Hodnotenie TRENDU

Kursalon

290
Kursalon
ročník hodnotenia: 2017
Ul. 17. novembra 32, Trenčianske Teplice
032/3810 143
Denne: 10.00 – 22.00
medzinárodná
Marián Žuffa
3cenová úroveň

Kúpeľná dvorana v Trenčianskych Tepliciach bola vždy centrom spoločenského života v kúpeľnom mestečku. A je nim aj teraz, keď sa nazýva Kursalon. Kursalon je názov obľúbenej reštaurácie a kaviarne, ale ako sa dozviete na webovej stránke, je to viac len než reštaurácia – pretože priestor ju predurčuje, aby sa tu konali spoločenské akcie. Aj keď sme tu vo februári boli, boli na vchodových dverách pozvánky na plesy a spoločenské akcie a práve prebiehali prípravy na nejaké podujatie, čo ale samozrejme fungovanie reštaurácie nijako neovplyvnilo. Tá je vyhlásenou inštanciou dobrého jedla a príkladnej obsluhy v tejto časti Slovenska. Interiér pôsobí príjemne, cez veľké okná je pekný výhľad do parku, veľké prútené (ratanové) kreslá v kaviarni a stoličky v reštaurácii navodzujú  „južanskú“, až dovolenkovú atmosféru.

Jedálny lístok sa tu mení podľa sezóny, my sme si vyberali zo zimnej edície. Kombinácie zaujímavé, čo jedlo, to v podstate špecialita. Ešte než sme si vybrali, dostali sme malý pozdrav z kuchyne, ako sa niekedy hovorí amouse bouche.

Z predjedál sme sa rozhodli pre Údené kačacie prsia podávané s tekvicou marinovanou v ďumbieri s rukolou a domácim chlebom (5,50 EUR). Výborná kombinácia lahodného, na tenučko nakrájaného kačacieho mäsa s jemne pikantnou tekvicou, ktorá bola aj pekne naservírovaná, akurát chlieb nebol domáci. Slepačí vývar s mäsom, domácimi rezancami a zeleninou (2,40), ktorý sme si zvolili z dvoch polievok bol silný, chuťovo výrazný s dostatkom veľkých kúskov slepačieho mäsa, rezancov aj zeleniny.

Hlavné jedlo sme si vybrali bezmäsité - Krémové pohánkové rizoto so špenátom, hubami a syrom Roquefort (8,40). Rizoto bolo naozaj krémovité, výborne dochutené.  Menej výraznú chuť pohánky vhodne dopĺňal výrazný slaný syr a huby, ktorých bolo v jedle naozaj bohato rizoto osviežovali lístky čerstvého špenátu. Porcia bola dosť veľká, až nám bolo ľúto, že je celú nevládzeme zjesť.

Z trojice dezertov sme sa rozhodli pre ten najľahší - Marinovanú hrušku s vanilkou a badyánom podávanú s čokoládovou penou (4,20), ktoré bolo príjemným zakončením obeda. Tento dezert zvládne aj človek s plným žalúdkom, ktorý ale má predsa len chuť na niečo sladké. Podnik má peknú ponuku limonád a koktailov, robia tu výbornú kávu, vínna karta je na vyžiadanie.

V Kursalone sme sa stretli s profesionálnou a ochotnou obsluhou, debarasovanie stola, záujem o hosťa a jeho potreby, ponúknutie kávy bolo samozrejmosťou.

 

 

 

 

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding