Hodnotenie TRENDU

Hotel Villa Nečas – reštaurácia

108
Villa Nečas
ročník hodnotenia: 2017
Celulózka 3494, Žilina
041 509 1010, 0918 980 084
Po-Pia: 11.00-23.00, So-Ne: 12.00-20-00
regionálna, medzinárodná
Roman Pekný
3cenová úroveň

Vo Ville Nečas architekt pekne a účelne prepojil zachované dobové priestory s modernou, viacúčelovou prístavbou. Z nej sa vychádza na dve terasy, z ktorých musí byť najmä v lete pekný pohľad na zeleň v areáli. Ak má hotel v modernej sále akciu pre viacej hostí, v reštaurácii je ticho a pohoda.

Biele prestieranie na stoloch, stoličky s poťahom vo farbe bielej kávy vyvolávajú už na prvý pohľad dojem čistoty a poriadku. Na stene sa na hostí pozerá z reprodukcie fotografie sám Tomáš Nečas, zakladateľ a prvý riaditeľ Celulózky Žilina v rokoch 1905 až 1935.

Jedálny lístok je dostatočne pestrý a prehľadný, takže výber jedla vám nezaberie veľa času. V ponuke nájdete štyri druhy predjedál, tri polievky, tri druhy cestovín a toľko isto rýb. Hlavných jedál je šesť, okrem toho tri druhy dezertov a ako bonus dve špeciality – bryndzové halušky so slaninovými čipsami a mladou cibuľkou (9,90 EUR) a konfitované hovädzie líčka s dubákovou omáčkou a žemľovou  knedľou (13,90).

Ochutnávku sme začali polievkou dubákové kapučíno s tekvicovými semiačkami (3,90). Polievke nebolo čo vytknúť. Jemnú konzistenciu a lahodnú chuť vylepšovala mliečna pena.

Kvakovej polievky sme sa trochu báli a tak výber padol na Consommé z divej hydiny so špaldovými haluškami a zeleninou julienne (3,90). Polievka má zaujímavý názov ale chuť bola obyčajná. Consommé má byť extra silný, dvojitý vývar, túto silu sme však v polievke necítili.

Hovädzí steak podávaný ako médium so špenátom a zemiakmi v slaninke (26,90) bol správne pripravený. Obaliť zemiačky do slaninky nie je zlý nápad.

Chrbát zo srnca (24,90) bol výborne pripravený a okorenený. Naservírovali nám ho s restovanými kuriatkami a zemiakovými knedličkami. Kým v iných reštauráciách vám k mäsu ponúknu omáčku s brusnicami, tu brusnice ako prekvapenie zabalili do knedlí. K mäsu to bola dobre zvolená a netradičnejšia príloha. Sladkým záverom večere bolo Levanduľové creme brullée s physalisovým ragú (4,40).

Dobrá reštaurácia by mala mať v ponuke dezertov aj vlastnú zmrzlinu. Vo Ville Nečas sme mohli ochutnať nie klasickú – vanilkovú či čokoládovú, ale tabakovú (4,40). Podávali ju s kandizovaným chilli-kumqatom (trpasličím pomarančom). Zaujímavá chuť, zmrzlina na jazyku naozaj štipkala ako tabak, priaznivcom netradičných chutí môžeme len odporúčať.

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding