Hodnotenie TRENDU

Mlyn u Anastázie

378
ročník hodnotenia: 2020
Pohranice 182, Pohranice
037/ 787 12 89
Po: st: zatvorené, štv-sob: 11.00.-20.00, ne: 11.00-19.00
lokálna , medzinárodná
Mário Hlinka
3cenová úroveň

Poklady bývajú často skryté a treba ich hľadať – a tak to je aj v prípade niektorých reštaurácií, ktoré už (aj) na Slovensku sú na miestach, kde by ste to asi neočakávali. Jednou z nich je určite aj Mlyn u Anastázie, milý podnik v dedine Pohranice, 5 kilometrov od Nitry.

Chodíme sem už pár rokov a sledujeme že reštaurácia sa stále vyvíja a čo nás teší, tak k lepšiemu. Nachádza sa v malebnom prostredí na brehu jazierka a je obľúbeným miestom na konanie svadieb a rôznych osláv. V podstate každý krát keď sme tu boli, tak si prišiel niekto dohodovať svadbu, či iný typ posedenia

Takže veľmi odporúčame každému, kto sa sem vyberie, si miesto rezervovať, alebo si zistiť, či je podnik otvorený. Teraz budú pracovať v zimnom režime, otvorené budú mať od štvrtka do nedele. Otváracie hodiny na každý týždeň uverejňuje reštaurácia na svojej webovej stránke. Ak sa do nich „strafíte“, návšteva potom ale potom stojí za to.

My sme sa tu vybrali cez týždeň na obed, stôl sme si rezervovali, potvrdenie prišlo okamžite. Keďže reštaurácia je členená na niekoľko priestorov, pri vchode sa nás hneď spýtali, kde si želáme sedieť a keďže bolo pekne, vybrali sme si krytú terasu s výhľadom na jazierko.

Z jedálneho lístka sme mali chuť hneď na niekoľko jedál, škoda, že žalúdok má človek len jeden... Nakoniec sme sa rozhodli pre polievku zo sezónnej ponuky, čo bola tekvicová (3 EUR). Chuťovo výborná a aj vzhľadovo pekne vyzerala, čo teda u polievky nie je jednoduché dosiahnuť. Ako predjedlo sme sa rozhodli pre klasiku – Vykŕmenú kačaciu pečeň s marinovanou hruškou, pečivo (5,90). Kombinácia foie gras a sviežeho ovocia nesklame a aj teraz sme si pochutili.

Z hlavných jedál sme si vybrali Srnčí chrbát prekladaný s vykŕmenou kačacou pečeňou,           lahodné mrkvovo-pomarančové pyré, šípková omáčka a restované tymiánovo-rozmarínové zemiaky (22,90). Mäso bolo naozaj dobre pripravené, obsluha sa nás spýtala, aký stupeň prepečenia si želáme, kombinácia chudšej diviny a „tučnejšej“ pečene bola výborná, rovnako ako výber príloh. Celkovo to bola vydarená kompozícia, aj vzhľadovo veľmi pekne naservírovaná-

Ako druhé jedlo sme si vybrali odporúčanie šéfkuchára Pečené stehienka z divej kačice na restovanom špenáte, grilovaná hruška, levanduľová redukcia, maslové zemiaky (14,90), čo je jedli, ktoré sa naozaj v jedálnych lístkoch vyskytuje veľmi zriedkavo. Pochutili sme si, mäso bolo mäkké, šťavnaté, dobre pripravené, išlo bez problémov oddeliť od kostí, nemuseli sme s ním bojovať. Kombinácia príloh zo znovu výborne dopĺňali.

Rovnako chutné a pekne naservírované boli aj dezerty - Čokoládový brownie s karamelovou zmrzlinou (3,90) a cheescake so slaným karamelom a s pekanovými orechami (3,90), lahodné, nie presladené, chutné zakončenie obeda.

V Mlyne u Anastázie sme zažili výborný servis, naozaj dbali o blaho hosťa, ešte aj klímu v miestnosti sa ponúkli upraviť podľa našich predstáv. Radi by sme napísali, že toto je určite reštaurácia kde sa oplatí, ak ste v okolí hladní, sa zastaviť, trošku to opravíme – je to reštaurácia, kde sa určite oplatí zavolať si, či majú otvorené a zastaviť sa.

Zhrnutie:

Plus: Chutné, pekné jedlo, príjemná obsluha

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel