Hodnotenie TRENDU

Hotel Turiec – Martinika

213
Turiec
ročník hodnotenia: 2019
A. Sokolíka 2, Martin
043/4221 017
Denne: 10.00-22.00
medzinárodná
Radoslav Pádej, Milan Králik, Vladimír Skuhra
4cenová úroveň

V reštaurácii Martinika, ktorá je k dispozícii nielen hosťom hotela Turiec, sme si vychutnali neskorší obed alebo pre niekoho skorú večeru počas bežnej februárovej soboty. Veľkou výhodou je lokalita priamo na pešej zóne v centre mesta Martin. O to viac oceňujeme, že zaparkovať sa dá bez problémov aj pre neubytovaných hostí.

Prostredie je príjemné a útulné, dominujú mu teplé zemité odtiene. Interiér je zariadený moderne a veľkoryso a je dostatočne presvetlený. O hostí sa stará príjemný a ochotný kolektív pod vedením šéfkuchárov Milana Králika a Radoslava Pádeja a to v čase od 11.30 do 22.00 hod. každý deň. 

Ponuka jedál je medzinárodná ale pripravovaná prevažne z lokálnych surovín. Ponuka je vhodne doplnená výberom vín.  O to viac nás mrzelo, že nám bol ponúknutý len jeden druh a až na náš podnet nám bolo ponúknuté aj iné víno. Naopak, príjemne nás prekvapila ponuka domáceho pečiva a koláčov.

Z predjedla nás ako prvé oslovila Marinovaná cvikla s mladým kozím syrom, malinovým vinaigrette, šalátom z valeriánu a domácim chlebom (4,90) ale v daný deň žiaľ už nebola v ponuke. Rozhodli sme sa preto ochutnať Bresaolu z údolia Valtelliny, ktorá sa podávala s pažítkovým krémom, grilovaným kozím syrom, uhorkovo - jablkovým čatní a balsamicovou redukciou rovnako s domácim pečivom (4.90).

Kombinácia to bola nápaditá a veľmi vyvážená, preto sme boli spokojní a chutilo nám. Pečivo bolo chrumkavé a vôňa čerstvo upečeného chleba nám pripomenula spomienky z detstva.

Okrem špecialít slovenskej a medzinárodnej kuchyne pripravených so zaujímavými surovinami a prílohami majú v ponuke aj špeciálne steakové menu a thajské jedlá. Napríklad Tom Kha Gai (4,20) čo je thajská kokosová polievka (2,20). My sme však polievku úplne vynechali a rovno sme si vybrali hlavné jedlo.

Ochutnali sme čerstvú rybu s cuketovo – kukuričnými hranolkami doplnenú s pečenou paprikou a cesnakovo – uhorkovým  dipom s kôprom (13,90). Losos bol naozaj čerstvý a fantasticky pripravený a celé jedlo výborné. Cuketové hranolky a dip boli vynikajúce. Chute sa navzájom dopĺňali a nám osobne ulahodili. Ani servírovaniu nemáme naozaj čo vytknúť.

Ako druhé jedlo sme si zvolili bravčovú panenku Sous vide s hubovým ragú ktorá sa podávala so zemiakovým pyré s francúzskou horčicou a stonkovým zelerom (9,90). Mäso bolo šťavnaté, ragú a pyré veľmi dobre ochutené takže aj druhé jedlo bolo výborné. Servírovanie opäť nápadité.

Objednali sme si aj Caesar šalát (8.90), ktorý pozná a ochutnal azda každý. A zhodli sme sa na tom, že ančovičkový dresing s naozaj kvalitnou a čerstvou zeleninou a veľká porcia parmezánu z neho urobili jeden z tých lepších, aké sme mali možnosť ochutnať.

Tentokrát sme dezert už nezvládli, napriek tomu, že ponuka bola lákavá. Od domáceho cheesecake podľa ponuky  (3,70) cez tvarohové guľky plnené čerešňami (4,50) až po gaštanový piškót s vanilkovým krémom (4,50).

Ponuka jedál a dezertov je v Martinike nielen zostavená ale aj pripravená tak, aby si vybral naozaj každý. Kvalitné a čerstvé ingrediencie sú zase zárukou, že každý si aj pochutí. Odchádzali sme teda nielen výborne najedení, ale aj spokojní so servisom a obsluhou. Rozhodne by sme sa nebáli zveriť im realizáciu svadobného menu či cateringu business eventu.

Zhrnutie:

Plus: Príjemné prostredie, príjemná obsluha, lokalita, rôznorodá ponuka jedál.

Mínus: Niektoré z jedál v ponuke počas našej návštevy nemali.

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel