Hodnotenie TRENDU

Lavante Sky Restaurant

508
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Námestie Matice Slovenskej 4262, Dubnica nad Váhom
0951 178 252
po - štv: 10:00 do 22:00, pia-sob: 10:00 do 23:00, ne: 10:00 do 21:00
lokálna, regionálna, fine dinning
Michal Škorec
3cenová úroveň

Dubnica nad Váhom určite nepatrí medzi slovenské architektonické skvosty, aj keď treba povedať, že má peknú polohu uprostred hôr. Kto má ale rád kvalitné jedlo, pre toho je to mesto, len pár kilometrov od diaľnice, hodné návštevy. Koncom minulého roka tam totiž otvorili veľmi zaujímavú reštauráciu – Lavante Sky, kde varí jeden z najlepších slovenských šéfkuchárov Michal Škorec.

Reštaurácia sa nachádza na najvyššom, 13-tom poschodí nového multifunkčného domu a keďže priestor je presklenený, k prvotriednemu jedlu a servisu, dizajnovému interiéru tu patrí aj pekný výhľad. Treba sa akurát povzniesť nad okolité paneláky, ale keď je pekné počasie vidno až na Trenčiansky hrad.

Reštaurácia si už niekoľko týždňov po otvorení získala klientelu, aj v nedeľu na obed, keď sme tam boli, nemali o hostí núdzu. Kuchyňa pracuje so zaujímavým konceptom, stručný jedálny lístok sa mení mesačne, sezónnosť a regionálnosť tu nie sú len sloganmi bez obsahu.

Nás v tom februárovom zaujalo hneď niekoľko jedál, až sme si hovorili, že škoda, že máme len po jednom žalúdku. Ale postupne sme vyskúšali niekoľko jedál a všetky sa nám páčili – našim chuťovým aj zrakovým bunkám.

M. Škorec sa nebojí experimentovať, takže sme chutnali aj veľmi netradičnú polievku - Krém z pečených lieskových orieškov s gratinovanou figou (4,20 €). Hustá, krémová, ako priaznivcom orechov každého druhu nám naozaj ulahodila, kombinácia s gratinovanou figou ju osviežila.

Okrem toho sme chutnali z predjedál Teľací jazyk s domácim creme fraiche s chrenom a jablkami granny smith (4, 90 € ) a Domáci piroh plnený trhaným kačacím mäsom, bryndzová espuma, slaninová hlina (4,90 €) a z hlavných jedál Pečeného ostrieža s dvojfarebnými raviolami plnenými sušenými paradajkami na kôprovej omáčke (18,90 €). Všetky jedlá si zaslúžia naozaj absolutórium, efektne vyzerali najmä dvojfarebné ravioly, až sa človek zamýšľa, ako to v tej kuchyni robili...

Nedalo sa nedať si aj dezerty - Čokoládová guľa plnená domácou tekvicovou zmrzlinou na mrkvovom koláčiku s horúcim smoothie (5, 90 €) je efektne servírovaná, keďže sa čokoláda poleje horúcou tekutinou, v tomto prípade smoothie a pred očami sa vám topí. Chuťovo efektná je aj kombinácia teplej čokolády a studenej a sviežej zmrzliny.

Vyskúšali sme aj dezert, ktorý ponúkajú ako bonus k menu v rámci zimného festivalu jedla - Moderná štrúdľa, maková špongia, pyré z jabĺk a Becherovky, zmrzlina z lístkového cesta a škorice. Ak by ste na tanieri hľadali klasickú štrúdľu, hľadali by ste márne, lístkové cesto tu „zastupovala“ zmrzlina z neho, ale celkovo išlo o zaujímavý a chuťovo vyvážený dezert.

Výbornej kuchyni zdatne sekundovala aj šikovná obsluha, vie poradiť s výberom jedla aj vína – ponúkla nám ako šoférom napríklad nealkoholické víno – chutilo trochu ako vinea, ale nebolo sýtené a zďaleka nebolo také sladké, takže ako sprievodca jedla bolo fajn.

Zhrnutie:

Plus: Výborné nápadité jedlo aj obsluha, dizajnový interiér.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

 

 

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel