Hodnotenie TRENDU

Koliba Patria

88
ročník hodnotenia: 2020
Štrbské Pleso, Štrbské Pleso
052/4492 591 – 5
Denne: 11.30 – 22.30
regionálna
3cenová úroveň

Alternatívny spôsob stravovania k hotelovej Slnečnej reštaurácii ponúka Koliba Patria, ktorá je od hotela rovnakého mena vzdialená len 350 metrov a už zvonku zaujme svojou zrubovou konštrukciou.

Poschodová stavba s bezbariérovým prístupom je vyzdobená predmetmi dennej potreby, ktoré boli bežné u gazdiniek žijúcich na slovenskej dedine v minulých storočiach. Ľudové prvky vidieť aj na oblečení obsluhy, prestieraní a jedálnom lístku. Členitá budova je postavená tak, že takmer z každého miesta si môžete vychutnať hlavnú prednosť umiestnenia – breh Štrbského plesa a pritom „vysokohorského“ príplatku sa netreba báť.

V lete je k dispozícii aj terasa, ktorú  zdobia bohato rozkvitnuté farebné muškáty.

V Kolibe sa personál nezastaví ani na chvíľu. Bežné sú tu rady ľudí čakajúcich na voľný stôl. Koliba je obľúbená najmä pre kvalitu tunajšej kuchyne, ktorá ponúka slovenské jedlá v modernejšom prevedení a neopakovateľnú atmosféru.

Pripravujú tu tradičné slovenské jedlá podľa toho ako ich varili v tejto oblasti Tatier. Ak si dáte napríklad šúľance, zemiakové knedle, lekvárové, bryndzové alebo tvarohové pirohy, môžete si byť istí, že neprešli mraziarenskými pultami, ale ich pripravili priamo v kolibe. Snažia sa podporovať slovenských výrobcov a preto im napríklad bryndzu dodáva Bača Černák z Telgártu, bravčové a hovädzie mäso im dodáva rodina Kollárovcov z Jarovníc. Steaky pripravujú z mladých býčkov pasúcich sa v chotári obce Važec. Okrem iného všetky vína vo vínnej karte pochádzajú výlučne od slovenských výrobcov.

Oceníte to hneď na začiatku, keď si vyberiete napríklad vývar s kuracím mäsom a rezancami (3,50 eur). Vynikajúci bol grilovaný pstruh na cukete (16 eur), ktorého sme ochutnali, rovnako ako kuracie prsia so zeleninou. (13,50 eur) podávané na vkusných drevených lopároch. Najviac nám ale chutili tvarohové pirohy s maslom a orechmi (6,90 eur).

Treba pochváliť aj to, že v rámci couvertu ponúkajú s nátierkou vynikajúci domáci chlieb.

Čašníci majú dobrý prehľad o ponuke pokrmov i vín a vynikajú zmesou profesionality a priateľského prístupu k hosťom. Všimli si nás hneď pri vstupe, usadili k stolu a po objednaní nebolo treba dlho čakať. Hneď ako hostia odchádzajú upravujú stoly, lebo už čakajú ďalší hostia.

Zhrnutie:

Plus: Krásne prostredie, profesionálna obsluha

Mínus: Jedálny ani nápojový lístok nenájdete na inak solídnej webovej stránke.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel