Hodnotenie TRENDU

Human - reštaurácia

509
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
HU:MAN eXtreme Park, Vodné Dielo Cesta na Mojš 1375, Žilina
0918 078 937
Po: 11:00 – 22:00, Ut– Ne: 9:00 – 22:00
medzinárodná
Anton Holomáň, ex.chef Peter Ďurčo
3cenová úroveň

Vodné dielo Žilina – človek neznalý, si pri týchto slovách možno predstaví priehradu s nevábne vyzerajúcou elektrárňou. Človek znalý (zo Žiliny a okolia) ale vie, že ide o rekreačnú oblasť metropoly severného Slovenska, miesto oddychu pre jej obyvateľov, ktoré je tak bohaté na možnosti aktívneho aj menej aktívneho relaxu, že Žilinčania snáď ani nepotrebujú chodiť za oddychom niekam na víkendy.

Všetky vekové skupiny si tu nájdu svoje zábavky, od kúpania (pre otužilejších) a polihovania v lete, cez bicyklovanie, bežkovanie, je tu bipark, detské ihriská, terasy na posedenie, kryté športoviská a tak by sme mohli pokračovať. A tiež tu majú výbornú reštauráciu – Human.

Ako prvé nás zaujal interiér – veľa svetla cez sklenené steny, resp. veľké okná, prírodné materiály, dizajnový nábytok, celkovo pôsobil priestor na nás útulným dojmom. Jedálny lístok je „svetom na tanieri“ ako znie aj jeho sekcia hlavných jedál, sú tu povyberané jedlá z rôznych častí sveta.

Má dokonca aj časť „pizza“, ktorá, tipujeme (možno sa mýlime) ide na odbyt u ľudí, ktorí prídu k vodnému dielu za športom a relaxom a chcú sa nekomplikovane najesť. Tiež si tu možno dať raňajky zo zaujímavého raňajkového menu.

Ako sme sa presvedčili, varí sa tu nápadito, chutne a dbajú tu na kvalitu surovín. Rovnako ako na prezentáciu podávaných jedál, niektoré sú servírované naozaj efektne a nápadito. Ešte pred tým, než sme dostali predjedlá, sme ochutnali „pozdrav“ z kuchyne, jednohubku servírovanú na lyžici.

Potom nasledoval efektne servírovaný Tartar z divého aljašského lososa s hľuzovkovou esenciou na ryžových lupienkoch (9,50€). Bol podávaný na miske so suchým ľadom, takže keď obsluha odkryla vrchnák, efektne sa z nej dymilo. Losos bol na hrubšie nakrájaný, dobre dochutený, akurát okrem ryžových lupienkov by sa k nám k nemu hodil aj chlieb. Ten sme si aj vypýtali, priniesli nám ho v efektnom látkovom košíčku.

Aj druhé predjedlo Hovädzí jazyk, chrenová espuma, chlebové lupienky a tapiokové perly (5,90€) bolo zaujímavo podávané – na drevenom pníku a chuťovo mu nemáme, čo vytknúť. Z hlavných jedál sme si dali Chrumkavé kačacie prsia na ryžových rezancoch s teriyaki omáčkou (14,90€), celkom veľká porcia chutného a šťavnatého mäsa s chrumkavou kožou, rezance boli k nemu vhodná príloha.

Z dezertov sme sa rozhodli pre Raw avokádovo-čokoládové truffle obalené v orieškovej kruste (5,50 €), čo je ideálny dezert pre milovníkov čokolády. Dostali sme päť čokoládových bonbónov, avokádo im dalo krémovitejšiu, aj keď stále hutnú konzistenciu. Ide ale o dosť výdatný dezert, všetkých päť sme ani nevládali zjesť.

Druhým dezertom bola Čokoládová guľa plnená proteínovou espumou a horúcim lesným ovocím (4,90€) – opäť efektná spôsobom servírovania, keď sa na čokoládu vyleje horúca tekutina, v tomto prípade horúca omáčka z lesného ovocia a guľa sa vám na tanieri roztopí. Kombinácia sladkej čokolády a kyslo-sviežeho ovocia je zásah do čierneho, a aj tento krát nám chutila.

Reštaurácia pekne pracuje aj s vínom, v jedálnom lístku je ku každému jedlu uvedené aj odporúčané víno.

Zhrnutie:

Plus: Chutné, zaujímavo koncipované jedlá, pekne prezentované.

Mínus: Nezaznamenali sme, akurát by sme k lososovi privítali chlieb, ale to je otázka preferencií.

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel