Hodnotenie TRENDU

Massimo Ristorante

495
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Dvořákovo nábrežie 4, Bratislava
0905 119 381
Po-So: 9.00-22.00, Ne: 10.00-22.00
talianska
Massimo Attanasio
5cenová úroveň

V Bratislave je niekoľko talianskych reštaurácií, ale keď sa niekoho spýtate, nech vám povie konkrétny názov, väčšinou si spomenie na jednu – „U Massima“ ako sa familiárne hovorí reštaurácii Massimo Ristorante v bratislavskom River Parku. Keď sme boli v jeden horúci augustový večer pri Dunaji, všetky podniky v tejto časti nábrežia boli prázdne, alebo poloprázdne (okrem pivárne) až na Massimo Ristorante. Tu bola terasa úplne plná a boli sme radi, že sme si vopred urobili rezerváciu.

Majiteľ reštaurácie si za roky, čo žije na Slovensku, vybudoval meno, Massimo sa stalo medzičasom značkou talianskej gastronómie u nás – za ktorú sú jeho hostia ochotní dobre zaplatiť. Ceny sú o dosť vyššie, ako v iných talianskych reštauráciách u nás a len pre zaujímavosť – Pizza Margarita tu stojí 10 EUR, čo je rovnaká cena, ako pri Námestí sv. Marka v Benátkach, teda jednej z najvychytenejších turistických lokácií sveta...

My sme začali našu večeru predjedlom -  Vitello tonnato, čo boli látky teľacej sviečkovice tepelne upravené sous-vide, podávané s tuniakovou majonézou a medvedími kaparami(15,00), mäso bolo výborné, jemnučké, šťavnaté. Pochváliť musíme aj polievku - Paradajkovú s bazalkovým pestom (6,00), počas horúceho večera osviežila. Z rýb a morských plodov sme si vybrali Kráľovské krevety na grile, a sušené cherry paradajky (18,00). Boli vylúpané, pekne naservírované, rozpaky v nás vyvolala veľkosť porcie – v jedálnom lístku je jedlo zaradené medzi jedlami z rýb a morských plodov a nie je označené, či ide o predjedlo, alebo hlavné jedlo. Podľa ceny sme usudzovali, že pôjde o hlavné jedlo, ale tri krevety, ktoré sme dostali, splnili skôr úlohu predjedla „pod jeden zub“.

Pre hlavné jedlá sme sa rozhodli mäsové - Rezaný steak z podbrušia býka Wagyu s rukolou a syrom grana padano (32,00) a Plátky hovädzej sviečkovice na dubákovej omáčke (26,00), obidve boli veľmi chutné, výborne pripravené. Večeru sme zakončili zmrzlinou – vanilkovou a malinovým sorbetom (2,50 kopček), obsluha nás ubezpečila, že si ich pripravujú sami, tak snáď.

Liter citrónovej limonády stál 8 EUR, košík chleba s parmezánom 5 EUR (ako sme zistili neskôr na účte). Na hlavné jedlá sme dosť dlho čakali, čo sme ale vzhľadom na počet hostí v podniku chápali.

Pochváliť musíme obsluhu, aspoň teda pán, ktorý sa staral o náš stôl bol ochotný, žoviálny, ale tak akurát a profesionálny.

Čo na záver? Talianska kuchyňa v tomto podaní je síce chutná, ale rozhodne nejde o nijaký fine dinning. Massimo Ristorante však aj tak patrí medzi najdrahšie reštaurácie v Bratislave. Za dve predjedlá (ak zaň považujeme aj krevety), polievku, dve hlavné jedlá, zmrzlinu a nápoje (2 litre limonády a 1dcl prosseca) sme zaplatili 136 EUR... Viac ako nedávno za dve predjedlá, dve hlavné jedlá a dva dezerty s prossecom, nealkom a kávou vo vychýrenej reštaurácii Ikarus v Salzburgu, ktorá sa pýši dvoma hviezdičkami od Michelina... Klientely, ktorá tieto ceny akceptuje, má ale  bratislavská reštaurácia dosť.

Zhrnutie:

Plus: Príjemná obsluha a prostredie

Mínus: Vysoké ceny niektorých položiek

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel