všetko za rozumnú cenu. Kvalitou nezaostávajú ani vína rozlievané.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding