Hodnotenie TRENDU

La Gondola

272
La Gondola
ročník hodnotenia: 2012
Hlavná ul. 20 , Prešov
051/4523 273
po 9.30 – 24.00, ut 9.30 – 24.00, st 9.30 – 24.00, št 9.30 – 24.00, pi 9.30 – 24.00, so 11.00 – 22.00, ne 11.00 – 22.00
mediteránska
3cenová úroveň

Najväčšou slabinou reštaurácií na Slovensku, z pohľadu hostí aj majiteľov, naďalej ostáva servis. Každá výnimka sa cení o to viac, ak takýto podnik funguje v regióne, v ktorom by ho málokto očakával. Reštauráciu La Gondola sme v Prešove objavili náhodou – upozornil nás na ňu bilbord pri hlavnej ceste.

To, že podnik má vyššie gastronomické ambície, ako len nasýtiť nenáročného zákazníka, naznačuje samotné priečelie, za ktorým sa nachádza len pred pár mesiacmi otvorený lounge bar. Do ležérne pôsobiaceho interiéru pozýva na návštevu socha gondoliera, benátske masky a veľké zrkadlo. Nič nenasvedčuje, že časť týchto priestorov donedávna vypĺňal obchod s obuvou.

Kuchyňa sa prezentuje ako talianska. Na jedálnom lístku ponúka rizotá, cestoviny, šaláty, ryby či plody mora. Čakanie na jedlo vám spríjemní couver, a to nie ledajaký. Pri našej návšteve to totiž nebol žiaden kúsok pečiva so stuhnutým maslom či pár olív, ale úhľadne naukladané plátky šunky poliate tuniakovou omáčkou.

Ak preferujete červené mäso, dajte si filetto alla griglia – steak z hovädzej sviečkovice grilovaný na lávovom kameni (14,50 €). V prípade hydiny skúste petti di anatra al balsamico – kačacie prsia na balzamikovej omáčke.

Čašníčka nám ich odporúčala stredne prepečené a za jej radu ju môžeme len pochváliť. Zároveň nám ponúkla na výber viacero druhov korení. Vybrali sme si mlynček so zeleným korením, ktorým nám vzápätí jedlo doladila. Asistencia servírky sa nám hodila aj pri konzumácii polievky.

Chuť minestrone (2,10 €) zvýraznil parmezán, nastrúhaný priamo pred hosťom. Bodku za malým gastronomickým Giro d'Italia dalo domáce, svieže, nie presladené tiramisu (3,00 €) s chutným espresso dopio (3,00 €) servírovaným v jemnom porceláne. Aj zloženie 49 alkoholických či nealkoholických koktailov má šikovný personál v malíčku.

Personál, či už to bola servírka alebo čašník, je vôbec silnou stránkou La Gondoly. Bezchybným odevom (svetlé vestičky, kravaty, biele košele, rukavice) počnúc a poďakovaním končiac. Medzi tým zažijete uvítanie a usádzanie hostí, príkladné debarasovanie inventáru, pohotovú orientáciu v ponuke, primeranú pozornosť a záujem o spokojnosť hosťa. To všetko, vrátane precízne prestretých stolov, nájdete aj na letnej terase uprostred átria. La Gondola nastavila v Prešove latku vysoko. Preskočiť ju nebude pre tunajšiu konkurenciu ľahké.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel