Hodnotenie TRENDU

Hotel Turiec – Martinika

213
Turiec
ročník hodnotenia: 2020
A. Sokolíka 2, Martin
043/4221 017
Denne: 10.00-22.00
medzinárodná
3cenová úroveň

Najesť sa chutne dnes už v Martine nie je problém. Na pešej zóne vyrástlo mnoho prevádzok, ktoré ponúkajú výborne pripravené burgre, vietnamské polievky, kebab a dokonca aj vynikajúcu tresku. Máme to odskúšané na vlastnej koži. A pokiaľ máte neprekonateľný smäd, uhasíte ho v krčme českého formátu.

Ale čo tak večera v kvalitnej reštaurácií, so zaujímavým menu a pritom neminúť obsah celej peňaženky? Vyskúšajte reštauráciu hotela Turiec s názvom Martinka. Túto voľbu rozhodne neoľutujete.

Hotel Turiec sa nachádza len pár krokov od pešej zóny a svoju povesť si buduje už skoro 50 rokov. Reštaurácia Martinka sa nachádza na prízemí hotela. Pri vstupe do reštaurácie sa nachádza bar Café Nix, kde si môžete vychutnať nielen dobrú kávu a miešané drinky, ale na svoje si tu prídu aj milovníci whisky. Naozaj jej tu majú nespočetne veľa druhov. Nám sa podarilo prejsť túto časť bez zdržania a dostali sme sa k svojmu stolu v reštaurácií.

Priestor je ladený do hnedých tónov, stoly sú prestreté štandardom, ktorý prislúcha štvorhviezdičkovému hotelu a na stole je neodmysliteľný živý kvet. Cítili sme sa tam pohodlne a príjemne.

Jedálny lístok je zostavený na dve strany, o to ťažšie sa nám z neho vyberalo. Každé jedlo nás totiž niečím lákalo. Či už to bolo použitými surovinami alebo zvedavosťou, ako si napríklad v srdci Slovenska poradili s ázijskou kuchyňou.

Nemusíte sa obávať, jedálny lístok obsahuje hlavne tradičné jedlá, ale nájdete tu aj thajskú polievku či tigrie krevety. Pre veľkých hladošov majú v ponuke burgre. Tým sme sa pre tentokrát vyhli a rozhodli sme sa vyskúšať čo to z Ázie.

Keďže sme pri príchode boli naozaj hladní, nešetrili sme sa už pri predjedlách. Ako prvé sme si zvolili Mozzarella di Bufala Campana (5,50 €) a Tatársky biftek (7,50 €). Naozaj sa tešíme, že tatarák dostal v slovenských reštauráciách zelenú a že v Martinke ho vedia pre hosťa pripraviť naozaj výborne. Nechýbala mu soľ, korenie ani naša chuť do jedla.

Mozzarella bola príjemne doplnená pestom zo zelených olív, paradajkovým čatní, bazalkou a nechýbal čerstvý chlieb. Pri polievkach sme vynechali vývar a rozhodli sme sa zariskovať a objednali sme si Lososový krém (3,50 €) a Tom Kha Gai - thajskú kokosovú polievku. Nevedeli sme, čo presne máme očakávať, ale kuchár sa nedal zahanbiť a naservíroval nám naozaj výborne polievky. Obe mali výbornú chuť a nenašli sme na nich ani jednu chybičku.

Pri výbere hlavného jedla sme opäť neupustili od ázijských chutí a vybrali sme si Thajskú hovädziu sviečkovicu Phad Thai (13,90 €). Podávaná bola na ryžových rezancoch v omáčke dochutenej chilli. Celému tanieru dominovali čerstvé bylinky, výhonky a drvené arašidy. Pre zjemnenie pálivej chuti chilli sme mali na kraji taniera naservírovaný kúsok limetky. Oceňujeme toto premyslenie jedla až do detailov a zachovanie kultúry ázijského stravovania.

Ako druhé hlavné jedlo sme si vybrali Bravčovú panenku (10,90 €), pripravovanú metódou sous vide. Táto metóda je obľúbená nielen u kuchárov ale aj u zákazníkov. Náš kúsok mäsa bol krásne mäkký a ružový. Dobre ho dopĺňalo škvarkové pyré a chilli polenta.

Na záver prišli na rad dezerty a to Čokoládový Brownies (4,50 €) a druhý Orechový parfait (4,50 €). Brownies bol oslavou čokolády a to doslova. Bol naozaj výborný ale tak veľmi sýty, že sme ho nezvládli dojesť. Bol plný orieškov a na vrchu bola nielen vrstva čokolády, ale aj krém z mascarpone.

Parfait bol vynikajúco skombinovaný s horúcimi slivkami so škoricou, badiánom a Barcardí Negra. Bola to sladká bodka ako sa patrí.

Celej našej návšteve reštaurácie Martinka dominoval naozaj veľmi milý a profesionálny personál. Nezabudli sa nás po každom chode opýtať na našu spokojnosť, nešetrili úsmevom a nepôsobili veľmi formálne, ako sa to občas stáva v reštauráciách s vyšším štandardom servisu. Odchádzali sme sýti a spokojní.

Zhrnutie:

Plusy: servis na veľmi vysokej úrovni, usmiaty personál, príjemné prostredie, rýchla príprava jedál

Mínusy: Počas našej návštevy žiadne

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel