Hodnotenie TRENDU

Hotel Zochova chata – reštaurácia

300
Zochova chata
ročník hodnotenia: 2020
Piesok 4015/B7, Modra
033/2633 300
po-pia, ne: 11.00 – 22.00, so 11.00 – 23.00
regionalna
Peter Rupčík
4cenová úroveň

Komfortný hotel v Malých Karpatoch má aj výbornú reštauráciu, ktorá určite stojí za návštevu, ak si urobíte napríklad víkendový program v týchto končinách. Buď ako príjemná bodka za túrou či prechádzkou po Malých Karpatoch, alebo ako bodka za pobytom v tunajšom wellness, ktoré je prístupné aj pre hostí zvonku.

Interiér reštaurácie je ladený do teplých a prírodných tónov, dominuje drevo, kameň. V lete sa ale veľmi príjemne sedí na vonkajšej terase. Ak to počasie dovolí, odporúčame. Jedálny lístok je pestrý, ale jedál v ňom zase nie je príliš, tak akurát – zohľadňuje regionalitu, aj keď medzi surovinami nájdeme aj lososa a slávky, ale prevažná väčšina je „doma“ v strednej Európe.

Okrem kmeňového lístka je vždy k dispozícii aj sezónna ponuka, v čase našej návštevy to boli jedlá s levanduľou. My sme si vybrali z každého niečo – z klasického jedálneho lístka aj zo sezónneho.

Medzi predjedlami sme sa rozhodli pre V masti pečenú husaciu pečeň so šalotkovým džemom a žeruchou (12,90€) – osvedčenú klasiku, ktorá vždy chuťové bunky každého, kto má rád husaciu alebo kačaciu pečeň, poteší. Ako druhé predjedlo sme si dali Domáce údeniny (zverinová saláma, zverinová klobása, domáca sušená šunka a kozí syr) za 11,90€. Bola to naozaj dosť veľká porcia – jedni lepšie ako druhé, spolu s výborným chlebom by nám to celkom ako obed stačilo.

Aj preto pri hlavnom jedle padla voľba na niečo „nemäsové“ - Domáce taštičky plnené dubákovým ragout a hľuzovkovou esenciou (11,90€) – pochutili sme si, cesto bolo mäkké, plnka dobre dochutená, výrazne hríbová. Hľuzovkovú esenciu sme síce veľmi necítili, ale nejako nám to neprekážalo. Ako druhé hlavné jedlo sme vyskúšali Filet z pražmy kráľovskej s prepusteným maslom, mladou karotkou a čučoriedkami (17,90), výborné ľahké jedlo, filet bol šťavnatý, sladko-kyslá kombinácia karotky a čučoriedok ho chuťovo príjemne osviežila.

Z dezertov sme po dvoch sýtych chodoch zvládli už len jeden - Penu z pravej belgickej čokolády s lesným ovocím a balzamovým octom (5,90€), opäť klasika, kombinácia sladkej čokolády a sviežeho ovocia nie je veľmi sýta a pritom funkciu sladkej bodky splní. Dezert bol veľmi pekne naservírovaný a dali sme si k nemu výborné espresso. Kto má chuť pri jedle na fľašu vína, vo vínnej karte je celkom slušný výber aj z Malokarpatskej vínnej oblasti, ceny začínajú pri 24 EUR za fľašu, v ponuke sme narátali šesť rozlievaných vín (od 2,70 za 1 dcl).

Pochváliť musíme aj obsluhu, čašník, ktorý sa o nás staral bol ukážkový – šarmantný a neformálny, ale úctivý, vedel nám odporučiť jedlo aj víno k nemu aj dosť, ale s mierou proaktívny – ponúkol nám aperitív a po jedle okrem kávy a dezertu aj digestív.

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo v príjemnom prostredí, počas našej návštevy aj skvelý servis

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel