Hodnotenie TRENDU

Kursalon

290
Kursalon
ročník hodnotenia: 2016
Ul. 17. novembra 32, Trenčianske Teplice
032/3810 143
Denne: 10.00 – 22.00
medzinárodná
Marián Žuffa
3cenová úroveň

Historická budova Kursalonu, nachádzajúca sa v prostredí veľkého kúpeľného parku bola postavená podľa plánov architekta Kotschiho v roku 1892. Pôvodne mala slúžiť ako už názov sám napovedá „Kursalon = kúpeľný salón“ k spoločenským a kultúrnym účelom. Kursalon určite pritiahol pozornosť a darí sa mu to až dodnes. Už niekoľko rokov sa mu darí držať vysoký štandard. Je stále centrom spoločenského života, usporadúvajú sa tu koncerty, výstavy, spoločenské i športové podujatia. Historické priestory sú obľúbeným miestom na posedenia nielen kúpeľných hostí a návštevníkov, ale aj obyvateľov mesta. Usporiadať sa tu dajú svadby, plesy, či konferencie. Kursalon je variabilný priestor s kapacitami až do 600 ľudí. Teplo a úžasnú pohodu vyžaruje prútený nábytok v kombinácii s dreveným stropom a nádhernými kryštálovými lustrami. Určite zaujmú aj obrazy na stenách. Prvorepublikovú atmosféru pomáha umocniť aj koncertné klavírne krídlo.

Hneď pri vchode sa nás ujala obsluha, ktorá nám asistovala aj pri odkladaní kabáta a odprevadila nás k vzorne prestretému stolu. Personál je príjemný – úpravou aj vystupovaním. Poradí vám aj pri výbere jedla. Prebytočný riad odoberá v bielych rukavičkách. Hodovanie sa tu začína domácim chlebom a syrovou nátierkou.

Menu v reštaurácii pre hostí s citom ladí a zostavuje šéfkuchár Marian Žuffa. V čase našej návštevy mali práve nový zimný jedálny lístok. Podľa sezóny menia nielen jedálny lístok, ale aj sprievodnú hudbu v reštaurácii. Na jedálničku nechávajú osvedčenú klasiku, ako napríklad domácu kulajdu (2,90 EUR), alebo pečené bravčové rebierka (7,20) prečo tiež vyradiť to, čo je u hostí stále obľúbené. Menu sa hlási k moderným trendom tradičnej kuchyne. Kuchyňa je postavená na poctivom domácom varení a hlavne kvalitných a čerstvých surovinách. Steak s pečenými zemiakmi, grilovanou zeleninou, konfitované kačacie stehno s rumom, sušenými slivkami škoricou a badiánom...to sú chute zimného menu.

Náš obed sme začali paštétou z jeleňa s ružovým korením, dochutenou na tanieri so šípkovým želé (4,20). Rovnako nás potešili dve hlavné jedlá: plnený kelový list s jemným jahňacím mäsom, ktorý sprevádzala kukuričná polenta (12,90) a marinovaný srnčí chrbát s intenzívnou vôňou diviny servírovaný s pyré z topinambúr a omáčkou prevoňanou čiernou hľuzovkou (18,90). Ryžový nákyp s čerstvou vanilkou a domácim kompótom z lesného ovocia (3,40), alebo Lávová panna cotta s likérom, škoricou a orechami (3,40) osvieži deti aj dospelých.

Napriek tomu, že ceny v porovnaní s minulým rokom mierne stúpli, ešte stále tu za výnimočnú kvalitu nezaplatíte extrémne vysokou sumou.

Od jari do jesene okoloidúcich láka terasa, ktorá je priam predurčená na príjemné posedenia v krásnej zeleni kúpeľného parku. Parkovanie je zdarma hneď vedľa terasy. Treba si u obsluhy vyžiadať lístok na povolený vjazd, ktorý vám bude platiť dve hodiny.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding